mektuplar degıstımı yoksa hagla standatmı?

Başlatan mavili_mavis, Nisan 12, 2009, 09:09:36 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mavili_mavis

arkadaslar  benım kafam cok karıstı   ben  elımdekı  mektupları  ezber yaptım  ama   mektuplar cıkarmı cıkmazmı  bılmıyorum sızlere cıkan mektupları  paylasırsanız cok mutlu olurum mektuplar degıstımı  veya  degısmedımı bılgı verırsenız sevınırım
örnegin ben  su mektupları ezberledım
nina
max
wicky
freundin
Sylvia
 baska   tavsıye etıgınız  mektuplar varsa  lutfen paylasın bızımle

BestSaiLor

Benim biLdigim kadari iLe 26 tane mektup var ! ve bunlardan biri artik hangisi cikarsa sansina ! simdi hepsini buraya yazamam ama 1-2 güne kadar Scann edip koyacagim buraya o zaman alirsin !

aksam_günesi

walla en kisa zamanda yazarsan cok memnun kalirim mayisin ilk haftasi sinavim var.Simdiden cok tesekkür ederim...

mavili_mavis

Karizmatik KayseriLi

ArkadasLar ben BestSaiLor ! Mektuplari Forumda yeni konu acarak yazdim ordan uLasabiLirsiniz..!!

neco_x

sie wollen eine reise machen´und ihren freundin claudia ihrer wohnungs schlüssel geben.
schreiben sie kurz information.

1. wohin sie reisen ?
2. wie lange sind sie nicht zu hause?
3. geben sie ihr telefon nummer und adresse

Liebe Claudia                                 29-05-2009

Wie gest es dir?ich will eine Reise machen und ich möchte dir meine Wohnungs schlüssel geben.ich werde nach Berlin reisen.ich werde von 05-06 bis zum 25-06 in Berlin bleiben weil ich nicht 20 Tagen zu Hause sein kann.Meine ist Teleffon nummer 123456 und adresse Stadt gölcük Strasse 50.

Viele Grüsse
Necmettin

sekonder

Mektup nasil ezberlenir arkadaslar, harikasiniz cidden. Kisa sürede de olsa o mektuplardan iyi sonuc alacak kadar yazmayi ögrenebilirdiniz aslinda. Ben 1,5 ay kurs aldim ve mektuptan 24/25 aldim. Hicbirini de ezberlememistim.

mineralwasser

ezberlemeyin arkadaslar anlayarak yazarsaniz daha iyi olur

sekonder

Alıntı yapılan: neco_x - Mayıs 25, 2009, 12:10:01 ÖS
sie wollen eine reise machen´und ihren freundin claudia ihrer wohnungs schlüssel geben.
schreiben sie kurz information.

1. wohin sie reisen ?
2. wie lange sind sie nicht zu hause?
3. geben sie ihr telefon nummer und adresse

Liebe Claudia                                 29-05-2009

Wie gest es dir?ich will eine Reise machen und ich möchte dir meine Wohnungs schlüssel geben.ich werde nach Berlin reisen.ich werde von 05-06 bis zum 25-06 in Berlin bleiben weil ich nicht 20 Tagen zu Hause sein kann.Meine ist Teleffon nummer 123456 und adresse Stadt gölcük Strasse 50.

Viele Grüsse
Necmettin

Liebe Claudia,

wie geht es dir? (Ilk harf kücük olur selamlamadan sonraki virgülden sonra gelen.)

Ich will eine Reise machen und möchte dir den Schlüssel meiner Wohnung geben. (Wohnungs schlüssel olmaz, Wohnung bir kisi degil. Necmettins Schlüssel olabilirdi. Ayrica isimlerin bas harfleri de büyük olur. schlüssel degil Schlüssel olacak. Evimin anahtari derken de genitiv kullanilir, yukaridaki gibi. Möchte'den önce, eger und'dan önce bir özne "Subjekt" kullandiysan "ich" gibi, yeniden yazman gerekmez.)

Ich werde von 05.06 bis 25.06 in Berlin bleiben, weil ich nicht 20 Tage zu Hause bleiben kann. (Tarihler noktayla ayrilir ve "bis zu" bir yeri belirtmek icin kullanilir. Tarihte "bis" yeterlidir.)

Meine Telefonnummer ist 123456 und meine Adresse ist 50. Straße, Stadt Gölcük. (Fiil her zaman ikinci pozisyonda olur, bu dogru, ama burada birinci pozisyon "meine" degil, "meine Telefonnummer". Aradaki farki anlamissindir sanirim. Ayrica "und"dan sonra özne farkli "meine Adresse". Bu nedenle onu izah ederken de fiil kullanmalisin: "ist".)

Viele Grüße
Necmettin (Burasi dogru.) :)

Ayrica "Straße"dir dogrusu, "Strasse" degil. Eger die Schweiz'da yasamayacaksaniz, Almanya'da yasayacaksaniz "ß" kullanmalisiniz. Ikisinin arasinda söyle bir fark vardir.

"ss" kisa okunur. Örnegin: Sprachkenntnisse: şprahkentnise. (Yaklasik olarak.
"ß" ise uzatilir. Örnegin: Straße: "ştrâse", Fuß "Fûs" gibi. Ikisinin arasinda anlam kargasasi olabileceginden ß ile ss yazimina dikkat etmek gerekir. Testte özellikle...

Kolay gelsin... :)

neco_x

tskler kardess saolsin 29 mayıs sınavım var ve hala off bu sınavı kaybedip rezil olmak bir yana sıkıntıları tekrar yasamak istemiyorum dag gibi gözümd büyüdü hani okul okyyan biri olsak neyse yasimda 33 ilk okuldan sonra okul görmedik buda istisna olsada ayrı bir sıkındı hele tuttugum hoca massal 1 ay icinde 5-66 sever geldi gitti toplam 2 ay calistik sadece 1 icersinde düzenli geldi 3 günde bir sonra diger ay icinde 5-6 sefer geldi simdi hocada yok evde duvarla calisiyorum ve hörün kısmından puan beklemiyorum her sey karisik kafamda..... offoff:)

sekonder

Alıntı yapılan: neco_x - Mayıs 25, 2009, 12:42:28 ÖS
tskler kardess saolsin 29 mayıs sınavım var ve hala off bu sınavı kaybedip rezil olmak bir yana sıkıntıları tekrar yasamak istemiyorum dag gibi gözümd büyüdü hani okul okyyan biri olsak neyse yasimda 33 ilk okuldan sonra okul görmedik buda istisna olsada ayrı bir sıkındı hele tuttugum hoca massal 1 ay icinde 5-66 sever geldi gitti toplam 2 ay calistik sadece 1 icersinde düzenli geldi 3 günde bir sonra diger ay icinde 5-6 sefer geldi simdi hocada yok evde duvarla calisiyorum ve hörün kısmından puan beklemiyorum her sey karisik kafamda..... offoff:)
Hören'le ilgili sana tavsiyem su olacak. "Ne anlayacagim" demeden Alman kanallari seyret, Alman radyolari dinle, elindeki kitaplarin CD'lerini defa defa dinle, cok faydasi olacak. Bana olmustu... :)

sekonder

Örnegin ac bu kanali, radyo ya da mp3 calacagina bu acik dursun. Ben öyle yapiyordum. Inan kulagin alisiyor bir süre sonra...

Alman NDR kanali:
https://www3.ndr.de/programm/livestream144

sekonder

Ya da su sarkiyi dinlerken sözlerini de okuyarak takip et. Gercekten bunlar cok faydalidir duydugunu anlamakta. Video'ya tikla, sarki baslasin ve sen de bu sayfadan sözleri takip et. :)

https://www.metacafe.com/watch/yt-gMqIuAJ92tM/peter_fox_haus_am_see_official_video/

Peter Fox - Haus am See

Hier bin ich gebor`n und laufe durch die Straßen!
Kenn die Gesichter, jedes Haus und jeden Laden!
Ich muss mal weg, kenn jede Taube hier beim Namen.
Daumen raus ich warte auf ne schicke Frau mit schnellem Wagen.
Die Sonne blendet alles fliegt vorbei.
Und die Welt hinter mir wird langsam klein.
Doch die Welt vor mir ist für mich gemacht!
mhm
Ich weiß sie wartet und ich hol sie ab!
Ich hab den Tag auf meiner Seite ich hab Rückenwind!
Ein Frauenchor am Straßenrand der für mich singt!
Ich lehne mich zurück und guck ins tiefe Blau,
schließ die Augen und lauf einfach geradeaus.

Und am Ende der Straße steht ein Haus am See.
Orangenbaumblätter liegen auf dem Weg.
Ich hab 20 Kinder meine Frau ist schön.
mmmmh
Alle kommen vorbei ich brauch nie rauszugehen.

Ich suche neues Land
mit unbekannten Straßen, fremde Gesichtern und keiner kennt meinen Namen!
Alles gewinnen beim Spiel mit gezinkten Karten.
Alles verlieren, Gott hat einen harten linken Haken.
Ich grabe Schätze aus im Schnee und Sand.
Und Frauen rauben mir jeden Verstand!
Doch irgendwann werd ich vom Glück verfolgt.
mmhmm
Und komm zurück mit beiden Taschen voll Gold.
Ich lad' die alten Vögel und Verwandten ein.
ouuu
Und alle fang` vor Freude an zu weinen.
Wir grillen, die Mamas kochen und wir saufen Schnaps.
Und feiern eine Woche jede Nacht.

Und der Mond scheint hell auf mein Haus am See.
mmmh

(Im Traum gesehn, das Haus am See)

Und am Ende der Straße steht ein Haus am See.

Hier bin ich gebor`n, hier werd ich begraben.
Hab taube Ohr`n, `nen weißen Bart und sitz im Garten.
Meine 100 Enkel spielen Cricket aufm Rasen.
Wenn ich so daran denke kann ich`s eigentlich kaum erwarten…

mineralwasser

bunun sözlerini cok merak ediyordum, baya sacmaymis ;D paylasimin icin tesekkürler