İZMİR DEN BAşVURU YAPAN ARKADAşLAR LÜTFEN DENEYİMLERİNİZ

Başlatan gülümse35, Mart 30, 2009, 06:52:55 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gülümse35

Merhaba arkadaşlar yakında vizeye başvuracağım..Çok şükür sınav telaşımız bitti.Evraklarımı hazırlıyorum ama yardıma ihtiyacım var..Eşimin almanyada daha önce boşanması var fakat evrakların fotokopileri mevcut asıllarını bulamıyoruz ,,(aslını bulursak notere gerek yok sanırım zaten evraklar almanca almanyada boşanma işlemleri gerçekleşmiş türkiyede de tanıtılmış) bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olun..Bu arada bu şekilde ikinci evliliklerde izmir de işlemlerin yürümesi nasıl?zaman açısından ve deneyimler..

KasperSky

Alıntı yapılan: gülümse35 - Mart 30, 2009, 06:52:55 ÖSMerhaba arkadaşlar yakında vizeye başvuracağım..Çok şükür sınav telaşımız bitti.Evraklarımı hazırlıyorum ama yardıma ihtiyacım var..Eşimin Almanya'da daha önce boşanması var fakat evrakların fotokopileri mevcut asıllarını bulamıyoruz ,,(aslını bulursak notere gerek yok sanırım zaten evraklar almanca Almanya'da boşanma işlemleri gerçekleşmiş Türkiyede de tanıtılmış) bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olun..Bu arada bu şekilde ikinci evliliklerde izmir de işlemlerin yürümesi nasıl?zaman açısından ve deneyimler..
Valla hemen hemen benim durumuma yakınsın hatta benden 1 adım öndesin sen sertifika almışın ben daha onu alıcam neyse bildiğim kadarıyla cvp vereyim sorularına
1. eşin alman vatandaşımı yoksa türk mü eğer almanyada boşanma yapıldı ise ki öle diyorsun eyalet mahkemesinden bir örneğini istiyebilir
2. eğer alman vatandaşı olduğu üzerine konuşuyorum o zman da Auszug aus dem Familienbuch ( falls schon mal verheiratet  alması gerekir buda boşanma kararı gibi resmi bir belgedir türkcesi tam tekmil nufus kayıt örneği
son olarak izmir bu konuda en hızlı çalışan konslosluk eğer işlerin yolunda giderse 2 aya kalmaz alırsın vizeni  okey:) benim bildiklerim bu kadar ama ATAAN abi geldiğinde o daha net cvplar verir  byby:)

gülümse35

KasperSky  çok tşk ederim.eşim türk vatandaşı eyalet mahkemesinden 1 hafta önce talep edildi ama hala haber yok canımız sıkıldı sırf bu evrak yüzünden bekliyoruz keşke fotokopisi yeterli olsaydı.bu arada senin durumunu merak ettim benzer olduğunu yazmışssın..Sınavın ne zaman?Allah yardımetsin

KasperSky

Benim durumunda sana benziyor 1 bende izmirden başvuru yapıcam 2 benimde eşimin 2 nci evliliği o yüzden benzio dedim benim yolum uzun daha 10 mayıs da sınava gircem ben A1 için ama bütün evrakları şimdiden hazırladım ben  ya:)

gülümse35

Sınavda Allah kolaylık versin.bende konsolosluğu arıycam evrağın almanca olduğunu boşanmanın almanyada yapıldığını fotokopisinin yeterli olup olmayacağını saracağım bakalım artık

KasperSky

Bana sorar arama web sitesinde bak mail adresi var info@izmir.diplo.de diye buraya bi mail at en geç 1 günde cvp veriyorlar genellikle tlflara bakan olmuyo ben aradım : ;D

gülümse35

senin dediğini aptım konsolosluğa mail attım valla iyi fikir.ordada da sordum boşanma işleminin almanyada olduğunu bu boşanma evrğını asıl olmasının şart olup olmadığı ve türkiyeden noter onayı gereklimi diye bakalım ne cevap vercekler.Bu arada arkadaşım sen nasıl hazırladın eşinin boşanma evraklarını asıl mı var elinde ve noterden herhangi bişey yaptırdın mı merak ettim bu arad zaten bu evraklar almanca ve işlemler almanyada gerçekleşmiş yani ben anlamıyorum vAllahii yaa  offoff:)

KasperSky

Alıntı yapılan: gülümse35 - Mart 30, 2009, 07:59:13 ÖSsenin dediğini aptım konsolosluğa mail attım valla iyi fikir.ordada da sordum boşanma işleminin Almanya'da olduğunu bu boşanma evrğını asıl olmasının şart olup olmadığı ve Türkiyeden noter onayı gereklimi diye bakalım ne cevap vercekler.Bu arada arkadaşım sen nasıl hazırladın eşinin boşanma evraklarını asıl mı var elinde ve noterden herhangi bişey yaptırdın mı merak ettim bu arad zaten bu evraklar almanca ve işlemler Almanya'da gerçekleşmiş yani ben anlamıyorum vAllahii yaa  offoff:)
Valla bende belgenin aslı var almanca olarak zaten sordum ben noter onayına gerek yokmuş çünkü direk almanyadan onaylı olduğu için ama sadece fotokopi kabul ederler mi onu bilmiyorum öğrenmen lazım  okey:) buarada olumlu düşün ki güzel sonuç çıksın

gülümse35

KasperSky

Alıntı yapılan: gülümse35 - Mart 30, 2009, 08:54:43 ÖSçok sağol,gelişmeleri yazarım ..
Merakla bekliyorum ama senden bi ricam görüşmeden geldikten sonra detaylı bir şekilde anlmat benim için sorulan sorular vs. çünkü bende ona göre hazırlıklı olmam lazım  okey:)

gülümse35

tahminimce haftaya başvuru yapacağım burdan detaylı sana yazacağım ....  okey:)

Allah yolumuzu açık etsin inşAllahh utanan:)