Bugün secim olsa hangi Partiye oy verirdiniz ?

Başlatan esma 41, Ekim 26, 2008, 03:30:21 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bug

AKP
34 (61.8%)
CHP
9 (16.4%)
MHP
5 (9.1%)
DTP
0 (0%)
Diger
3 (5.5%)
Cevap yok / kararsizim  / sandiga  gitmem
4 (7.3%)

Toplam Oy Verenler: 51

esma 41

Alıntı yapılan: dielosch - Kasım 01, 2008, 10:01:31 ÖSyazmıyacağım demiştim ama Esma ablanın dediklerinden sonra yazıcam ( madem kırılmıyacakmışsınız...)

zaten sana yaşama demiyorlar....şu ince çizgiyi niye göremiyorsunuz....

Ince cizgiyi asil senin gibi düsünenler göremiyor dielosch.  :)
Bana Basörtün ile buraya giremezsiniz diyiliyorsa
bana senin hitabinla "yasama diyorlar " .
 Ve ben buna göz yumamam ...AKP de aynisini yapiyor ... cokta güzel yapiyor.

...mystery...

bak esma abla ben eleştiriye açığım sadece dünyada bişeyleri anlamak istemeyenler o kadar çokki (bazı konularda buna bende dahilim sanada bişey demiyorum esma abla bu söze takılmayalım bence)  biz birbirimize bunu ne kadar anlatsakta ikimizde kendi düşüncelerimizden vazgeçmicez ben sadece şunu söylüyorum...ben Atatürk'çü bir gencim..Atatürk ilkelerinden vazgeçmem ama bu benim dinsiz olduğum anlamına gelmez ve ben 5 vakit olmasada kılmam gereken zamanlarda namazımı kılarım TR'de şöyle bir anlayış var başını kapamazsan namussuzsundur,senin gidiceğin yer cehennemdir ve sen dinsizsindir...dışarıda çocuklar görüyorum daha bebek başı örtülmüş...küçük bir çocuk gördüm daha bugün altında şalvar başında takke...küçücük çocuklar daha...kim bilir kim yan gözle bakıyorda o çocuğa başını kapıyorlar..küçücük çocukların eğlenmesi gereken zamanda beynini yıkıyorlar...ve burda Allah'ın dini değil saçma sapan insanların tarikatları tartışılıyor..konuyla bi alakası yok şu anda ama durum bu...

bide bişey yazacağım demiştim..2 sene önce tatildeyiz 2 kişilik bir aile eşleri "haşema" ile gelmişler tamam kabul gelsinler ama adamların ruslar yani turistler güneşlenirken kameraya çektiler..gözlerimle gördüm..bizim başımız açık bize "bazı" insanlar dinzisz gözüyle bakıyor peki bu insanların yaptığı nedir..biz böyle insanları kınıyoruz günah diyoruz ama onlar sırf bizim başımız açık diye bize dinsiz diyorlar..sizce burda kim dinine sahip çıkıyor onlar mı biz mi??
ayrıca eğer başını kapatıyorsan ki kapatsınlar bişey dediğim yok ama sen bişeylerden fedakarlık etmek zorundasın..bikini bakan bunu alıcam diyen kapalı insanlar gördüm ayrıca başı kapalı olupta bilmem kim abisininde bikiniyle çektiği fotoğraflarını gördüm..benim karşı çıktğım tek şey şu başın kapalı sen dinsizsin işte ben bu anlayışa karşıyım o kadar...

umarım anlatabilmişimdir yine karışık oldu ama ben kendi düşüncemden sizde kendi düşüncenizden vazgeçmiceksiniz..
bide şunu söylemek istiyorum...ben Atatürk ilkerinden vazgeçmiceğimi söylemiştim..vazgeçmem ama dinimide yukarda bahsettiğim biçok insandan daha iyi yaşarım..nerde bir ilahi duysam içim rahatlar ben asla akşam dua etmeden yatmam bunları burda sizlere açıyorum çünkü bunu anlatmak için başka çarem yok şu anda..bence din insanların tartışma konusu olmamalı herkes kendi dinini içinde yaşamalı ve bu insanların bir kısmı çıkarları için şu güzelim dinimizi kullanıyolar asıl en acı olan bu... :(

esma 41

Arkadaslar anladimki biz cok farkli seylerden konusuyoruz.
Onun icin bu Konuyu burada noktaliyorum.
Herkes herseyi oldugu gibi degilde istedigi gibi yorumluyor.

Baskada birsey demiyorum ....

Bence sizde noktalasaniz iyi olur ....  :)

dielosch

Esma abla böyle yaşamaya çok meraklıysan git İran a yaşa ama TR ye böyle bi ülke değil ve olmayacakda buna  biz izin vermeyeceğiz ASLA ..... Ben gerekirse kapanırsam ki bunu da düşünüyorum bir süredir o zaman da üni ye giderken peruk takıcam bu kadar basit....

Bu olayda büyütücek bişi yok size kimse başını aç demiyor ve böyle gidenlerde çok zaten peruk takıp...Hem sizin oralarda öylemi bilmiyorum ama buraya gel Allah aşkına çık bi sokağa başörtüsü var değişik bi şekilde başlamış öyle değişik ama ucu kalkık şurasını büzmüş tarz yapmış .... yapışmış üstündeki şeyler eskiden olsa hepsi değil derdim ama gençkızların hepsi artık böyle burda Sakaryada normal başörtülü görmedim yüzde 5 kg boya...

Kapanmak...neden olmuş herkesin dikkatini çekmemek için erkeklerin dikkatini çekmemek için ve başka şeyler düşünmelerini engellemek ve namusu korumak vs vs vs için doğru değil mi ...

şu zamanda inan bana kapalı gençkızlar açıklardan çok çok çok fazla dikkat çekiyor.Ayrıca her kapanan da dindar değil..Dikkatini çekerim hepsi demiyorum yanlış anlaşılmasın...

Sonuç olarak ben bişi daha inanmıyorum ama buraya da yazmak istemiyorum çok uzadı ve bunu tartışmak saçma geliyor... ki ama siz böyle deyincede insan kendisini tutamıyor savunmaya geçiyor işte huyum kurusun...Bir anda böyle oluyorum eğer kalbini kırdıysam birinin özür dilerimm...

...mystery...

ne güzel oldu...bencede bu konu burda bitsin..her konuda olduğu gibi yine konu nerden nereye geldi...başörtüsüyle başladı sayemde atatürk ilkelerine geldi ama AKP din ve devlet işlerini birbirine karıştırıyo ve atatürk ilkelerinden biri olan Laiklik ilkesini ortadan kaldırmaya kadar yaklaşıyo...

bende en son bunu söyler ve kapatırım...

ama yinede herkesin düşüncesine saygılıyım tabiki... :)

esma 41

Arkadaslar sakin olalim lütfen.

Yavas olun biraz , nedir bu fevrilik.

Neden biz türkler normal insanlar gibi tartismayi beceremiyoruz.
Dielosch ve mystery artik Konuyu kapatsaniz iyi olur sizden rica ediyorum.

Yukarda yazdigim gibi biz ayri seylerden konusuyoruz.

Daha yasiniz genc , ilerde ne demek istedigimi anlarsiniz.  :)

dielosch

ben de en son olarak Gizem 'in lafını söyleyip noktallıyorum

Elimde olsa Atatürk'ü yerinden kaldırır ve gel şu ülkeyi tekrar kurtar

derim.... konuyu kapıyorum...

not : akıl yaşta değil baştadır Esma Abla ;) bunu da anlarsınız siz BÜYÜKLER  bir gün umarım ;)

...mystery...

ben fikrimin değişiceğini düşünmüyorum...
"mustafa" diye bir film var yeni girdi vizyona...orda atatürk'ün bir korkusunu yüzüstüne çıkartıyolar o unutulmaktan çok korkarmış ve her fırsatta "beni hatırlayınız" dermiş...ben onu ASLA unutmam..konuyla alakası yok ama sadece söyledim...çünkü bazı insanlar tarafından unutulmaya öyle yüz tuttuki..ne yazık ki o olmasaydı acaba karıştırabilcek bir ülke bulabilceklermiydi...

neyse evet bencede konu kapansın artık... :)

esma 41

Alıntı yapılan: dielosch - Kasım 01, 2008, 10:25:20 ÖSben de en son olarak Gizem 'in lafını söyleyip noktallıyorum

Elimde olsa Atatürk'ü yerinden kaldırır ve gel şu ülkeyi tekrar kurtar

derim.... konuyu kapıyorum...

not : akıl yaşta değil baştadır Esma Abla ;) bunu da anlarsınız siz BÜYÜKLER  bir gün umarım ;)

InsAllah anlarim dielosch.
Ama benim  asil demek istedigimi yine anlamamissin.
Olsun biz büyükler susmasini bilelim de siz kücükler de bizi örnek alin.  :)

dielosch

anladım ben anlayacağımı Esma Abla Merak etme sen ;) hem de çok iyi anladım....

Bu arada konuya geri dönelimm..

BUGÜN SEÇİM OLSAYDI HANGİ PARTİYE OY VERİRDİNİZ ??

...mystery...

ben sustum bile...konuşmayada niyetim yok yoruldum insanlara bunu anlatmaya çalışmaktan belli bir çerçeveden bakıyorlar ve bu gerçekten çok kötü... :( (sizin için değil bu söylediklerim yanlış anlamayın)

esma 41

Alıntı yapılan: dielosch - Kasım 01, 2008, 10:32:45 ÖSanladım ben anlayacağımı Esma Abla Merak etme sen ;) hem de çok iyi anladım....

Bu arada konuya geri dönelimm..

BUGÜN SEÇİM OLSAYDI HANGİ PARTİYE OY VERİRDİNİZ ??

:haha: :haha:

SPD yada Yesillilere ...  :)

esma 41

Alıntı yapılan: ...mystery... - Kasım 01, 2008, 10:34:29 ÖSben sustum bile...konuşmayada niyetim yok yoruldum insanlara bunu anlatmaya çalışmaktan belli bir çerçeveden bakıyorlar ve bu gerçekten çok kötü... :( (sizin için değil bu söylediklerim yanlış anlamayın)

Kesin öyledir ...  ;)

...mystery...

bunu ben inanmama gibi algıladım ama...neyse.... ;)

dielosch

...mystery...

ben oy kullanmıcam hayatım boyunca...eğer kullanırsamda can abim eğer politikaya atılırsa ona veririm çünkü o dünyada ondan dürüst birini bulabileceğimi sanmıyorum bu devirde artık....en azından bi insanın "ben bu ülkeye bi faydam dokunsun istiyorum"u bu kadar içten söylediğini duymamıştım... :-\

gece

Efendimiz sav Milletler hak ettikleri gibi yönetilirler diyor.

Hadis yani Peygamberimiz sav söylemis oldugu bir söz arkadaslar Allah herseyin hayirlisini bizden daha iyibilir ve hic birsey sebebsiz degil
Ben tartismalari sevmem ama görüs alisverisini cok severim bu konudaki asila mac görüs alisverisi yaniliyormuyum...? ;)
Allah hayirlisini bize sevdirerek versin ....