Ders 2: Almanca Alfabesi

Başlatan Lara, Ocak 09, 2006, 01:26:00 ÖÖ

0 Üyeler ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kayaderya

çok yararlı bir site almanca ögrenmek için site araştırırken gördüm üye oldum sıfır bilgiyle sizden ögrenmeye başladım emegi geçen herkese teşekkürler

murat011

GERCEKTEN  COK  GÜZEL  SITENIZ

MieSStReLLa

arkadaşlar...
şimdi er mi eya die okunuyor?
är mı? ::)

197

y = üpsilon
z = tsed olmali.
Ayrica heiß ve heiss arasinda fark yok ama heiss yanlis, heiß dogru. Almanca dil bilgisi kurallarinda degisiklik olmus, biz de bunu kursta ögrendik.

Tüm bilgiler icin tesekkürler, emeginize saglik.

schwartz

197 ye tesekkur ederim oncelikle ama bir kac yanlisini duzeltmek istedim
(z) harfi almancada (ts) halini alir
ornegin (zehn)(10) rakami (tseyn) t harfi yumusak s harfi daha baskili solenir

ikinci yanlissa

heiß: eski almancada bu kural gecerliydi yazim imlasinda yanliz yeni duzenlemeye gore
heiss : iki s harfinin yanyana gelmeside dogru sayiliyor
saten ß harfi iki s anlamindadir yani istedinizi kullana bilirsiniz!

saygilar.................!

197

ß ve ss yazim kurali -> burada: https://de.wikipedia.org/wiki/Neue_deutsche_Rechtschreibung#Laute_und_Buchstaben  bulabilirsiniz.

- Neue deutsche Rechtschreibung
     4 Übersicht über die Neuregelungen in der Fassung von 2004
         4.1 Laute und Buchstaben
             Schreibung von ss und ß

Bu Almanca cok karisik sey buyurun kendiniz okuyun. Ya ben yanlis anliyorum, ya da yanlis anlasiliyorum.
Iyi günler, ayrica herkese kolay gelsin.

Xy.

Mesela ben bir kelime gördüm Große diye bu Grosse diye mi yazılacak ?

197

Sevgili Xy. ,
Burada Große diye yazilir. Bak simdi kural su;

Große, okurken 'o' uzun oluyo. Grooße gibi.. onun icin 'ß' ile yazilir.

Eger bir kelime okunurken hizli okunuyorsa, 'ss'  yazilir.
Örnegin;  müssen, vermissen, essen, vs.

Kural okunusa göre, uzun bir ünlü harfse 'ß', kisa ise 'ss' . Bu kural aslinda daha önce yoktu, ikisinin arasinda bir fark yoktu yani. Ikisi de kullanilabiliniyordu, ama artik 'Neu Rechtschreibung'a göre kural bu.

fbsahin

197

Rica ederim, hepimiz burada Almanca ögrenmek icin bulunuyoruz. Yardimci olabiliyorsam ne mutlu!

leeyonja

arkadaşlar bende bu yıl almanca dersini vercem mecburi olraka  bana sessli olarak ders anlatan  linkler önerebilirmiisnz acilll

DESPERADO67

zu_spat

Biri bana Açıklasın lütfen

Almanca da "R" harfi tam okunuşu nasıl?  Doğu almanlar ve batı almanlar farklı konuşuyor. işin  özünü bilen Berlin li bir arkadaş var sa rica ediyorum bana tam okunuşunu cevaben verirse sevinirim...

197

Bu sitede baska sitelerin adresini veriyor, harflerle ilgili.

Bitte schön: https://cornelia.siteware.ch/phonetik/#laute

Sadece harfleri degil kelimeleri de dinleme sansin var. Sen daha cok "R" harfi icinde olan kelimeleri dinle.  ;)

Baska sorularin olursa benimle ya da baska arkadaslarimizla iletisime gec.  :)

zu_spat

Tşk ederiim    R  harfleri bazen yutuluyor.  :D bazen tam bastırarak okunuyor. Bence artık elden kaynaklanan bir kayma var :S  Almanca değil ama Almanları çözmek zor iş.

197

Evet, "R"ler kelime basinda ya da kendinden önce bir sesli harf yoksa bastirilarak okunuyor. Okunusa takmayin arkadaslar, o daha sonraki asamalarda kendiliginden geliyor zaten, ama yine de dikkat etmek lazim. :)

EmSaL

Baştan başlama kararı aldım bende...Dersleri takip ettiğimde bu Almanca işi olacak sanırım...

Emeği geçenlere teşekkürler...