Beyaz Düsler

Başlatan esma 41, Mayıs 26, 2009, 01:42:31 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esma 41

Beyaz düsler

Yüregimin aynasina bakiyorum, bugu´su gidiyor, yolunu bulmakta.
hisslerim kendini gösteriyor bu arada.
Dün kapamistim gözlerimi korkup, kacmisim gerceklerden
Bugün actim
umursamaz sevgimi artik yüregim,

Gelecek önemli degildi simdi önem tasiyor. Biliyorum artik
Önemli olan benim!! yüregimde duruluyor gittikce...
Susmayi denerken, görmeyi´de unuttum...simdi sisler icinden gecmenin ustasi oldum.
Ve görüyorum, yine.

Sevdim seni cok, firtinalar koptu icimde iyi olmus!!
Kör ile göreni ayird edebiliyorum artik.
Seni nasil unutacagim...nasil sesinsiz duracagim´in cevabini buldum
bir care aramadan..bulmaya ugrasmadan ...izini sürdürmeden haber almadan.yetecekmiyim kendime?..
yetecek, cünkü görmeyi ögrendim, gercekleri kabullendim.

Sensiz nasil gecer bu ömür...derken yok oldun.nasil gecer bir ömür sensiz..gececek!!
cünkü his etmeyi ögrendim, duygularimi yönlendirmeyi ögrendim.
onca anilar ucup gidiyor gözlerimden.....bosluk basliyor, yerlerini dolduruyorum.
Anlamsiz sandigim sensizliklerin yaninda, anlamli yarinlarim yerini aliyor.
Nefessiz kaldigimda önceden yarinlarimiz icin sakladigim ve bos kutunun icine doldurdugum, safligimla besledigim nefesler devreye giriyor.

canim´larimi, bakarmisin´larimi,
caniminici´lerimi,bitanem´lerimi
cok daha cok sevme´lerimi,
parantez´lerimi, banane´lerimi,
sey´lerimi
his´etmelerimi
ucurumdan attim.

Yildizkaymasi

esma 41

Bana da bu yakisir.....

Birgün aynanin gercek yüzünü görmek icin derince baktigimizda? gördüklerimiz bizi korkuturmu?, belkide aydinlatacaktir!!
Belki tanimakta güclük cekecegiz,,, "bu bana yakismaz" diyecegiz.

Bu güne kadar nasilda tanimamisim kendimi, icimde ne kadar hircin duygularim var, sartlandirimisim kendimi emir kulu olmaya ve bunu normal saniyorum, ama ""bu bana yakisiyor" süsünü öyle benimsemisimki cikamiyorum icinden.

"Siz dinlenin" dercesine adeta isteklerinizin uyanmamasi icin enerji harcadiginizi, "bana yakismaz" düsüncesiyle ört bas ettiginizi, düsündünüzmü hic?

Yasamak istediginiz Asklarinizi, erteleyip, geride tutup, engellemekle neyi ispatlamak istediniz ?? "bana yakismaz" kelimesinimi?

Haksizliklara karsi, Kapilari kapatmakla, susmakla, görmezden gelmekle, kime faydaniz oldu? Egonuzami? yoksa "kisiligime yakismaz" düsüncesinimi?

Hep ayni ayarda olmaniz gerektigini savunmus, mütevazilikde üstüme yok "tersi bana yakismaz" sözüylemi avundunuz?

Herkesi mutlu etmem gerektigini, bu arada dar, kirli, eziyetli yollarini kendine ayirdiginizi anladiginizda, yinede inadinizdan gecmeyip, ama "böyle davranmak bana yakisiyor" dedinizmi hic?

Ben güclüyüm banada bu yakisir "gururuyla, "ne güzel basarmisim, kendimi ezdirmeyi, zahmetlere koymayi" aklinizdan gecermiydi acaba?

Aynadan bir an gözünüzü ayirip, "hayir daha bitmedi",, diyerek; kendinizi zorlayarak tekrar baktiginizda, gözleriniz size;
"kendin icin yasa, kendin icinde biraz hirsli ol" dedigini görüp, yüreginiz size biraz bencil olmaniz gerektigini söylediginde; siz ona
"ama bu bana yakismiyorki" dediginizi fark ettinizmi hic?

Ben baktim aynaya bu sabah:
Bir seyin pesinde kosuyorum diyerek, hayalimin gercek olmasina, engel olmusum! "bu da bana cok iyi yakisiyor!!!"
Güclü ve becerikli görüntüsüne bürünmem icin, basarili oldugumu kendime kanitlamam icin, sartlar ve yakistirmalar icat etmisim.
cogu zaman, susmusum, daha olgun, daha sabirli görünmem icin,
Icim feryad etsede, hisslerimin tersinde hareket etmisim,etrafimdakileri mutlu etmem icin, insanlari tatmin etmek icin,
Bana cok iyi yakistigi icin ; duymak istediklerini söyledim;
Banada ancak bu yakisiyordu.

yildizkaymasi

esma 41

Dönmemek üzere gidiyorum....

Haklı çıkarmayacağım bu kez kendimi cünkü dönmemek üzere gidiyorum.

Ben dayanırım, sustururum gönlümü, alışkanlıklarımı bir kenara bırakıp susarım

Susanlardan öğrendim, yabancı gelmiyor.

Savaşı kaybettim, direncimi yok ettim bir anda, yok olun gözüme görünmeyin dedim, ve gittiler beni yalnız biraktılar...

Sasırdım......

.

Haklı çıkarmayacağım bu kez kendimi cünkü dönmemek üzere gidiyorum.

Suçlu beni bil, çünkü suçluyum, çünkü bilmeliydim,,,söylemeliydim..

Ne kadar üzüldüm senin için, üzüleceğini biliyordum...beni af et....çok yanarsın demedim sana, uzaklastrımadım seni kendimden....

Ben dayanirim. ben acini icimde tasir, dayanirim..ama sen...beni af et.

Haklisin deme sakin!!!

Düsününce..bir süre beni sucladiginda..bu düsünce dönecek olursa...ve kendini suclamaya basladigin an..orada dur!!

Seni sevmek

beni tanitti bana"

yüregimin bir parcasi, tutsak kalmanin anlamini ögretti bana!

Damarlarinda kanin nasil dolasabilecegini, dolasirken o akintiyi hissetmenin ne demek oldugunu, ögretti bana!

Bir anlik akla gelmesiyle gözlerinden damla damla yas aktiginda bu nasil bir histir,, onu ögretti bana !

Üst kapagin ne kadar önemsiz oldugunu, asil yemegin tencerenin icinde pistigini bir gün fark ettiginde,,nasil "aaaah tamam" dersin ya o hissi yasatti bana!

mutlulugu, aski yasatti

kimseya anlatamadigim sacma düsüncelerimi anlamaya calismandi sevmek!

Birbiriyle alakasi olmayan hikayeleri birlestirdi, seni sevmek.

önce sen sonra sen sonra siz sonra biz sözünü anlamami sagladi!

Beni sevmek..

anlatti sana karanlik geceyi, icinde yasadi sustu, küstü prensiplerinden cikti...uykusuz kaldi......onca yolu gecti bir an görebilmek icin.

siirler yazdi...icini döktü..yorganlara sarildi, onca sIkintilara gögüs gerdi..hasretimi yasadi sabirla, güven duygusu verdi ...

...ilk kez ben oldum olabildim..

üzüntüm oldu, göz yasim oldu, dudagimda yarim kalan sözüm oldu..dilimin tutuklugu oldu..uzaklara dalarken "orada ne görüyrosunum" oldu..

Hüznün en güzelini yasatti bana. Kahr etmenin en güzelini, aglamanin en icler yakanini..cok yanmayi daha da cok yanmayi yasatti bana.

Selvi boylum al yazmalimin gercek anlamini ögretti...veee

Yalansiz dolansiz hayatinin icine aldin beni, zili caldim gir dedin..bunu kimse icin yapmazken benim icin yaptin, iste sen.

Hakli cikarmayacagim bu kez kendimi, cünkü haklisin.....

cünkü sana deger kisilere laiksin

Elini uzattiginda dokunabilecegin Aska laiksin

Ben yalanim, ben hayalim, ben hasretim, ben aciyim

Tadinda tuzunda bendim

simdi acin olacagim.....

Cünkü, bu kez kendimi hakli cikarmayacagim ve dönmemek üzere gidiyorum...

yildizkaymasi

SİMURG

Çok tebrik ediyorum kardeşim hepsi birbirinden güzel ama ilk şiir de ki kız bana yine filistini hatırlattı offoff:) offoff:) :cryla:

RIBERY

ellerıne ve yuregıne saglık çok guzel paylaşim esma hepsı guzelde 3 daha guzel

esma 41

Tesekkür ederim arkadaslar.  :)

SEDAT08

Paylasim icin tesekkürler elinize saglik

esma 41

Alıntı yapılan: SEDAT08 - Mayıs 31, 2009, 02:39:12 ÖÖ
Paylasim icin tesekkürler elinize saglik

Rica ederim , bende tesekkür ederim.