Almanyada askerlik ve bedelli askerlik nasıl yapılır

Başlatan mub@rek, Ocak 26, 2009, 10:55:33 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mub@rek

S.Aleyküm arkadaslar,

Gecenlerde konustugumuz konuda daha gercek ve saglam bilgi almak ve bilgisi olmayanlarinda verilen cevaplardan istifade etmesi icin bu sekilde konu acmak istedim.
Askerlikle ilgili aklima takilan bir husus var. Ben 22 yasindayim ve askerligim tescilli. Bu tescil olayini gerekirse Acik Ögretim' e basvurarak' da uzun bir müddet daha uzatabiliyorum bildiginiz gibi.

Diyelim ki ben seneye tüm sartlari saglayip Askerligimi yapmadan evlendim. Daha sonra ise bedelli olarak askerlik yapmayi düsünüyorum.
Bu konuda nasil bir yol izleniyor?

-Askerligimi kac yasima kadar erteleyebiliyorum?
-Askerligimi ne kadar ücret karsiliginda 28 gün yapip tekrar Almanya' ya dönebiliyorum?
-Olasi yapilmasi halinde faydali yada zararli olabilecek seyler neler?

2. olarak bir kargo olayimiz var. Almanya' dan hic kargo almadim yada yollamadim. Ancak bir paket yapip yollasak ne gibi bir yol izliyecegiz. Ben daha önce KKTC' ye kitap vss. yolladim arkadaslarima ancak bu durum biraz daha farkli tabiki. Bu isin üslubu nedir. Bedel ne kadar ödeniyor?

Bu konuda' da hem bilgi almak istiyorum, hemde diger arkadaslarinda istifade etmesini istiyorum.

Aklimiza takilanlar bunlar, ATAAN abi online olsaydin PM' de aticaktim, cevap' larini bekliyorum.

ATAAN

mub@rek

EyvAllah abi gercekten tesekkür ederim. Aradigimi buldum. Askerlik konusunda soru isareti kalmadi. ;)

Kargo konusunda tecrübesi yada bilgisi olan var mi acaba?

ATAAN

Rica Ederim Kardesim,
Kargo Icin En Uygunu Postanenin ki Diye Biliyorum Digerleri Biraz Tuzlu

mub@rek

Alıntı yapılan: ATAAN - Ocak 27, 2009, 04:25:23 ÖS
Rica Ederim Kardesim,
Kargo Icin En Uygunu Postanenin ki Diye Biliyorum Digerleri Biraz Tuzlu

Tamam abi ben tekrar arastiriyim onu. Sonra yine aldigim bilgileri paylasiriz. ;)