COcuk Yasadigini ÖgreniR !

Başlatan mucizemsin, Ekim 19, 2008, 05:08:52 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mucizemsin

Cocuk yasadigini ögrenir!

Eger bir cocuk sürekli elestiriliyorsa,
                                           Kinama ve ayiplamayi ögrenir.
                                         Eger bir cocuk kin ortaminda buyüyorsa,
                                           Kavga etmeyi ögrenir.
                                         Eger bir cocuk alay edilip asagilaniyorsa,
                                           SIkIlIp utanmayi ögrenir.
                                         Eger bir cocuk devamli utanc duygusuyla
                                                             egitiliyorsa
                                           Kendini suclamayi ögrenir.
                                         Eger bir cocuk hosgörü ile yetistiriliyorsa,
                                            Sabirli olmayi ögrenir.
                                         Eger bir cocuk desteklenip yüreklendiriliyorsa,
                                           Kendine güven duymayi ögrenir.
                                         Eger bir cocuk övülüyor ve begeniliyorsa.
                                           Takdir etmeyi ögrenir.
                                         Eger bir cocuk hakkina saygi gösterilerek
                                                            Büyütülüyorsa
                                           Adil olmayi ögrenir.
                                        Eger bir cocuk aile icinde dostluk ve
                                           Arkadaslik görüyorsa,
                                        Bu dünyada mutlu olmayi ögrenir.

Nolte,Dorothy Law

dielosch

evet katılıyorum ama bazı istisna kişiler de var tabi ama istisnalar kaideyi bozmaz  ya:)  ...

söylediğim şeyi açıklayayım biraz bizim orda bir kız vardı annesini de babasını da çok severim ikisi de dindar kişilerdi.Yalnız kızları onlar gibi olamadı malesef bir gün gördüm minicik bir etek gömlek kaç düğmesi açılmış demektense kaç düğmesi kapatılmış desem daha doğru olur her neyse erkek arkadaşıyla orta yerde öpüşüyordu tamam bunda birşey görmeyenler de olabilir ama sorun da bu değil zaten arkadaşından ayrıldı ve evine yaklaşıncada durdu eteğini indirdi bir görseniz o kadar uzundu ki kaç kat kıvırdı da o hale getirdi bilemicem gömleğini düzeltti çantasından eşarbını çıkarıp bağladı ve eve öyle girdi... işte bu gibi istisnalar da var ... halbuki bu yazıya göre çok dindar bir kız olması gerekir ama malesef herşey ... herkes öyle değil ...

teşekkürler mucizemsin  okey:) üstüne alınma sakın ben böyleleri de var diye bunu yazdım...

...mystery...

bunu biliyordum ama dilaranında dediği gibi böyle istisnalar var..bende bi yerde okumuştum ama uzundu yazamıcam sizlerinde böyle bildiği şeyler vardır zaten neyse...çoook teşekkürler mucizemsin.. ;)