ögrenci vizesi ret edilen ne yapmalı?

Başlatan samsa58, Mart 01, 2009, 07:33:22 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

samsa58

009da vize gorusmem vardı ve vize islemleri için tüm belgeler tamamdı.Ayrca iks firmasının gönderdigi yazılanları adım adım uyguladım tabi sitelerdende yararlandım tek bir farkla o da bloke hesap yaptırmamıştım ve vize gorusmemde Almanya'da amcamın yanında kalacağımı görevliye söyledim zaten Almanya'daki akrabalarım bana kira kontratı yollamışlardı 1 yılı kapsıyordu.
Garantör olarakta ailemi göstermiştim maaş bordrosunu ve noterden alınmış ayda bana 700 euro gönderebilecek vekaletname vardı.

dil kursum ruhr-universitesinde 6 aylık bir dönemi kapsıyordu. 400 euroyu ödedime dair dil belgesinde bir bölümde vardı.20 saat ve girecegim sınavıda gösteriyordu.

öss yerleşti belgem ve kazandı belgemide götürdüm fakat görevli sadece yerleşti belgesini aldı.
bana Türkiyedeki okula kayıt yapıp yapmadığımı sordu bende yaptırmadığımı söyledim.
birkaç sorudan sonra bana teşekkür etti ve beni çagıracağını söyledi çagırmasında vize ücretini aldı ve bana iyi günler diledi.

10 gün sonra vizem ret geldi ve onlara fax çektim bana bu cevabı gönderdiler.
Türkçesi aynen söyle
11.02.09 gönderdiginiz Mektubunuz icin tesekkürler.

Size 04.02.2009 red kararini bildirdigimiz gibi, vizedilekceniz kabul edilmemisitr, cünkü sizin simdiye kadar yasaminiz epey süphe cikartmaktadir , sizin teknik olarak Almanya'daki arzuladiginiz studium icin hazir oldugunuzu ve basariyla bitirebileceginizi bilmiyoruz.
Üstelik sizin Almanya'daki aile bagliligi ve verdiginiz Motivasyon dolayisiyla süphe belirtilen bir Seyahat Amaci ortaya cikabilecegini düsünüyoruz.

Bu nedenle yabancilarin haklariyla vize vermemiz mümkün degildir.

Ben üzülüyorum, size daha iyi bi cevap veremeyecegim icin.

Saygilarimla
Kirsten Günther

buda gönderdikleri mektubun orjinal sekli

https://www.resimupload.com/ds188668976_konsolos

Bundan sonra ne yapmalıyım benimle aynı durumu paylaşan arkadaşlar var mı?
Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

şimdiden teşekkürler.

samsa58

SEVGI-40

Alıntı yapılan: samsa58 - Mart 02, 2009, 09:01:16 ÖÖyardımcı olabilecek kimse yok mu? :embarassed:
biraz bekle arkadasim aksama kadar sorunuz mutlaka ataan bey tarafindan cvplanir  ;)

Esimehasret

keske sana ryadimci olabilsem arkadasim ama ataatn bey size yardimci olacakdik:)

samsa58

tamam yinede tesekkurler.. :embarassed:

bu arada Türkiyede kazandığım okula kayıt yaptırmamıştım umarım bir cevap alabilirim.

samsa58

3,14

Alıntı yapılan: samsa58 - Mart 05, 2009, 10:22:22 ÖÖhala mı bi cevap yok?

--> ATAAN nickli üyemize ulasmaya calisin. O bu konuya aciklik getirecektir. ;)