Bilmeyenler sorsun

Başlatan Nazire, Şubat 12, 2006, 12:42:29 ÖÖ

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hayalet_ girl

benım dönem ödevim günlük yazmak ama  galıba cok yanlısım olacagından suphelenıorum kendım almancaya elımden geldıgı kadarıyla cevırdım ama yardım edebılecek bırı var mı??

hayalet_ girl

eger yardım edecek olan olursa yarına kadar buraya ileti yasarsanız sevınirım:)

sakuyaa

kagit tutacaginin almanca ismi ne bilen varmi? bizim bildigimiz atac yani..bulamiyorum lütfen yardim!

djuha

Merhaba

die Büroklammer = ataş

şu da var
die Heftklammer

lg
Djuha

zuckarmadchen

Alıntı yapılan: Nazire - Nisan 19, 2007, 09:27:10 ÖS
Gizemcim arama yerine yazip istersen bir arama yap, werden le ilgili cok örnekler verildi, Grammatikde de yazmistim, eyer bulamassan yine yardimci olurum :)

Çok teşekkür ederim,öğrendim artık;)

zekkoc

parçada bi tane cümleyi anlamadım yardım edermisinz? :

Kannst du dir neue Wörter leicht merken?

sakuyaa

DasDeutschIstShwer

Almanca' da ikili, üçlü, birli ne demek. Örneğin iyi bir üçlü olmak, kötü bir ikili olmak gibi.

yarim_elma

Alıntı yapılan: toricelli - Aralık 17, 2006, 12:57:11 ÖÖ
Alıntı yapılan: toricelli - Aralık 06, 2006, 11:45:17 ÖS
Bir zamanlar Spinnstofffabrik, passstelle, passstück kelimelerinde olduğu gibi yanyana 3 ayni harf geldiği zaman bu harflerden biri düşer gibi birşey duymuştum. Bu konuda bilgisi olan varsa ve beni (bizi) aydınlatırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
ARKADAŞLAR, bu konuda gerçekten bir şeyler söyliyebilecek bir arkadaşımız yok mu?

Arkadasim sana yardimci olayim:
Eski Almanca dil bilgisinde 3 sessiz harf yanyana geldiginde bir tanesi düsüyordu, dogru görmüs, duymussun. Böylelikle Passstrasse kelimesi Passtrasse oluyordu.
Yeni dil bilgisinde bu kural kaldirildi. Artik 3 sessiz harf yanyana durabilir. (yanlis hatirlamiyorsam bu kural 2-3 yil kadar önce kararlastirilmisti)

Umarim yardimci olabilmisimdir.

yarim_elma

Alıntı yapılan: DasDeutschIstShwer - Temmuz 26, 2007, 07:02:45 ÖS
Almanca' da ikili, üçlü, birli ne demek. Örneğin iyi bir üçlü olmak, kötü bir ikili olmak gibi.

Birli kelimesi aslinda cok nadir kullanilir. Birli yerine yalniz yani allein kullanilir.
Ikili "duo" olur, üçlü "trio".

Örnekler:
Ein gutes Trio sein = iyi bir üçlü olmak
Das schlechteste Duo = en kötü ikili

Umarim yardimci olmusumdur.

sakuyaa

selamlar...

Der Brückenbau war gerichtlich gestoppt worden,weil der Schutzstatus der kleinen Hufeisennase nicht ausreichend berücksichtigt worden sei.

bu cümlenin en yakin türkce anlamini ve wurden ile würden arasindaki farki biri aciklayabilirmi, niye wurden niye würden?           
                                                       simdiden tesekkürler!

cixi_54

cixi_54

Alıntı yapılan: yarim_elma - Ağustos 13, 2007, 10:52:55 ÖS
Alıntı yapılan: DasDeutschIstShwer - Temmuz 26, 2007, 07:02:45 ÖS

Birli kelimesi aslinda cok nadir kullanilir. Birli yerine yalniz yani allein kullanilir.
Ikili "duo" olur, üçlü "trio".

Örnekler:
Ein gutes Trio sein = iyi bir üçlü olmak
Das schlechteste Duo = en kötü ikili

Umarim yardimci olmusumdur.

arkadasim sanirim bir yanlislik yaptin..verdigin orneklerdeki birinci ikinci ve ucuncu  ilk defa duyuyorum sanirim ingilizceyle karistirdin

cixi_54

sanirim dogrusu soyle olacak..

1. erste
2.zweite
3.dritte

floydian

Alıntı yapılan: cixi_54 - Ağustos 21, 2007, 12:56:40 ÖÖ

1. erste
2.zweite
3.dritte

ama bu da;
birinci
ikinci
ücüncü

olmuyormu :)

cixi_54

Alıntı yapılan: floydian - Ağustos 21, 2007, 08:07:31 ÖS
Alıntı yapılan: cixi_54 - Ağustos 21, 2007, 12:56:40 ÖÖ

1. erste
2.zweite
3.dritte

ama bu da;
birinci
ikinci
ücüncü

olmuyormu :)

ben senin vermis oldugun  trio ve duo orneklerini anlayamadim..

sakuyaa

selamlar...

Der Brückenbau war gerichtlich gestoppt worden,weil der Schutzstatus der kleinen Hufeisennase nicht ausreichend berücksichtigt worden sei.

bu cümlenin en yakin türkce anlamini ve wurden ile würden arasindaki farki biri aciklayabilirmi, niye wurden niye würden?           
                                                       simdiden tesekkürler!