Mutlu olmayı,sevmeyi,hatırlamayı herşeyi ÖĞRENDİM..

Başlatan ...mystery..., Ekim 11, 2008, 02:06:42 ÖS

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

...mystery...

Hayatim da ilk önce SEVMEYİ öğrendim,çünkü sevdikçe kendimi hissettiğimi öğrendim. AFFETMENİN ne olduğunu anladım ve affetmenin aslında yeni insanlar kazandırdığını gördüm..

Bir gün geçmişime baktım da PİşMANLIĞIMDAN üzülmediğimi gördüm,bunları ben yaşadım çünkü....

Birisini HATIRLAMANIN aslında ufak bir telefon görüşmesi kadar basit olduğunu biliyorum artık!

Aslında BANA DEĞER VEREN İNSANLARIN çok yakınımda fakat gözlerimin hep uzaklarda olduğunu anladım..

Birisini kırdıktan sonra ÖZÜR DİLEMENİN aslında beni ben yaptığını anladım.

SEN BENİM İÇİN ÖNEMLİSİN kelimesinin verilecek en büyük hediye olduğunu buldum.

Bir yerden sonra KELİMELERİN mana ifade etmediğini biliyorum.

Sahilde yürür ve düşünürken birinin de beni DÜşÜNDÜĞÜ duygusu beni sevindiriyor.

MUTLU OLMANIN aslında bir kedinin güzel bir anini yakalamak kadar basit olduğunu anladım.

KAÇIRDIĞIM FIRSATLARIN aslında bana yeni fırsatlar yarattığını gördüm.

Yıldızların benim için parladığını görmeyen gözlerim,gün geldi HAYATIMDAN YILDIZLARIN gömüldüğü maziyi unutması gerektiğini anladım!

GÖZLERİN kelimelerden daha önemli olduğunu ve yalan söylemediklerini biliyorum.

Hayatımda YANIMDA GÖRMEK istediklerimi yanımda göreceğim çünkü onların bana değer verdiklerini biliyorum.

TELEFONUN 160 karakterine üzüntünün,mutluluğun,yıkıntının sığdığını gördüm. YASAMIN YASAMAYA DEĞER OLDUĞUNU VE İSTERSEM MUTLU OLACAĞIMI ÖĞRENDİM...

(Alıntıdır)

esma 41

Paylasim icin tesekkürler.

Bence cok dogru ve güzel bir paylasim.  ;)

Bende bunlari ögrendim :

Hayatim da ilk önce SEVMEYİ öğrendim,çünkü sevdikçe kendimi hissettiğimi öğrendim. AFFETMENİN ne olduğunu anladım ve affetmenin aslında yeni insanlar kazandırdığını gördüm..

Bir gün geçmişime baktım da PİşMANLIĞIMDAN üzülmediğimi gördüm,bunları ben yaşadım çünkü....

(cok dogru bence)

GÖZLERİN kelimelerden daha önemli olduğunu ve yalan söylemediklerini biliyorum.

Hayatımda YANIMDA GÖRMEK istediklerimi yanımda göreceğim çünkü onların bana değer verdiklerini biliyorum.

YASAMIN YASAMAYA DEĞER OLDUĞUNU VE İSTERSEM MUTLU OLACAĞIMI ÖĞRENDİM...

gece

Daha önce bu satirlari okumustum burdada okumak bana yeniden icinde bulduguklarimi hatirlatti TESEKKÜELER  okey:)
utanan:)

Sparta

Alıntı yapılan: gece - Ekim 12, 2008, 02:35:03 ÖÖ
Daha önce bu satirlari okumustum burdada okumak bana yeniden icinde bulduguklarimi hatirlatti TESEKKÜELER  okey:)
utanan:)

En doğrularını seçmişin Gece..  Tebrik ederim... Bende seçsem aynılarını seçerdim... Aslında yukarıdaki seçeneklerden hangilerini seçtiğimiz kişiliklerimiz hakkında büyük ipuçları verebilir... Sitede senin gibi arkadaşlarımız oldugu için çok şanslıyız...
  +1 Beitrege

...mystery...

hepinize ben teşekkür ederim... utanan:)

+1 Beiträge için teşekkürler utanan:)

...mystery...

İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.Yapabileceğin tek şey sevilebilecek biri olmak. Gerisi onlara kalmış.

İnsanları ne kadar düşünürsen düşün, Onların seni o kadar düşünmediklerini öğrendim.

Güven elde edebilmek için yılların gerektiğini, Ama yok etmek için saniyelerin bile yettiğini öğrendim.

Önemli olanın hayatındaki eşyaların değil,  Hayattaki kişilerin olduğunu öğrendim.

İnsanın ancak 15 dakika çekici olabildiğini, Ondan sonra alışıldığı öğrendim. Kendimi karşılaştırmak için başkalarının en iyi yaptıklarını değil, kendimin en iyi yaptıklarını kıstas almam gerektiğini öğrendim.

İnsanlar için olayların değil, onların daha önemli olduklarını öğrendim.

Her ne kadar ince kesersen kes, kestiğinin her zaman iki yüzü olacağını öğrendim.

Sevdiğin kişilere sevgi dolu sözler söylemen gerektiğini, Belki bu son defa son görüşün olabileceğini öğrendim.

Her ne kadar onu çok düşünsen de, Yine de gidebileceğini öğrendim Kahramanların, yapılması gerekenleri ne pahasına olursa olsun, yapanlar olduğunu öğrendim.

İnsanların seni hep hesapsız sevdiğini, ama bunu nasıl göstereceklerini bilemediklerini öğrendim.

Sinirlendiğimde gerçekten buna değse bile asla acımasız olmamam gerektiğini öğrendim.

Gerçek dostluğun ve gerçek aşkın aramızda uzak mesafeler olsa bile büyüdüğünü öğrendim.

Birisinin seni istediğin gibi sevmemesi, onun seni tüm benliğiyle sevmediği anlamına gelmediğini öğrendim.

Bir arkadaşın ne kadar iyi olursa olsun seni üzeceğini ve senin yine de onu affetmen gerektiğini öğrendim.

Bazen başkaları tarafından affedilmenin yetmediğini öğrendim.Kendini de affetmeyi öğrenmelisin.

Kalbin ne kadar kırılmış olursa olsun, dünyanın senin acılarından dolayı durmayacağını öğrendim.

Geçmişimiz ve durumumuzun olduğumuz kişiliği etkilediğini, ama olmamız gerekene karşı sorumlu olduğumuzu öğrendim.

İki kişinin tartışmasının, birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmediğini öğrendim.

Ve tartışmadıkları zaman da sevdikleri anlamına gelmediğini. Bazen kişiliğini eylemlerinin önüne koyman gerektiğini öğrendim.

İki kişinin tamamen aynı olan bir şeye baktıklarında bile  farklı şeyler görebildiklerini öğrendim.

Hayatlarında her zaman dürüst bir şekilde daha ileriye gitmek isteyen kişilerin, sonuçları önemsemediklerini öğrendim.

Seni doğru dürüst tanımayan kişilerin, hayatını birkaç saat içinde değiştirebileceklerini öğrendim.

Verebileceğin bir şey kalmadığında bile bir arkadaşın ağladığında, ona yardım edebilecek gücü bulabileceğini öğrendim.

Yazmanın, konuşmak kadar duygusal gayret gerektirdiğini öğrendim.

En fazla önemsediğim kişilerin, benden hep uzaklaştırıldıklarını öğrendim.

İnsanları üzmeden ve duyarlı olarak kendi fikirlerini söylemenin çok zor olduğunu öğrendim.

Sevmeyi, Ve sevilmeyi öğrendim...

Öğrendim...

(alıntı)

gece

Alıntı yapılan: Sparta - Ekim 12, 2008, 02:45:37 ÖÖ
  En doğrularını seçmişin Gece..  Tebrik ederim... Bende seçsem aynılarını seçerdim... Aslında yukarıdaki seçeneklerden hangilerini seçtiğimiz kişiliklerimiz hakkında büyük ipuçları verebilir... Sitede senin gibi arkadaşlarımız oldugu için çok şanslıyız...
  +1 Beitrege

utanan:) utanan:) utanan:)

gece

Alıntı yapılan: ...mystery... - Ekim 12, 2008, 02:03:51 ÖS
hepinize ben teşekkür ederim... utanan:)

+1 Beiträge için teşekkürler utanan:)

Emeklerine saglik gizemcim tesekkür edilmesi gereken sensin canim :) okey:)

esma 41

Son günlerde ögrendiklerim :

İki kişinin tamamen aynı olan bir şeye baktıklarında bile  farklı şeyler görebildiklerini öğrendim.

İnsanları üzmeden ve duyarlı olarak kendi fikirlerini söylemenin çok zor olduğunu öğrendim.
(ama ne kadar zor olsada fikirlerimi söyleme devam edecegimide ögrendim )

Paylasim icin tesekkürler Mystery.

gece

İnsanları ne kadar düşünürsen düşün, Onların seni o kadar düşünmediklerini öğrendim.

Sinirlendiğimde gerçekten buna değse bile asla acımasız olmamam gerektiğini öğrendim.

Kalbin ne kadar kırılmış olursa olsun, dünyanın senin acılarından dolayı durmayacağını öğrendim.

ATAAN

YAS 5
Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim.

YAS 7
Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini öğrendim.

YAS 12
Bir şeyin değerini anlamanın en iyi yolunun bir süre ondan yoksun kalmak olduğunu öğrendim.

YAS 13
Annemle babamın el ele tutuşmalarının ve öpüşmelerinin beni daima mutlu ettiğini öğrendim.

YAS 15
Bazen hayvanların kalbimi insanlardan daha fazla işittiğini öğrendim.

YAS 18
İlk gençlik yıllarımın keder, şaşkınlık, ıstırap ve aşktan ibaret olduğunu öğrendim.

YAS 24
Aşkın kalbimi kırabileceğini ama buna değer olduğunu öğrendim.

YAS 33
Bir arkadaşı kaybetmenin en kestirme yolunun ona ödünç para vermek olduğunu öğrendim.

YAS 36
Önemli olanın başkalarının benim için ne düşündükleri değil, benim kendi hakkımda ne düşündüğüm olduğunu öğrendim.

YAS 38
Eşimin beni hala sevdiğini, tabakta iki elma kaldığında küçüğünü almasından anlayabileceğimi öğrendim.

YAS 41
Bir insanin kendine olan güveninin, başarısını büyük oranda belirlediğini öğrendim.

YAS 44
Annemin beni görmekten her seferinde sonsuz mutluluk duyduğunu öğrendim..

YAS 46
Yalnızca minik bir kart göndererek bile birinin gönlünü alabileceğimi öğrendim.

YAS 49
Herhangi bir işi yaptığımdan daha iyi yapmaya çalıştığımda, o işin yaratıcılığa dönüştüğünü öğrendim.

YAS 50
Sevgi, evde üretilmemişse, başka yerde öğrenmenin çok güç olabileceğini öğrendim.

YAS 53
İnsanların bana, izin verdiğim biçimde davrandıklarını öğrendim.

YAS 55
Küçük kararları aklımla, büyük kararları ise kalbimle almam gerektiğini öğrendim.

YAS 64

Mutluluğun parfüm gibi olduğunu, kendime bulaştırmadan başkalarına veremeyeceğimi öğrendim.

YAS 70

İyi kalpli ve sevecen olmanın, mükemmel olmaktan daha iyi olduğunu öğrendim.

YAS 82
Sancılar içinde kıvransam bile başkalarına baş ağrısı olmamam gerektiğini öğrendim.

YAS 90
Kiminle evleneceğin kararının hayatta verilen en önemli karar olduğunu öğrendim.

YAS 95
Öğrenmem gereken daha pek çok şeyler olduğunu öğrendim.

Dün sabaha karşı kendimle konuştum.
Ben hep kendime çıkan bir yokuştum.
Yokuşun başında bir düşman vardı.
Onu vurmaya gittim kendimle vuruştum.

esma 41

Cok güzel bir Paylasim ATAAN Bey emeginize saglik.

12 yasindaki bir cocuk  altta yazilanani gercek anlamada ögrenebilirmi ?
Keske bunu herkes ögrense de , karsisindaki sevdigi insana karsi daha duyarli davransa.

Gerci altta sey yaziyor ,12 yasindaki bir cocuk icin "bu sey "   bir cep telefonu da olabilir.  :)

YAS 12
Bir şeyin değerini anlamanın en iyi yolunun bir süre ondan yoksun kalmak olduğunu öğrendim.

YAS 53
İnsanların bana, izin verdiğim biçimde davrandıklarını öğrendim.

YAS 95
Öğrenmem gereken daha pek çok şeyler olduğunu öğrendim.

Keske bunlari  daha erken yasta  ögrenebilsek.

ATAAN

Keşkeler arttıkça pişmanlıklar da artıyor, 12 yaşında ki bir çocuğun kaybedince değerini anlaması için cep telefonu örneğiniz oldukça iyi bir model  ;D

esma 41

Her ne kadar keskelerle yasanmaz desek te keskesiz yasayamiyoruz.

Keske yasayabilsek ..  :)

ATAAN

esma 41

ATAAN

Bu Keşkelerin Sonu Gelmeyecek Anlaşılan, :)
O zaman şairin dediğine kulak verin;

Yaşadığım hiç birşeyden pişman değilim,
Öfkem, Yaşayamadıklarıma ...