Bilmeyenler sorsun

Başlatan Nazire, Şubat 12, 2006, 12:42:29 ÖÖ

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mikail

Sevgili İmparative, bu konu Bilgi Bankasında "Trennbare und Nicht-trennbare Verben" bölümünde mevcuttur.Selamlar ve iyi çalışmalar

derwisch

Alıntı yapılan: imparative - Ocak 31, 2007, 03:16:41 ÖS
teşekkür ederim bu ayrılabilen fiileri nerede bulabilirim

selam,

adres bu...
https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=1523.msg7745#msg7745

LG
derwisch

imparative

teşekkürler benden :) bu almanca dersinide 4 düşürdüm ama nese :) burayı bilseydim 4 düşmezdi 5 dşerdi :)

audioslave

prapositionen çalışıyorum ve "in" hakkında takıldım. hangi durumda "in" dativ hangi konumda akkusative kullanılıyor açıklayabilir misiniz?

bir de haus kelimesi sanırım bu durumlara gore değişiyor. acaba haus ve hause aynı kelimeler mi yoksa ingilizcedeki gibi home ve house gibi bir fark mı var.

ilgilenirseniz sevinirim...

toricelli

durum bildirilen veya bildiren yerlerde dativ kullanılır.
du bist im Haus. evdesin yani evin içindesin. o anda ve özel bir durum değilde genel olarak söylersek, ich bin zu Hause, deriz.

bir hareket, bir yönlenme, bir aksiyon söz konusu ise akkusativ kullanılır.
ich gehe ins (yani in das) Haus. doğrudan ve o anda bu şekilde söylenir, ama okuldan çıktın ve eve gideceksin. o zaman ich gehe nach Hause dersin.yani genel anlamda eve gidiyorum.

Haus ve Hause ayni şeyi ifade ediyor ama bu neden böyle tam bilmiyorum, sen sormasaydın hiç aklıma gelmeyecekti bunu düşünmek. belki öğretmenlerimiz bunu açıklarlar.
umarım yardımcı olabilmişimdir.

audioslave

harika açıklamışsın bence, çok teşekkürler. ama yanlış anlaşılma olmasın bir de ben üstünden geçiyim anladıklarımın.

du bist im Haus.      evin içinde olduğunu ve evi mimari bir yapı olarak anlatıyor. dediğin gibi içinde olmak vurgulanıyor.

ich bin zu Hause.    sosyal olarak bahsettiğimiz ve bir binanın değil de herhangi yaşam alanı olarak evi soyluyor.  ve türkçesi yine aynı "evdeyim"  demek. "yarın tatil okul yok" derken okul binası değil de "bir eğitim kurumu olarak" okulu kastediyor ve içinde olmak önemli değil.

anladıklarım bu ve sanırım hause ile haus arasında da bu gibi bir fark olabilir ama onu da hocalara bırakalım. tekrar teşekkürler...

derwisch

selam,

Ben de yeni ögrendigim bir kac ayrintiyi anlatayim.
Erst auf Deutsch: Die Endung -e ist eine alte Dativendung, die nur in festen Redewendungen/Sprichwörtern/Phrasen erhalten geblieben ist (z.B. auch: "auf dem Lande", "im Laufe der Zeit"...).
-de eki kaliplasmis ifadelerde, atasözlerinde, kalip sözlerde bulunan eski bir dativ eki...
Görüldügü gibi tüm isimlerin dativ teskillerinde degil de bahsedilen isimler icin gecerli...
Ayrica "Hause" yerine "Haus" sözcügü de ayni anlamda kullanilabiliyormus...

LG
derwisch

audioslave

derwisch

hallo,

Und zwar, mein Problem ist mit einem Wortgrüppchen "auf allen vieren" betreffend. Ich frage mich, ob man es statt "auf allen Beinen" verwenden kann. Ich bedanke mich schon jetzt für alle Antworten.

LG
derwisch

toricelli

lieber Derwisch, meiner Meinung nach, kann man " auf allen Vieren " nicht statt "auf allen Beinen" verwenden." auf allen Vieren " verwendet man ja für jemanden der alles geschehene so bereut hat und zum Schluss doch " auf allen Vieren " angekrochen zurückkommt. Erklärt also eine totale seelische Zerschlagenheit.
" auf allen Beinen " ist dagegen viel pozitiver. ich kann zwar jetzt nicht genau sagen, was "auf allen Beinen" bedeutet, aber ich weiss daß es nicht das gleiche Bedeutung hat wie "auf allen Vieren".
selamlar!

derwisch

selam,

Also, man kann sagen, dass "auf allen vieren" nur für Menschen gebraucht wird und als "kriechen" bedeuten kann, oder?
z.B.
"Sie ist auf allen vieren kriechend durch die Hecke." ... o citi sürünerek gecti. ???
Zusammen damit "auf allen Beinen" wird nur für Tieren gebraucht, die vier Beine haben. Villeicht auch "auf vier Beinen" richtiger...

LG
derwisch

ctrl+alt+del

Ich habe einige Fragen handlen von Gesundheit.Danke für ihre Hilfe  :)

1)Was tun Sie für Ihre Gesundheit?

2)Was muss Ihr Arzt von Ihnen wissen?

3)Wie entspannen/konzentrien  Sie sich?

4)Wie fühlen Sie sich fit?

5)Was machen Sie,wenn Sie Rückenschmerzen haben?

6)Was sind häufige Krankheiten im Winter?

7)Was gehört in eine Reiseapotheke zusammen?

8)Was machen Sie,wenn Sie Schmerzen haben?

9)Geben Sie ein Tipp für: Trockenput,Hare,Erkeltung,Sonnenbrand,Durchfall,Verstabfung,Nervösität,Kopfschmerzen,
Geschnitten,Schlaflosing…

nas

Merhaba arkadaşlar ben buraya yeni katıldım ve çok sevindim ya. Ne olur devam edin , gördüğüm kadarıyla bir süredir kimse girmemiş. Benimde sizlerden çok şey öğreneceğime eminim. görüşmek üzere.
mikail'lede katılıyorum.Das ist mein Vaters Freund. Günlük hayat içinde en çok böyle kullanılır. Benimki biraz geç oldu ama af edin daha yeni katıldım.

ctrl+alt+del

Nazire

https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=269.0

umarim yardimci olur

derwisch

selam,

Arkadaslar cok acil olarak;

"im Internet
ile
am Internet"

arasindaki anlam farkini bulmam gerekli. Yardim lütfen...

LG
derwisch

toricelli

sevgili derwisch, benim anladığım kadarıyla, "im Internet" Bu ağın içindeyim, yani kendime ait Sitem var, veya bana ait bilgier bu sistemin içinde var,
"Am Internet" ise bu bilgi ağından yararlanıyorum, onu kullanıyorum, onun başındayım demek. Aradaki farkı belirtmek için böyle bir ayrım yapabilirsin ama genelde biri diğerini getirdiği için genel kullanırken her ikisini de kullanabilirsin. Ama yine de bilen arkadaşların fikirlerini almakta (her zaman) fayda var. selamlar!