Dünyanın son büyük elması

Başlatan ...mystery..., Ekim 18, 2008, 04:06:25 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

...mystery...

Kaçıkçı Elmasının şöhretini bilmeyen yok. Yeni bulunan bu elmas ise en büyükler arasında yerini aldı.

Güney Afrika'da küçük bir krallık olan Lesotho'daki Letseng Maden Ocağı'nda bulunan elmas, dünyanın en büyük elmasları arasında bulunuyor.

Güney Afrika'daki Lesotho'da bulunan 478 karatlık elmas da, dünyanın en büyük elmasları arasında gösteriliyor. Bir maden ocağında ortaya çıkarılan elmasın değerinin ise, milyon dolarları bulacağı tahmin ediliyor.

Önde gelen mücevher markalarından Gem'in sahip olduğu maden ocağından çıkartılan elmasın, en büyük elmaslar arasında gösterilen 150 karatlık Kuh-i-Nur elması kadar değerli olduğu belirtiliyor. Bu elmas, İngiltere Krallık Hazinesi'nde, kraliçenin tacında bulunuyor. Kuh-i-Nur elması, kadın sahibine iyi şans getirmesiyle, erkeğe ise şanssızlık veya ölüm getirmesiyle biliniyor.

Adı Farsçada Işık Denizi anlamında olan, uçuk pembe renkli, yassı bir taş olan Derya-i Nur elması ise, yaklaşık 185 kırat ağırlığında ve bugün İran Milli Bankası'nda saklanıyor.

1853 yılında Brezilya'da bulunan ve Güney Yıldızı adıyla tanınan 128 karatlık elmasla, Büyük Moğol Elması ve Türkiye'deki 86 karatlık Kaşıkçı Elması, dünyanın en büyük elması ve en değerli 22 elmasın arasında bulunuyor.

Lesotho'da bu hafta başında çıkartılan büyük beyaz elmas da ilk 20 arasında gösteriliyor.

(alıntı)

İşte resim ;)

kirsehir7

...mystery...

:haha: belki bu değil ama inşAllah bir gün seninde bi elmasın olur ;D

kirsehir7

ayy gizemcigim agzindan bal damliyor.yaa insAllah
amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin   dance:)

...mystery...

Alıntı yapılan: kirsehir7 - Ekim 18, 2008, 05:30:43 ÖS

ayy gizemcigim agzindan bal damliyor.yaa insAllah
amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin   dance:)

;D

dielosch

valla ben elmas felan istemem :D gerçekten hiç sevmem öyle şeyleri tek sevdiğim takı gümüştür. Allah mutluluk versin de elmas eksik kalsın ee tabi bir de Bill'i verse fena olmaz yani :D Bill,mutluluk ... daha ne isterim ki :D

ama isteyene de versin Allah'ım  okey:)

...mystery...

bende ne desem acaba ??? ben ve tom mu desemki.. :haha: ben sevmem takı zaten sadece küpe ve TH kolyemiz o kadar eskisi kadar küpede takmıyorum ama severim yani..bide deri bileklikler.. ;D

Sparta

Bende başlığı okuyunca ( DÜnyanın en büyük elmesı ) .. Aceba bir çiftçi  bahçesindeki ağaçta  dünyanın en büyük elmasınımı yetiştirdi diye düşündüm ... :)

Eğer gösterdiğin resimdeki elmas bahsettiğin elmas ise O henüz traşlanmamıştır. ( permatik ile değil  :)  ) , yani yontulmamış şekil verilmemiştir. şu anda büyük olarak  görünmesi normal. Traşlandıgı zaman gelsin boyunun ölçüsünü o zaman alalım.
  Geçen haftalarda topkapı sarayında Kaşıkçı elmasını gördüm. Sonuçta bir cam parçası...   :)

...mystery...

Alıntı yapılan: Sparta - Ekim 19, 2008, 11:26:37 ÖÖ
Bende başlığı okuyunca ( DÜnyanın en büyük elmesı ) .. Aceba bir çiftçi  bahçesindeki ağaçta  dünyanın en büyük elmasınımı yetiştirdi diye düşündüm ... :)

Eğer gösterdiğin resimdeki elmas bahsettiğin elmas ise O henüz traşlanmamıştır. ( permatik ile değil  :)  ) , yani yontulmamış şekil verilmemiştir. şu anda büyük olarak  görünmesi normal. Traşlandıgı zaman gelsin boyunun ölçüsünü o zaman alalım.
  Geçen haftalarda topkapı sarayında Kaşıkçı elmasını gördüm. Sonuçta bir cam parçası...   :)

:haha: hiç elma olarak anlaşılacağını düşünmemiştim.. ;D

bilmem aslında evet traşlandığı zaman küçülebilir..zaten hiç bi elmas kaşıkçı elmasının yerini tutamaz..ne de olsa bizim yani Türklerin :D