Kızılderili

Başlatan ATAAN, Nisan 03, 2009, 12:15:28 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATAAN

Bir gün New-York'ta bir grup iş arkadaşı, yemek molasında dışarıya çıkar.
Gruptan biri, Kızılderili'dir.
Yolda yürürken insan kalabalığı, siren sesleri, yoldaki iş makinelerinin çıkardığı gürültü ve korna sesleri arasında ilerlerken,
Kızılderili, kulağına cırcır böceği sesinin geldiğini söyleyerek cırcır aramaya başlar.
Arkadaşları, bu kadar gürültünün arasında bu sesi duyamayacağını, kendisinin öyle zannettiğini söyleyip yollarına devam eder.
Aralarından bir tanesi inanmasa da, onunla aramaya devam eder.
Kızılderili, yolun karşı tarafına doğru yürür, arkadaşı da onu takip eder.
Binaların arasındaki bir tutam yeşilliğin arasında gerçekten bir cırcır böceği bulurlar.
Arkadaşı, Kızilderili'ye: 'Senin insanüstü güçlerin var. Bu sesi nasıl duydun?' diye sorar.
Kızılderili ise; bu sesi duymak için insanüstü güçlere sahip olmaya gerek olmadığını söyleyerek, arkadaşına kendisini takip etmesini söyler.
Kaldırıma geçerler ve Kızılderili cebinden çıkardığı bozuk parayı kaldırımda yuvarlar. Birçok insan, bozuk para sesini duyunca sesin geldiği tarafa bakarak, onun ceplerinden düşüp düşmedigini kontrol eder.
Kızılderili, arkadaşına dönerek:
"Önemli olan, nelere değer verdiğin ve neleri önemsediğindir.
Her şeyi ona göre duyar, görür ve hissedersin."der.

Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. [Mevlana]

gece

Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler.
Dogru okey:)

esma 41

"Önemli olan, nelere değer verdiğin ve neleri önemsediğindir.
Her şeyi ona göre duyar, görür ve hissedersin."der.   okey:)

Paylasim icin tesekkür ederim Ataan Bey.

Dünya üzerinde  insanlar  en cok neye deger verir .. istatigine göre

1. Paraya

2. Sevgiliye

3. Arkadasliga

v.s v.s  :-\

Hersey para degildir ama parasiz da olmuyor maalesef.

Sizinle birkac alinti yorumlar paylasmak istiyorum....

size bununla ilgili çok şey söylüyebilirim çünkü ömrüm parasızlıkla geçti parasızlık boynu eğik gezmektir düşüncelerini doğru dürüst ifade edememek demektir parasızlık yanlızlık ilkokulu kitapsız bitirmek demektir aslına söylenecek okadar çok şey vardırki hangisini söyleyeyim bilmiyorum ki ama bazende mutluluk demektir parayla sahte gülücüklere değil parasızlık gülerken kerçek mutluluğun tadına varmak demektir.en güzelide bir gün mutlaka bu hayattan kurtulacağını umut etmektir.saygılarımla

Parasızlık hasta olunca hastahaneye gidememek demek.Gitsende ilaç alamamak demek.Ev kirası ödeyememek.Ödemediğin için sokağa atılmak demek...Yiyecek ekmeği içecek suyu bulamamak demek.Çaresiz elektirikler kesildiğinde karanlıkta ders çalışmak demek.Suyu kesilince fatura ödenmediğimde susuz kalmak banyo edecek suyu bile bulamamak demek...Odunsuz kömürsüz kalıp sobayı yakamamak demek.Parasızlık yaşam bana parasız bir hayatın olmayacağını öğretti.DEMET!

fakirim ama gururluyum.

ATAAN

Mutlaka Parasiz Olmaz, Buna Katiliyorum Kesinlikle,
Ama Paranin Alamayacaklarinida Görmemezlikten Gelemeyiz, Evet Yasamamiz Icin Para Mutlaka Gerekli, Ama Mutlu Olmak Icin Ayni Seyi Söyleyemem Kendi Adima, Sahibinden Devren Satilik Huzur Yada Kiralik Mutluluk Ilani Gördünüzmü Hic?  ;D

gece

Alıntı yapılan: ATAAN - Nisan 03, 2009, 11:30:15 ÖÖMutlaka Parasiz Olmaz, Buna Katiliyorum Kesinlikle,
Ama Paranin Alamayacaklarinida Görmemezlikten Gelemeyiz, Evet Yasamamiz Icin Para Mutlaka Gerekli, Ama Mutlu Olmak Icin Ayni Seyi Söyleyemem Kendi Adima,

Sahibinden Devren Satilik Huzur Yada Kiralik Mutluluk Ilani Gördünüzmü Hic?
 ;D

Aslinda tüm yorumlar dogru fakat su sözde alkisa deger dogrusu okey:) alkis:)

...mystery...

bence parasız gayet güzel olur..hatta çok daha güzel olabilir... :) paylaşımın için teşekkürler patron... :)

esma 41

Alıntı yapılan: ...mystery... - Nisan 03, 2009, 11:32:53 ÖSbence parasız gayet güzel olur..hatta çok daha güzel olabilir... :) paylaşımın için teşekkürler patron... :)

Parasiz daha güzel olur diyorsun yani  mystery?

Peki neden okuyorsun ?
Okuma amacin nedir ?
"Sadece " egitim amaclimi okuyorsun ?

Para hersey degil belki ama önemli .

Hayatin boyunca yalniz yasarsin kimseye karsi sorumlulugun olmaz
o zaman "parasiz daha güzel " deme hakkin vardir belki.

Ama bir ailen, bir sorumlugun varsa , böyle birsey demek ne kadar dogru olur bilmiyorum.  

Bence, bu kendimizi kandirmak olur.  

Yine yaziyorum para hersey degilidr ama gereklidir , ihtiyacdir.

elizabeth taylor: para her sey degildir.
james dean: eger paran varsa, her sey degildir.

Birde parasizligi yasayan birine sormak lazim demi ?

Her türlü ihtiyaclari  giderilmis varlikli insanlarin , sefaleti yasayanlarin  icinde bulunduklari durumu anlayamazlar.

Tok acin halinden anlamaz gibi birsey iste.  :)

...mystery...

"parasız gayet güzel olur" demişim ama...yani öyle bi şansı yok...olup olmamasıda benim elimde değil...ama BANA GÖRE olmasaydı olurdu...çünkü insanlar zengin ve fakir olmak üzere birbirinden ayrılıyo...bu çok yanlış ve kötü...sırf bu yüzden parayı sevmiyorum...parası olmayan insanın şu anda NE YAZIK Kİ yaşamaya hakkı yok gibi bişey.. :-[ işte ben buna kızdığım ve böyle olmasından hiç hoşlanmadığım için öyle düşünüyorum...sonuçta herkes insan ve herkes eşit olmalı ama sırf para yüzünden insanlar arasında ayrımlar oluyo...buda benim hoşuma gitmiyo... :-\ bu ayrım yüzünden nerdeyse paradan nefret etme derecesine geldim...Parası olan ve olmayan... çok saçma bir ayrım... :-[

bu arada okuma amacımda asla ve asla para değil...tabiki okuyunca bir mesleğim olunca para kazanıcam ama benim okurken ki ilk amacım para değil...kendimi geliştirmek,etrafımdaki olan şeyleri daha bilinçlice görebilmek ve anlayabilmek,kendimce yorumlayabilmek...bunların biçoğu ne yazık ki eğitimsiz olmuyo...en azından bazı şeyleri akıl süzgecinden mantıklıca geçiremiyorum...o eğitimi almadığım için...geçiren var mıdır??...Tabiki...Onlara saygım sonsuz..Sadece kendim için bahsediyorum bu olaydan...

para tabiki herşey değil ve ihtiyaç...ona itiraz etmiyorum...ama benim için çok önemli değil...olmasa olur mu? şu devirde olmaz...olduğu zamanda aman bende kalsın aman para önemli parasız olmuyo diyede bi durum içerisine girmem...çok değer vermem...

ilk mesajımdada söylemişim zaten belki bi anlam eksikliği olmuş olabilir...sanırım " parasız gayet güzel olurDU" demem gerekirdi..neyse...artık yapıcak bişey yok..ama ben bundan bahsetmiştim..

Bu kadar... :) Eğer sert bir dille anlatmış gibi olduysam pardon...öyle bir amacım yoktu gerçekten...sadece fazla smiley kullanamadım..duygu verememiş olabilirim... :)