Almanyada üniversite hangi bölümü seçmeliyim

Başlatan smaili, Şubat 05, 2009, 06:47:30 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

smaili

Arkadaslar kismetse universiteye basvuru yaptim bölüm secmem gerekiyor simdi. Cok fazla secenegim yok agirlikli Sayisal bölümler. Benimde aram matematikle pek iyi degil büyüzden 3 Alternatifim var. Gesichte, Politikwissenschaft ve Deutsch (englisch , französisch)
Sizce hangi bolum daha avantajli.

Sevgi02

Bende ünv. kayıt yaptırıcam almanyada  karar verdiğim üniversiteye mail yoluylamı ulaşmam gerek ? bilgisi olan bana yardımcı olursa cokkkk sevinirim nasıl başvuru yapacagımı hangi adımları takip edeceğimi bilemiyorummm

sekonder

Alıntı yapılan: smaili - Şubat 05, 2009, 06:47:30 ÖS
Arkadaslar kismetse universiteye basvuru yaptim bölüm secmem gerekiyor simdi. Cok fazla secenegim yok agirlikli Sayisal bölümler. Benimde aram matematikle pek iyi degil büyüzden 3 Alternatifim var. Gesichte, Politikwissenschaft ve Deutsch (englisch , französisch)
Sizce hangi bolum daha avantajli.
Dil bölümünü secmek daha mantikli gibi geliyor bana buysa sartlar.

Bu arada, üniversiteye basvuruyu ne sekilde yaptin? Kisaca bahsedersen sevinirim... :)

smaili

Tesekkurler Sekonder. Galiba Hukuk24 deki sekondersin :)

Bildigin gibi her Universitede farkli. Ben Uni Stuttgart a basvuru yapmistim. Önce yabanci ögrencilerle ilgilenen "Studiensekretariat für Ausländer/innen" bölümle irtibata gectim. Randevu aldim ve görüsmeye gittim. Sartlarimin uygun oldugunu söyledi bana basvuru formu ile birlikte  istedikleri balgeleri ve gitmek istedigim Semester de hangi bölümleri secebilecegimi gösteren bi brosur verdi. Tabi istedikleri belgelarin arasinda Tesdaf yada DHS sinavini verdigime dagir belgede vardi.

Tabi senin durumun farkli olabilir Tip, teknik bölümler , Veterinerler icin ders tanitma islemleri filan daha kolay diye duymustum. Belki sen 3-4 semesterde bitirebilirsin. Ama iyi arastirmani tavsiye ederim. Cok fazla bi bilgim yok acikcasi.

sekonder

Evet o sekonderim. :) Bilgiler icin cok tesekkür ederim. Umarim sen de basarili olursun...