Almanca hakkında sorular, cevaplar, yardımlar

Başlatan zberkel, Şubat 15, 2006, 04:24:20 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nazire

Böylede diyebilirsin
Vergiss die guten und schlechten Taten die du getan hast.

Liebe Grüße

kazım

-Sigortaya olan prim borcumun bir kısmını ödedim.Kalan kısmını da taksitlendirdim.Ama, taksitlerimi peşin ödersem emekli olabileceğim.   
  Teşekkürler..!

gul

merhaba gulru bende arkadaslara katiliyorum. Herseyin zorlugu var pes etmemen lazim bende ögrenmeye calisiyorum bu sitenin hepimize yararli oldugunu düsünüyorum. Birazdaha sabredersen basarili olacagina inaniyorum sakin pes etme sevgiler

feyza

arkadaşlar bnm salı günü sınavım var bana aşagıdaki parçanın türkçe çevirisi lazım yardımcı olursanız çok sevinirim...

erfinder ist ein beruf,den man nicht lemen kann;deshalb ist er selten;heute gibt es ihn überhaupt nicht mehr.heute werden die Dinge nicht mehr von Erfindern erfunden,sondern von Ingenieuren und Technikern,von Mechanikern,von Schneidern auch,von Architeken,von Maurern;aber die meisten erfinden nichts.

Früher gab es noch Erfinder.Einer von ihnen hieB Edison.Er erfand die Glühbirne und das Grammophon,das damals Phonograph hieB,er erfand das Mikrphon und baute das erste Elektrizitatswerk der Welt,er baute einen Filmaufnahme-Apparat,mit dem man die Filme abspielen konnte.

(şimdilik bu kadar devamı var ama )

feyza

senem

merhabalar
ben uzun zamandır sitenizin üyesiyim ve inanın sitenizde bana yardımcı olabilecek birçok örnek ve konu var ve herşey çok güzel bir biçimde anlatılmış.. ben bunun için kendi adıma bize yardımcı olacak böyle güzel bir site hazırladığınız için sizlere yürekten teşekkür ederim....

ve bunun yanında benim şu an işlediğim konu futur lar ve konjektiv ı ve 2 bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.... bu konularda gerçekten çok zorlanıyorum.....

Ashtoret

Hier ist deine Übersetzung ..

Icat etmek, bir meslektir. Öğrenilemez, bu nedenle nadirdir. Bugün bunu tam anlamıyla düşünenler yok. Artık bugünlerde nesneler mücitler tarafından icat edimiyor, onlar yerine mühendisler, teknisyenler,makinistler,terziler,mimarlar, duvarcılar tarafından oluşturuluyor. Ve genellikle hiçbirşey bulamıyorlar.

Önceleri daha mucitler vardı.Onlardan biri Edison'du.Ampülü ve gramofonu buldu, o zamanlar "ponograf" deniyordu.Mikrofonu buldu ve dünyanın ilk elektirik aktarımı sağlayan aletini oluşturdu. Film kaydetme cihazını oluşturdu , bununla filmlere pleybek yapılabildi.

Ohne Gewähr
[/color]

feyza

Ashtoret gerçekten çok teşşekür ederim biraz daha var yazınca umarım yine yardımcı olursun çok ama öok tşk ederim...

Ashtoret

sema2

merhaba
Benim sorum su
Den unfall habe ich durch meinen Bruder erfahren
almanca cumlesinde oldugu gibi bazen baska cumlelerde de habe nin ich den once kullanildigini goruyorum bunun sebebini bana biri aciklayabilir mi?

Yardimlariniz iicn tesekkur ederim almanca ogrenmek isteyen biri iicn cok yardimci olacak bir site, Sevgiler

yazyagmuru001

meltem haben yardimci fiili cumlenin basinda yer olirsa o cumle soru cumlesi olur was haben Sie machen ne yaptin gibi veyahut hast du kind cocugun varmi ich habe kein kind cocugum yok umarim biraz yardim etmisimdir bu sorunda

ness

hosgeldın sebobabur.bende yenı kesfettım ama tam alısamadım kolay gelsın

sema2

yazyagmuru ilgine cok tesekkur ederim ama benim sormak istedigim hem bu hem farkli bi seydi. Senin dedigin dogru ingilizcede oldugu gibi yardimci fiiller basa geliyor soru cumlesi yapilirken almancadada bunu anladim ama sorunumda bu yazdigim cumle soru cumlesi degil anlamida"kazayi erkek kardesim vasitasiyla ogrendim" bu soru cumlesi degil bazi soru cumlesi olmayan cumlelerde goruyorum yardimci fiil once geliyor ben bunun sebebini merak etmistim hatta esim 20 yildir burda almancasi cok iyi ona sordum bilmem dogru gramer bu bu sekilde kullaniliyor dedi anlamadan ezberleme oldumu ben rahatsiz oluyorum belkide fazla turkce dusunmeden ogrenemk gerek yabanci dili bilemiyorum kolay gelsin herkese

NalanW

Alıntı yapılan: meltem12 - Kasım 19, 2006, 10:30:37 ÖS
merhaba
Benim sorum su
Den unfall habe ich durch meinen Bruder erfahren
almanca cumlesinde oldugu gibi bazen baska cumlelerde de habe nin ich den once kullanildigini goruyorum bunun sebebini bana biri aciklayabilir mi?

Yardimlariniz iicn tesekkur ederim almanca ogrenmek isteyen biri iicn cok yardimci olacak bir site, Sevgiler

Merhaba Meltem,almancada normal cümle kurarken özne ve fiilden sonraki zaman,yer ve objektle yer degistirebilirsin..Mesela
ich habe heute ....
heute habe ich .....gibi ama ortadaki fiil her zaman sabit kalir...burdada von dem Unfall (cümle yalnis kurulmus dogrusu von dem Unfall) ve ich yer degistirmis...Senin düsündügün gibide cümle kurularbilir..Ich habe von dem Unfall durch meinen Bruder erfahren

sema2

Nalancim cok tesekkur ederim aciklamisin ama ben hala ne gibi durumlarda bu sekil kullanirim anlamadim yani ne ifade etmek istiyosam habe ich oluyo yani cumlede vurgulanmak istenen nedir bunu anlayamadim sanirim zamana birakmak en iyisi bu tur detaylari kolay gelsin hepinize

yazyagmuru001

meltem habe fiili varlik ekidir yani sole iza edeyim ich habe ein auto benim bir arabam var yada ich habe drei kinder benim 3 cocugum var ich  habe ein haus benim bir evim var anladigim kadariyla sanirim bunu soruyorsun

ness

sevgılı nalan sabrından ve ıncelıgınden oturu tebrık ederım senı aufwıedersehen