İnsana Saygı

Başlatan ...mystery..., Kasım 08, 2008, 05:45:35 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

...mystery...

Profesör Üstün Dökmen, Hayvan dergisinde yayimlanan röportajinda, "Yere düsen ekmegin üstüne basan insan görmedim ama yere düsen insani tekmeleyen çok kisi gördüm" diyor... Saygili olmaktaki kusurlarimizi söyle anlatiyor:

- Birbirimize saygili olma konusunda 3 tip temel hatamiz var...

Avrupa'da yasayan vatandasimiz, orada yerlere çöp atmiyor ama Kapikule'den girer girmez yerlere tükürmeye, çöp atmaya basliyor. Niye burada böyle yapiyorsun diye soruldugunda, herkes böyle yapiyor diyor. Kendi fikri olmayan insanin duruma göre hareket etmesidir bu.  

Ikinci hatamiz, adama göre davranmamiz. Karsimizdaki adam iri yariysa, 'Buyur Abi', diyoruz, ufak tefekse, 'Ne var lan!' diyoruz. Oysa ki, insanlarin onuru birbirine esittir.

Üçüncü hata, keyfimize göre davranmak. Keyfimiz yerindeyse eve girerken 'Merhaba millet' diyoruz, degilse surat asiyoruz. Oysa keyfimiz yerinde olsun olmasin insanlara saygili davranmak zorundayiz.

Diyorum ki, yerdeki ekmege saygili olma konusunda ülkemde mutabakat var, kimse basamaz, ayagiyla dürtüklemez ya da öper, koyar bir kenara.

Ekmek nimettir kabul, peki insan nimet degil mi?

(alıntı)

Peki Sizce Neden Böyle Davranıyorlar??.... >:(

purjuu

bence huylarında bi bozukluk var öyle yapanların... >:( etraftakiler öyle yapıyormuş ha ha ha gıdıklasınlarda güliyim.. >:( onu düzeltmeye çalışcaklarına onlarda UYUM(!) sağlıyolar... >:(

...mystery...

purjuu

...mystery...

esma 41

Alıntı yapılan: ...mystery... - Kasım 08, 2008, 05:45:35 ÖSProfesör Üstün Dökmen, Hayvan dergisinde yayimlanan röportajinda, "Yere düsen ekmegin üstüne basan insan görmedim ama yere düsen insani tekmeleyen çok kisi gördüm" diyor... Saygili olmaktaki kusurlarimizi söyle anlatiyor:

- Birbirimize saygili olma konusunda 3 tip temel hatamiz var...

Avrupa'da yasayan vatandasimiz, orada yerlere çöp atmiyor ama Kapikule'den girer girmez yerlere tükürmeye, çöp atmaya basliyor. Niye burada böyle yapiyorsun diye soruldugunda, herkes böyle yapiyor diyor. Kendi fikri olmayan insanin duruma göre hareket etmesidir bu. 

Ikinci hatamiz, adama göre davranmamiz. Karsimizdaki adam iri yariysa, 'Buyur Abi', diyoruz, ufak tefekse, 'Ne var lan!' diyoruz. Oysa ki, insanlarin onuru birbirine esittir.

Üçüncü hata, keyfimize göre davranmak. Keyfimiz yerindeyse eve girerken 'Merhaba millet' diyoruz, degilse surat asiyoruz. Oysa keyfimiz yerinde olsun olmasin insanlara saygili davranmak zorundayiz.

Diyorum ki, yerdeki ekmege saygili olma konusunda ülkemde mutabakat var, kimse basamaz, ayagiyla dürtüklemez ya da öper, koyar bir kenara.

Ekmek nimettir kabul, peki insan nimet degil mi?

(alıntı)

Peki Sizce Neden Böyle Davranıyorlar??.... >:(

Cok güzel bir paylasim tesekkürler mystery.

Ben de (herkes gibi ) saygiya cok önem veririm.
Ben karsimdaki insana nasil saygi duyuyorsam (o kisiyi sevmesem bile ) onunda bana saygi duymasini  isterim.
Herzaman derim benim icin sevgiden önce bile saygi gelir.Cünkü gercekten seven birisi zaten saygili olur.

Kendi fikri olmayan insanin duruma göre hareket etmesidir bu.  

Evet bu cümleye aynen katiliyorum.
Kendi fikri ,akli olmayan cahil insanlar böyle davranir.

Bu sadece Türk Vatandaslari icin gecerli degil bence ( bizde cok asiri olabilir ) .
Dünyanin her yerinde böyledir bu maalesef.
Insanlara  görünüsüne ve giyinisine göre davraniyoruz.

Evet insanlara heryerde ve herzaman saygili davranmaliyiz , buna kesinlikle katiliyorum .
Ama birde söyle birsey var.
Misal üstte yazildigi gbi :Keyfimiz yerindeyse eve girerken 'Merhaba millet' diyoruz, degilse surat asiyoruz." .
Bazen hayatin yogun temposundan dolayi  insanlarin morali bozuk olabiliyor.
Istemiyerekte olsa   bazen  surat asabiliyoruz  ,ama  bu saygisiz olmak anlamina gelmez bence.
Tabiki bu karsimdaki insana saygisiz davranma hakkinida vermez .
Benim moralim bozuk oldugu zaman yapmacik hareket yapamam , icimden gelmeyen sahte gülücükler atamam mesela.
Yani kisacasi belli ederim ister istemez  :)
Beni taniyan ve seven bir insan o anda HOSGÖRÜLÜ davranip beni "idare " edebilir.
Baska bir günde ben o stresli  insani "idare ederim " .
Yani  bizim toplumda Hösgörüsü olmayan insanda cok.
Zaten Hosgörü ve saygi esanlami bir sözcük gibi bence .
Onun icin herkesi saygili ve Hosgörülü olmaya davet ediyorum. :)

Satirlarima son vermeden sunlari yazmak istiyorum.

Ekmegin üzerine saygidan degilde günahtan korktulari icin basmiyorlar.
Maalesef ülkemizde cahil insan/müslüman cok ...
Ekmege basmaz ama insani tekmeler ....  
Islami  dogru taniyan ve yasayan bir müslüman baska bir  müslümana/insana  karsi  saygisiz davranmanin
ne kadar günah oldugunu bilir ve ekmegide, Insanida "cignemez".
Iste bunlar hep egitimsizligin "bedelleri " .

Herzamanki gibi cok uzattim ...  :)
Paylasim icin tekrar tesekkürler.  ;)

...mystery...

yorumun için sağol esma abla... utanan:)

esma 41

Tolga55

...mystery...

Senosh_K