almanyada oturum icin güvenlik sorusturmasi

Başlatan alper ogan, Ocak 20, 2009, 10:19:57 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alper ogan

almanyada 6 senedir kacak kaliyordum,evlenemedigim icinde 6 senedir imam nikahli yasiyordum,ancak 6 ay önce yakalandim 20 gün cezaevinde kaldim,sinirdisi edilmeyi beklerken,yabancilar dairesi ifademi inanilir buldu ve beni bir duldungla serbest birakti,bu arada hayat arkadasimla resmi nikahla evlendim,iltica yapmadigim icin Türk konsoloslugu pasaportumu uzatti,aslinda ilk önce Türkiyeye dönüp aile birlesimiyle gelmem gerekirken,büyük Allahin isi bunada gerek olmadigini yabancilar dairesi bana belirtti ve simdi nihai karar icin berlinden güvenlik sorusturmam bekleniyor,ben Hessende kaliyorum ama 5 ay gecmesine ragmen BUndes Kriminal Amt bir türlü yabancilar dairesine olumlu yada olumsuz bir cevap yazmadi,bunu yabancilar dairesine her gittigimde duyuyorum ve beklemem gerektigini söylüyorlar ve duldungumu 3 ay birden uzatiyorlar,esim türk vatandasi,avukatim yok,mali durumumuzda bir avukata müsait degil,yani öylece bekliyoruz,güvenlik sorusturmasinin bu kadar uzun sürmesi normalmidir,bu konuda bilgisi olan arkadaslarin fikirleri icin simdiden tesekkürler

alper ogan

arkadaslar,simdiki sorum hakkinda umarim tecrübesi olan vardir ve yardimci olabilir,2 gün önce yabancilar dairesinden güvenlik tahkikatimin olumlu sonuclandigini ve esimin son 3 aylik maas bordrolariyla,benim hemen bir ise baslayacagimi belirten isyerimin hazir olduguna dair bir kagit istediler,esim yaklasik 1000 euro kazaniyor ve benimde bir firmada oturum alir almaz isim hazir bu kagidida(arbeitsplatzzusage) aldim ve yabancilar dairesine verdim,orada daha nekadar sürer diye sordugumda,daha karar verilmedi bakalim ne olacak diye cevapladilar,arti durum bu asamaya geldigine göre sizce sansim ne,cevaplariniz icin simdiden tesekkürler ve herkese acil olumlu neticeler dilerim