Dünyanın EN Pahalı 10 Kazası

Başlatan dielosch, Kasım 30, 2008, 12:13:39 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dielosch

Kaza'nın tanımı, "beklenmedik bir anda meydana gelen ve hasarla sonuçlanan istem dışı olaylar" şeklinde yapılabilir. Ama burada göreceğiniz kazalar da dünyanın çeşitli bölgelerinde bugüne kadar meydana gelen en büyük ve en çok maddi hasar meydana getiren kazalar. Her bir kazada ortaya çıkan maddi zararı tanımlamak için 'sıfır'lar yetmiyor.

1)Titanik kazası muhtemelen yeryüzünde meydana gelmiş en popüler ve ünlü kazadır. 15 Nisan 1912'de meydana gelen kazada 1500 kişi hayatını kaybetti. Kazada 150 milyon dolarlık bir servet de suya gömüldü.

2)26 Nisan 1986'da dünya, tarihinde ilk kez bu kadar ağır bütçeli bir kazayla karşı karşıya geldi. Çernobil faciasından dolayı ölenlerin sayısı 125 bini bulurken facianın toplam maliyeti 200 milyar dolar civarındaydı.

3)Kolombiya isimli uzay mekiği uzaya inmeden 16 gün önce havada infilak etti. Zarar ortalama 13 milyar dolar.

4)13 Kasım 2002'de Prestij isimli petrol taşıyan yük gemisi 77 bin ton fuel-oil'i taşırken Avrupa açıklarında teknik bir arıza yaşadı. Büyük bir fırtınada çaresiz kalan geminin kaptanı İspanya'dan yardım istedi.

5)28 Ocak 1986'da bir uzay mekiği havalandıktan 73 saniye sonra havada parçalandı. Araçta bulunan sıvı haldeki hidrojen oldukça büyük bir patlama meydana getirdi. Uzay mekiğinin bu sonucu 5.5 milyar dolara mal oldu.

6) 6 Haziran 1988'de meydana gelen olay teknik bir sorundan dolayı deniz üzerindeki en büyük petrol kazası meydana geldi. Teknisyenin pompa düğmesine basmasıyla denizin ortasındaki petrol kulesi havaya uçtu.

7) Petrol taşıyan Exxon Valdez gemisinin kayalara çarpması sonucu ortaya çıkan sızıntı okyanusu adeta petrol denizine çevirdi. 10 milyon galonluk bu sızıntı çok büyük bir felaket yaratabilirdi. Zarar 2.5 milyar dolar.

8)23 şubat 2008'de ABD'de Pasifik'in ortasındaki Guam adasında meydana gelen bomba uçağının havalandıktan hemen sonra düşmesi büyük facia yarattı. Bomba uçağı da bugüne kadar üretilmiş 21 araçtan sadece biriydi, maliyeti ise 1.4

9)12 Eylül 2008'de Kaliforniya'da meydana gelen kaza belki de Kaliforniya tarihinin en büyük kazası. 25 kişinin öldüğü kazada 500 milyon dolar da çöpe gitti.

10)26 Ağustos 2004'te Almanya'da gerçekleşen kazanın başrol oyuncusu olan tanker tam 32 bin litre petrol taşıyordu. Almanya'nın Wiehltal köprüsüne çarpan dev tankerin köprüdeki hasarla birlikte ortaya çıkardığı zarar 358 milyon dolar.

***ALINTIDIR***

Senosh_K

okey:) okey:) okey:) titanikin haricindekileri bilmiyordum

...mystery...

bu petrol herşeyin başı... tickoff:) 10 kazanın 8i petrol( :zopa: ) biri buzdağı( yaril:) ) diğeri hidrojen... ( yaril:) )  hiç sevmiyorum ben petrolü güzelim deniz ne olmuş yani...pis petrol... tickoff:)

dielosch

dielosch

Alıntı yapılan: ...mystery... - Kasım 30, 2008, 02:15:13 ÖS
bu petrol herşeyin başı... tickoff:) 10 kazanın 8i petrol( :zopa: ) biri buzdağı( yaril:) ) diğeri hidrojen... ( yaril:) )  hiç sevmiyorum ben petrolü güzelim deniz ne olmuş yani...pis petrol... tickoff:)
:haha: evet yaaa  tickoff:)