Ayrı aileler

Başlatan New Member, Mayıs 21, 2009, 11:20:25 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

New Member

Herkese selam.Adım Altan.Yardımcı olursanız sevinirim.Eşim ve 2 çocuğum Almanya'da yaşıyorlar.Çocuklarımın her ikisi de Almanya doğumlu.(Biri 2,5,diğeri henüz 6 aylık) Eşim de yaklaşık 45 senedir Almanya'da bulunan ailesiyle beraber 3 yaşından beri Türk vatandaşı olarak 30 senedir Almanya'da bulunmaktadır.Kendisi Türkiye doğumlu.Alman vatandaşlığına geçmemiş bugüne kadar.Eşimle 2004 senesi Temmuz ayında Türkiye'de evlendik.Yaklaşık olarak 5 senedir evliyiz.Almanya'da büyümüş,okumuş ve çalışmış.Uzun senedir Almanya'da olduğu için sürekli oturum ve çalışma hakkını da elde etmiş doğal olarak.Liseden sonra 2 yıllık bir okulu bitirmiş.Almanya'da Anaokullarında,Ana çocuk sağlığı büroları gibi çeşitli yerlerde 14 yılllık gibi uzun bir süre çalışmışlığı var.Çocukların doğumundan doğan sebeplerden dolayı da dahil son yedi yıldır çalışmıyor.Arbeitsamdan aldığı işssizlik ve çocuk parasıyla geçiniyorlar.Ben ise Türkiye'de 10,5 yıllık devlet okullarında çalışan bir öğretmenim.Branşım İngilizce.Ne yapacağımızı bilemediğimiz için o orada ben burada evliliğimiz boyunca karşılık gidip gelerek bugüne kadar idare ettik.Ama çocuklar da iyice büyümeden bir karar vermek de istiyoruz.Fakat ne ben onun Almanya'da 14 yıllık çalışmışlığını bırakmasını,ne de o benim Türkiye'deki işimden ayrılmamı istemiyor.O kadar okumuşsun,üniversiteyi kazanıp ne güzel branşta öğretmenlik elde etmişsin,o kadar da çalışmışsın diyor.O da bana benim için yazık olur sana diyor.Tabii bunu sevgisinden söylüyor.Eşimi de sevmemin en önemli özelliklerinden biri de mantıklı oluşudur.Sizin anlayacağınız iki arada bir derede kaldık.İkimiz de bir kararsızlık içindeyken bir de neredeyse bütün Dünyayı saran ekonomik bir kriz peydah oldu son aylarda.Bu karar vermemizi iyice zorlaştırdı.En son kararımız en azından kriz bitinceye kadar durumumuzu korumak oldu ama kriz nereye kadar sürecek bütün herkes gibi biz de pek kestiremiyoruz.Ben oraya gitsem orada hemen iş bulamayacağım çok açık.Kendisi de zaten işsiz.O bütün haklarını öldürüp buraya gelse bir öğretmen maaşıyla iki çocukla geçinmemiz çok zor olacak.Kendisine Almanya'da alıştığı hayatı veremeyeceğim diye korkuyorum. Türkiye'de yaşamadığı için buranın şartlarını da ona anlatmakta birçok zorluklar yaşıyorum.Türkiye'de herşeyi toz pembe görüyor. Anlamıyor ki; burasının hortumcu yamyamların ülkesi olduğunu, yolsuzluklar diyarı olduğunu,siyasi çatışmalar ve kişisel menfaatların herşeyin üstünde tutulan bir ülke olduğunu,hukuksuzluklar ülkesi olduğunu bir türlü anlatamıyorum.Burada paran veya torpil yapacak dayıların varsa adamsın olduğunu bir türlü kendisine izah edemiyorum.Aslında buraya ziyarete geldiğinde kendisi ağzı açık hayretler içinde kaldığı birebir birçok olumsuzluklarla karşılaşmasına rağmen bütün anlattıklarımı anlamakta zorluk çekiyor.Temelli gelse eminim bir bunalıma girecek.Ben Almanya'ya gelsem ben de bir işsizlik bunalımına gireceğim kesin.Orada da hayat artık çok zorlaşmış olduğunu duyuyorum. İşte durum böyle arkadaşlar.Ne tarafı eşelesek bir çözüm yolu bulamıyoruz.Bir baba olarak olan arada kalan çocuklara olacak diye korkuyorum.Bize şöyle aklı başında arkadaşlar olarak neler tavsiye edersiniz.Mesele ben Almanya'ya gelsem öğretmen olarak orada mesleğimi sürdürebilir miyim?Öğretmenlik yapamasam bile orada ne iş olsa yaparım ağbi deyip bulduğum çeşitli işlerde çalışıp oralarda ailecek geçimimizi sağlayabilir miyim?(Orası Türkiye olmadığı için bu mantığın da boş olduğunun farkındayım aslında. Orada her türlü işin okulu varmış.Önce orayı bitirmek gerekiyormuş.Sıfır Almanca'yla bunu da nasıl yaparım bilmiyorum.) Türkiye'de de çalışmış olduğum 10,5 sene ile Türkiye'den emekli olabilir miyim?Yoksa yanar mı?,Almanya 'da Aile birleşimi yapabilir miyiz?Bir de kendisi şu an işsiz olduğu için aile birleşimi yapmak da imkânsız diye düşünüyorum? Ne olur bizlere akıl,yol yöntem,tavsiyede bulunun.Hangimizin ne tarafa yerleşmesi daha doğru olur acaba?şimdiden hepinize yapacağınızı ümit ettiğim az ya da çok bütün yardımlarınız için siz forum arkadaşlar olarak kucak dolusu sevgiler ve saygılar sunuyorum.Cevaplarınızı dört gözle bekliyor olacağım.

sekonder

Verebilecegim tüm cevaplari diger forumda verdigimden burada etkisiz kaliyorum... :)

esma 41

Alıntı yapılan: sekonder - Mayıs 21, 2009, 11:22:37 ÖS
Verebilecegim tüm cevaplari diger forumda verdigimden burada etkisiz kaliyorum... :)

Diger Forum dediginiz ??

Anlayamadim pek ?

Aydinlatirsaniz sevinirim.

sekonder

Ehliyet konusunda alinti yaptiginiz forumda da yazdigimi söylemistim hatirlarsaniz. Arkadasimiz ayni soruyu ayni sekilde o hukuk forumunda da sormus, ona istinaden bir latife yaptim sadece... :)

esma 41

Alıntı yapılan: sekonder - Mayıs 21, 2009, 11:52:43 ÖS
Ehliyet konusunda alinti yaptiginiz forumda da yazdigimi söylemistim hatirlarsaniz. Arkadasimiz ayni soruyu ayni sekilde o hukuk forumunda da sormus, ona istinaden bir latife yaptim sadece... :)

Hem latife hem de Reklam.

Cok iyisiniz gercekten.  ;)

O diger Forumda göreviniz nedir , ögrenebilirmiyim ?

Yoksa "sadece" bir üyemisiniz ?  :)

New Member

Sekonder tekrar merhaba arkadaşım.İyi akşamlar.Latifene ve beni burada da yakaladığına çok güldüm alkis:).Ne yaparsın sorunuma çözüm bulabilmek için kapı kapı dolaşıyorum işte ya:) .Başka hangi forumlar var.Bildiğin başka forumlar da varsa paylaşmanı isterim okey:).Değişik forumlar demek değişik yorumlar ve değişik umutlar demek.sorunumuza cevap bulabilmek değişik umutlar peşinde koşuyoruz işte ne yaparsın.selamlar.

Chete66

Hocam oncelikle forumumuza hoş geldiniz. Lütfen forum kurallarına uygun şekilde davranmaya gayret ediniz.

Özel sohbetler icin pm kullanınız.

Durumunuza da kendimce bir mantıklı cevap bulmaya çalıştım. Ama size göre ne kadar mantıklı olabilir bilemiyorum.

Eşinizin ordaki haklarından mahrum kalmaması icin 6 aydan fazla Almanya da yaşaması gerekiyor. Sizin de tr de işiniz malum benim size tavsiye edecegim yontem ile 3 ay ayrı kalacaksınız belkide 4 ay ama madem ikinizde oldugunuz yerde kalacaksınız size onerebilecegim en guzel tavsiye.

Madem eşiniz 6 aydan 1 gün dahi olsa Almanya da bulunmak zorundaysa;
5 ay 20 gün TR de sizin yanınızda kalacak beraber 5 ay 20 gun gecireceksiniz. Sonra öyle bir zamanlama yapın ki yaz tatilini siz orada geçirin. Yani 3 ay gibi bir zaman. Bu sayede hem eşinizle 3 ay ayrı kalmış olursunuz hemde yaz tatilinizi almanyada geçirmiş olursunuz. Bence mantıklı duruyor. Ama hukuki olarak mumkun mu bilemiyorum hocam.

Bence eşinizle bu şekilde biraz düşünün. Dediğiniz gibi hem ekonomik kriz var, hem Almanya ya gittiginizde uyum süreciniz olacak, yanlış anlamayın ama birazda yaş ilerlemiş...

İnsAllah bir çıkar yol bulursunuz hocam.
Allah çocuklarınızı analı babalı büyütsün.
Allah yar ve yardımcınız olsun...

"Where is the hareket there is the bereket" bir kucuk latife de benden :)

sekonder

Alıntı yapılan: esma 41 - Mayıs 22, 2009, 12:10:25 ÖÖ
Hem latife hem de Reklam.

Cok iyisiniz gercekten.  ;)

O diger Forumda göreviniz nedir , ögrenebilirmiyim ?

Yoksa "sadece" bir üyemisiniz ?  :)
Rica ederim, reklam amacim olsaydi forumun adini da yazardim herhalde. Reklam icin oturup burada insanlara yardimci da olmam herhalde, degil mi? Alinti konusunda birsey demedigimi de animsatmak isterim...

Not: Diger forumda sadece bir üyeyim. Insanlara yardimci olmaktan baska bir amacim da yok.

khoLpa$aLı

hocam sana tek tavsiyem al colugunu cocugunu türkiyeye en güzeli bu bence diyorsunki ordaki yasamini ona bu maasla nasil verebilirim ne varki burdaki yasamda türkiyenin yasami burdan kat ve kat daha iyi ne güzel bir meslegin var bence bu meslegini birakma hanimin zaten arbeitslos buraya gelsen ne olacak gül gibi meslek sahibisin basini aile birlesimi denilen belaya sokmamani tavsiye ederim. saygilarla.