ithal damat ve gelin adaylarina Altin tavsiyeler

Başlatan Stuttgartli, Mayıs 15, 2009, 01:16:09 ÖÖ

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karizmatik KayseriLi

Alıntı yapılan: sekonder - Mayıs 21, 2009, 02:43:00 ÖS
Kimse ne sevdigine, ne ailesine ne de baska degerlere %100 güvenip baglanmasin. Gün gelir, o cok sevdiginiz kisiden hic ummadiginiz seyleri de duyabilirsiniz. "Benim cevremdekiler böyle degil, benim esim bunu yapmaz" gibi safliga girmeyin, B planinizi yaninizda tasiyin. Bu kadar da cellallenmeyin, kimse kimsenin kötülügünü istemiyor burada.

Davulun sesi uzaktan hos gelir derler. Herkese gelmistir vaktince, emin olun ve antenlerinizi acin... ;)

sizLerle bu konuda tartisanda kabahat zaten neyi nasiL biLiyorsaniz öyLe biLin..!! zamaninda basiniza gelen seyLerden doLayi her insani ayni kefeye koymayin..!!

sekonder

Kimse tartismiyor ki, siz agresiflesiyorsunuz. Neden, ben de bunu merak ediyorum...

Karizmatik KayseriLi

Ben AgresifLesmiyorum ! sadece merak ettigim sey Almanyayi bu kadar kötüLeyip insanLarin Kafasini karistirinca eLinize ne geciyo !!

sekonder

Alıntı yapılan: Karizmatik KayseriLi - Mayıs 21, 2009, 06:08:51 ÖS
Ben AgresifLesmiyorum ! sadece merak ettigim sey Almanyayi bu kadar kötüLeyip insanLarin Kafasini karistirinca eLinize ne geciyo !!

Almanya'yi kötüleyen yok ki. Nasil anliyorsunuz bunu, asil bunu anlamak zor iste. Ayrica kimse birseyi kötülemiyor, sadece bazi durumlara karsi hazirlikli olun ve her zaman ikinci bir yolunuz olsun deniyor, o kadar. Ben de bunu 7 aydir  Almanya'da olan biri olarak söylüyorum. Iskembe-i kübradan sallamiyorum arkadasim. Cok rahatsiz oluyorsaniz bu basligi okumazsiniz, olur biter.

kadiy

sekonder arkadasima katiliyorum sadece size tavsiye ediliyo dediginiz gibi bes parmagin 5 de bir degil ama siz halen benim suyum benim buyum bunu yapmaz diceksiniz insAllah hayatlariniz güzel olur insAllah hep mutlu ve güler yüzlü olursunuz sadece size hadi olursa icabinda biseyler söylenmis begensenizde begenmesenizde biraz düsünün kimse burda yasadigindan pisman degil tabi herkes göze alarak geldi sadece bazi insanlar yasamis görmüs biraz kulak verseniz fean degil insAllah vizeniz cikar sevdiginize ulasirsiniz

Karizmatik KayseriLi

Alıntı yapılan: sekonder - Mayıs 21, 2009, 08:47:00 ÖS
Almanya'yi kötüleyen yok ki. Nasil anliyorsunuz bunu, asil bunu anlamak zor iste. Ayrica kimse birseyi kötülemiyor, sadece bazi durumlara karsi hazirlikli olun ve her zaman ikinci bir yolunuz olsun deniyor, o kadar. Ben de bunu 7 aydir  Almanya'da olan biri olarak söylüyorum. Iskembe-i kübradan sallamiyorum arkadasim. Cok rahatsiz oluyorsaniz bu basligi okumazsiniz, olur biter.

Ben sana saLLiyorsun demedim.. seninde anLamadigin konu su.. bir insana esine biLe güvenme demek ne demek ??!! bu kadar basit mi bu isLer ?? cokta merakLisi degiLim zaten konunuzun aLin hayrini görün..!!

esma 41

Uyari : Lütfen Mesaj yazarken biraz daha sakin olalim.

Seviyeli Mesaj yazmanizi Rica ediyorum.

Bundan sora yazilan her "uygunsuz " mesaj uyari verilmeden silinecektir.

Saygilar

sekonder

esma 41'e uyarisi icin tesekkür ederim. Umarim arkadasimiz ileride bu diyalogu hatirlatacak tecrübeler edinmez...

Karizmatik KayseriLi

esma 41

Bu Konu hakkinda bende Almanya'da yasayan birisi olarak birseyler yazmak istiyorum.

Bilgi alisverisi yapabilmek,  ve kendi düsüncelerimizi ifade edebilmek
ve bu Bilgilerden faydalanmaktir amacimiz.

Burda kimse kimseyi kötülemiyor , kimse "senin yaptigin " yanlis demiyor ... dememeli.

Seviyeli  Mesajlar oldugu sürece herkes kendini düsüncesini acikca yazabilmeli.

Verilen taviseyler sizi rahatsiz ediyorsa bu Konuda yazilan Mesajlari okumazsiniz .

Stuttgartli arkadasimizin kötü bir Niyeti oldugunu düsünmüyorum.
Sadece  yasadiklarini ve gördüklerini bizimle Paylasmak istiyor.

Bir Konu hakkinda herkes tekfikir olmasi gerektigini düsünmüyorum.

Dedigim gibi herkes acikca kendi düsüncesini uslüba uygun yazabilmeli.

Evlilik yoluyla Almanya’ya yerlesen arkadaslarimiza birkac tavisye de benden.

Türkiye de Ekonomik sartlar ortada;

Issizlik , ekonomi Kriz v.s .v.s
Bu durumlardan dolayi
Avrupa ülkesine gitmek daha akillica bir tercih diye düsünebilinir.

Fakat Türkiyeden gelip Almayaya uyum saglamak o kadarda kolay degil.
Nedenlerini Sayin Stuttgartli belirtmis zaten.

Insanlar Almaya ya  gelip Ailesine kavusmak icin , is bulmak icin , Almancayi ögrenmek icin Hayaller kuruyor ama fazla Vakit gecmeden toz pembe rüyalar yerini hayatin aci gercekleri kapsiyor.

Tabi bu herkes icin gecerli olmayabilir , bir genelleme yapamayiz ama maalesef
geneli böyle tatsizliklarla karsilasabiliyor.

Dil sorunu, is sorunu, kaynana sorunu, kayinvalide sorunu, :)  arkadas sorunu ve bir de bunlara .... Almanya’ya mahsus— Türk olma sorunu ekleniyor.(gelince görürsünüz)  :)
(ihnsAllah görmezsiniz diyecem ama .. )

Aslinda Almanya’ya sonradan gidenler /gelenler ilk gidenlere/gelnelere  göre daha avantajli bir konumdalar .
En azindan Almancayi azda olsa konusabilecek bir Seviyede buraya geliyorsunuz.
Bu cok büyük bir kazanc. Yasadiginiz Ülkenin Dilini bilmeden yasamanin ne kadar zor oldugunu biliyoruz.
Dil ögrenemeyen Türkler Alman toplumuna entegre olamadiklari icin yaptiklari isler de buna göre "kücük" isler oluyor.  Bir fabrikada agir islerde calisma disinda baska alternatifi olmuyor (genelde ).
Kültürü , cesareti ve Bilgisi ne olursa olsun "kücük" düsünmek zorunda kaliyor.
Bazi Insanlarimiz Dil ögrenemedikleri icin gettolarda yasamayi tercih ediyorlar ,diger ailevi sorunlar da eklenince hayatinin "cehenneme" döndügüne ve bu sebeple bircok aile draminin yasandigini SIKCA görebiliyoruz.
Iste bunun icin Almanya ya gelecek olan "damatlarimiz ve gelinlerimiz "  dil problemini halletmeleri gerekiyor.
Yani size sunulan zor ama gerekli "Dil Kurslarini/sinavlarini " hic aksatmadan ve azimle
kabul edin. Kendi isteginiz ile yapin bunlari , zorunlu oldugu icin degil.
Zorunlu olan herseyi ögrenmek zordur , siz DIL ögrenmeyi bir "zorun"  :) olarak degilde
bir  ihtiyac olarak görün ki mutlu olasiniz.

Sayin almancax üyeleri ve sayin damatlar ve gelinler  :)
Amacimiz kimsenin "hayallerini " bozmak degildir.
Ama benim gördügüm ve yasadiklarimi göz önüne alarak
sonradan gelenlerin buraya adapte olmalari yillar aliyor diyebilirim.

Madem bu Yola "bas vurdunuz  "  bu gercekler ile yüzlesmeniz gerekir.

Herzmanki gibi istisnalar Kaideyi bozmaz.

Umarim herkes oldugu yerde mutlu ve bahtiyar olur.

Satirlarima son vermeden yine ve hep diyorum.

Almanca ögrenmek cok emek isteyen ve zor bir sürec ama gerekli .

Bunu severek ve istekli yapin , zorunlu oldugu icin degil....

Ailenizin ve kendi iyiliginiz icin.

ALLAH yardimciniz olsun .

Saygilar

Karizmatik KayseriLi

Esma cok iyisin hossun'da herkes senin gibimi yazmis buraya önce ona bi bak ondan sonra bana imaLi bi sekiLde laf söyLe !!

sekonder

Alıntı yapılan: Karizmatik KayseriLi - Mayıs 21, 2009, 11:20:42 ÖS
Esma cok iyisin hossun'da herkes senin gibimi yazmis buraya önce ona bi bak ondan sonra bana imaLi bi sekiLde laf söyLe !!
Degerli arkadasim, sen bu sinirle devam edersen, ki o kadar yazilana ve düzgün bir üslupla anlatilmak istenilenlere ragmen, karsidan görecegin tepki de benzer sekilde olacaktir. Dedigim gibi, umarim bu basligi hatirlayacak seyler yasamazsin...

esma 41

Alıntı yapılan: Karizmatik KayseriLi - Mayıs 21, 2009, 11:20:42 ÖS

Benim yazdiklarim benim düsüncelerim ve herkes gibi bende kendi düsüncelerimi yazdim.

Yazdiklarimi size "ima yapmis " olarak mi algiliyorsunuz ?

Kendinizi bu kadar cokmu " önemsiyorsunuz " ?

Burda yorum yazan herkes sizimi "tasliyor" acaba?

Benim size ima falan ettigim yok öyle olsaydi acikca yazardim , siz hic merak etmeyin.

Ama simdi yazacaklarim sizedir bence iyi okuyun.

Herkes sizinle tek fikir olmak zorunda degil.
Baskalarin (bu durumda benim ) adina düsünmeyi birakin. 
Benim birilerine  ima etmeme gerek yok , ben herzaman düsüncelerini  acikca yazma taraftariyim.

Herkes özgürce Kurallara uygun oldugu sürece  istedigini yazabilir , buna ne siz nede ben karisabiliriz.

Argo Kelimeleri ben degil siz kullaniyorsunuz.
Benimle veya herhangi bir üye ile "sonra bana imaLi bi sekiLde laf söyLe !!" gibi emir verici ve hic hos olmayan bir sekilde yazismaniza izin vermem.

Sizi son kez uyariyorum , bir daha Kurallara aykiri mesaj yazarsaniz Üyeliginiz
silinecektir.

Saygilar efendim.

kadiy

bir tavsiye vermek cokmu kötü bisey arkadaslar sadece ben 1sen diger arkadaslarimiz belki dahada fazla gelmis görmüs ve bazi yasadiklari tecrübeleri sizlere aktarmis söyledi diye olucak degilki sadece tavsiye bence alinicak bi durum yok kimse yanlis anlamasin sadece aklinizda bulunmasi icin söylenmis seyler esma41 arkadasima katiliyorum

EL-TURCO

konuyu disaridan izlemekle yetiniyordum buralara geldigini görünce yazma hissi olustu.yazik olmus güzelim konu!
evet güzel bir kelime olmasada ithal gelin-damattir bunun ismi burda.esma41,sekonder,stuttgartli ve birkac arkadas aci gercekleri söylediler!moddan ricam konu basligini söyle degistirirseniz eger bence konu herkese faydali olabilir!--almanyaya yeni gelecek olanlara tavsiyeler mesela..
ben 6 senedir gelip gittigim almanyaya bu sene tasindim,ki ben türkceyle beraber 4 dil biliyorum burda benim SIkINtilarim oluyor hemen hemen cogu konuda(ki burda akrabam ve arkadaslarim oldugu halde).burda sadece esine ve esinin ailesine güvenip gelen insan evet gercekten herzaman bir B plani olmasinda fayda var!Allah yardimciniz olsun...

SİMURG

Alıntı yapılan: Stuttgartli - Mayıs 19, 2009, 10:42:12 ÖS
Arkadaslar;
ilk mesajda aciklamaya calistim ama tekrarlamak ve acmak gerekirse(arkadaslar iyi anlamamis);
Türkiyede bir isiniz varsa kesinlikle riske atilmayin, degmez.
Eger gelirseniz isiniz sansa kalmis söyle ki; esiniz ve ailesi size sahip cikmasi lazim.
Gelince calismayin, dil kursuna gidin, Türkiyedeki isinize göre ciraklik egitimi alin(ki is hayatinda sansiniz olsun).

Her ne kadar ben buraya egitim amacli gelsemde gocunmadan söylüyorum ben de bir İTHAL´im
Öyle olmasa bu konuyu acmazdim zaten hem İTHAL´lafini ben bulmadim buranin ünlü sözü:)
10 senedir burada gördügüm %80 dramatik sonuclaniyor
ama olan kalan cocuklara oluyor. Bundan dolayi b plani diyorum, Önceden farkli plan yapmaktan cekinmeyin almanlarin
sevdigim nadir özeliklerinden biri Her kosula göre plan gelistirebilmeleridir.

Cevap veren arkadaslarla karsilikli yazmak istemiyorum mesela; 
"@SİMURG kardesim senin aillen iyi cikmis olabilir. Almanyaya gelir gelmez hemsirelige baslamis olabilirsin
(Türkiyede 4 senelik Üni. bitirmis biri bile C1´den sonra burada en iyi ihtimalle 4. sömestrdan basliyor)
yahu sen hicmi mesleki egitimi almadin" diye sormak bu konuya yarar getirmeyecegi gibi konuyu yolundan cikarir..

Yazdiklarim Almanyaya gelmemis arkadaslar icindir, Bir uyari , bir tavsiye, bir ciglik ...
Buraya gelmis olanlar zaten isin icindeler. Bir söz var -biz 40 kisiyiz birbirimizi biliriz.

Sevgiler.

Dikkatli okumamışsınız mesajımı,ben Almanya da değil Türkiye de hemşireyim.Türkiye de şartlarımın iyi olduğundan bahsettim.Konu bir hayli tatsızlaşmış cevap vermeyecektim ama enim burda 10 yıllık bir meslek hayatım var oraya gelincede mesleğimi yapmak istersem hangi aşamalrdan geçmem gerektiğini biliyorum.Bunu bildirmek size düşmez ki bu konuda bir sorum olmadı

mineralwasser