Almanya,ya gelecek arkadaslara sinav ile ilgili kisaca bilgiler.

Başlatan Sidal_Yaren, Nisan 30, 2009, 02:23:43 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sidal_Yaren

Selam Arkadaslar,

Ben yaklasik bir bucuk sene önce Türkiyede sinavi kazanip A1 sertifikam ilr Almanyaya geldim.

Bana Türkiyede 3 aylik bir vize verdiler,burada gidip süremi uzattim tekrar 3 ay kadar.3 aylik vizem bitincede bana 2 senelik vize verdiler ve not düstüler üstüne,bu süre zarfinda kursu bitirmek zorundasin diye..

Sonra burada Türk danisman olan Serif Issi ile görüstüm,tüm evraklarim hazirlandiktan sonra,beni bir kursa yönlendirdi.
orda bana seviye testi yapildi,konusma falan gecti ordaki ögretmen ile aramizda ve beni A2 derslerinin bitimine 2 hafta kalan bir sinifa yerlestirdiler.

A2 sinavini kazandim(Hörenverstehen,sprechen,lesen und schreiben)var bu sinavda.
Aber kein problem das ist einfach..

A2 bittikten sonra B1,e gectim onunda bitirdim,onun sinavi biraz daha zorlayici cünkü cok gramatik ve lesen verstehen agirlikli.

Neyse onuda bitirdim sinavi iyi bir puanla aldim.

Sanmayinki sinav bitti kurtuldunuz:)
B1,in pesinden hemen anmeldung yapiyorsunuz Orientierunskurs,a.
Bu kurs 1 ay sürüyor,bunda Alman tarihi,meclisi,parlementi,gecmisten bugüne olan olaylari,mahkemelerini,kurallarini,Anayasasini ögreniyorsunuz..

250 soru hazirlanmis bu sinav icin,
Herkese 25 soru düsüyor,bu sorulardan 14 yapan sinavi geciyor.
Bu sinavida gectim sükür...Benim gibi tarihi sevenler eminimki bu derslerden hic sikayet etmeyecek...

Bu sinavdan sonra Deutsche Sertivika sinavi oluyor,bu sinavda B1 sinavina benziyor ama biraz daha Mektup olayi zor olan..Iste arkadaslar bu sinavida verirseniz Kurs olayi,sinav olayi tamamen bitiyor.
..Sinavi bitirincede gidip sürersiz oturum icin basvuru yapabiliyorsunuz..Ben hepsini bitirdim ama Üni olayim oldugu icin biraz daha yükselmem gerekiyor

Derslerinize cok calismakla olmaz,az calisin ama anlayarak calisin,sürekli akliniza gelen seyleri almanca yazin....

Kolay Gelsin...

Karizmatik KayseriLi

Tsk ederim..!! peki Bu Dil kursu zorunLuLugunda diger baska dilleri biLmenin herhangi bir faydasi oLuyormu ?

fuchs

Alıntı yapılan: Karizmatik KayseriLi - Nisan 30, 2009, 04:04:23 ÖS
Tsk ederim..!! peki Bu Dil kursu zorunLuLugunda diger baska dilleri biLmenin herhangi bir faydasi oLuyormu ?
Hayir hic bir fonksiyonu olmuyor, fakat  gidecegin sinifta bildigin dilde birisi varsa hangi dili biliyorsun bilmiyorum ama belki bir faydasi dokunabilir anlamadigin yerleri sormak acisindan. Bende 2. bir lisan biliyorum arapca anlamadigim yerleri siniftaki arapa soruyordum bana acikliyordu almancasini.

Karizmatik KayseriLi

ingiLizce Ve fransizca biLiyorum.. tabi hakLisin gaLiba anLamadigin yerLeri sormakdan baska biseye  yaramiyor desene..

Sidal_Yaren

Baska diller bilsenizde bilmesenizde onlari hic enterese etmiyor,
Burda hocalarin cogu rus yada polonyali,ögrenciler ise karma,arabindan tutun rusuna,bulgarina,ingilizine,türküne kadar ögrenci gurubu var.
Siz hocanin bildigi dillerden soru sorsaniz dahi hoca almanca cevap veriyor,baska dilleri kullanmaniza kiziyor.

Baktinizki kendi dilinizden anlamiyorsunuz,ingilizce anlami nedir yazarmisiniz dediginizde tahtaya yaziyor..Benimde ingilizcem cok iyidir,bilmedigimde rica ediyordum ingilizce yaziyordu tahtaya...

Size bir tavsiyede bulunacagim,siz siz olun,Türklerin yogun oldugu siniflari tercih etmeyin,yoksa ne ilerlersiniz nede konsantire olursunuz..
Cünkü sinifta hep ayni dili konusuyorsunuz,almancaya konsantire olamiyorsunuz,egerki yabanci gruplar ile ders görürseniz ozaman mecburen almanca konusmak zorundasiniz ki buda cok iyi bir ilerleme oluyor..

Yardim isteyenlere önerilerim olabilir okul icin..

ruyamsu

merhaba Sidal_Yaren  , bende 1 yildir B1 kursuna gidiyorum ve haziranda sinavim var ama hala pratik bir sekilde konusamiyorum ve dinledigimi anlama zorlugu cekiyorum.inan delirecegim.cunku pratik yapabilme sansim kurs disinda yok.buda benim sadece garamatik olarak iyi durumda olmamai ama konusmada ve dinleyip anlamada zorluk yasamami sagliyor.benimle almanca yazisabilirmisiniz.aklima takilan bircok konu oluyor ama dedigin gibi hocalar ancak almanca cevapliyor ve ben detaya inemiyorum.bana yazarsan sevirim.

Sidal_Yaren

Alıntı yapılan: ruyamsu - Mayıs 04, 2009, 05:37:09 ÖS
merhaba Sidal_Yaren  , bende 1 yildir B1 kursuna gidiyorum ve haziranda sinavim var ama hala pratik bir sekilde konusamiyorum ve dinledigimi anlama zorlugu cekiyorum.inan delirecegim.cunku pratik yapabilme sansim kurs disinda yok.buda benim sadece garamatik olarak iyi durumda olmamai ama konusmada ve dinleyip anlamada zorluk yasamami sagliyor.benimle almanca yazisabilirmisiniz.aklima takilan bircok konu oluyor ama dedigin gibi hocalar ancak almanca cevapliyor ve ben detaya inemiyorum.bana yazarsan sevirim.

Ögretmeler dogal olarak Almanca disina cikmiyor ve sürekli Gramatik agirlikli dersler veriyor.Ayni sorunu bir tek sen yasamiyorsun,bende cok yasadim bu sorunu..Hatta ögretmen birsey yaptiriken ben sadece bakinmakla yetiniyordum...Sana tavsiyem ister yalnis ister dogru olsun hep almanca konus,karsindaki zaten bunu düzeltecek ve sen dogru cümleyi bulabileceksin...

Bana özel msj atarsin hangi konuda ne bilmek istiyorsan..Tabiki seve seve yardimci olurum...