Almanya da yasayan Türkler giderek Radikallesiyor diyorlar, sizce???

Başlatan poliwoda, Temmuz 09, 2009, 11:00:42 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

poliwoda

Türkçe propaganda artışı

İsim vermeden konuşan Avrupalı bir antiterör uzmanı “Pakistan’da son yıllarda çok sayıda Türk’ün terör eğitimi aldığından haberdarız. Çok fazla Türkçe propaganda ile karşılaşıyoruz” yorumunda bulundu. Batı basını özellikle Almanya’da yaşayan Türkler’in giderek radikalleştiği ve bu ülkeden El Kaide’ye katılan Türkler’in sayısında son birkaç yıl içerisinde büyük artış gözlendiğini belirtiyor. Hatta bu Türkler için “uyuyan dev” benzetmesi yapılıyor.

EL KAİDE örgütünün Türkiye’ye ilgisi konusunda son dönemde oldukça fazla sayıda haber dünya basınında yer alıyor. Özellikle örgütün Afganistan’daki lider kadrosunun tamamen Türk vatandaşlarına yönelik “Bize maddi yardım sağlayın. Siz bizim kardeşimizsiniz” şeklindeki çağrısının ardından Los Angeles Times gazetesi El Kaide içinde Pakistan ve Özbekistan’daki kamplarda eğitilen 2 bin Türk’ün bulunduğu ve bu Türk eylemcilerin başındaki “komutanın” da bir Türk olduğunu duyuran bir haber yayınladı.

08.07.09 vatan gazetesi haberinden alintidir.

Biz Türkler olarak " brainwash" beynimiz cabuk mu yikaniyor.

yorumlarinizi bekliyorum.

saglicakla kalin.

sekonder

Türkiye'nin dogusu ve güneydogusu nasil ilgiden uzak kaldigi icin terörle aniliyorsa, günümüze dek Almanya'daki Türk toplumunun dislanmasi, kabullenilememesi de bu türlü sorunlara yol acabilmektedir. Kimi hayatta yalniz birakirsaniz onlar da yalniz birakmayanlarin tarafina yöneleceklerdir. Sizin ya da benim beynim yikanamiyorsa, yikananlarin neden bu kadar kolay teslim olduklarini irdelemek gerekir. Almanya ya da Avrupa'nin diger sorumlu devletleri bu türlü analizlerle felaket tellalligi yapacagi yere insanlara bir takim imkanlar sunmalilar ki bu türlü seylere yönlenmesinler.

Bizim genclerimizde de bir takim bozukluklar mevcut, bilhassa Türkiye disinda yetisenlerde. Kendilerini bir yere koyamamanin, ne orali ne de burali olamamanin verdigi bir sorun olsa gerek ki kisilik sorunlari yasamakta bir cogu.

Klasik de olsa "egitim" diyorum...

poliwoda

:(  :embarassed:  :-\  :cryla:  :angel:  :angel:  :angel:   :)  :)  :)

Almanya da daha dogrusu Avrupada yasayan Türk geclerinde ne yazik ki bir basi bosluk var. En son kizini öldüren babayla Türkler olarak gazete ve haberlerde üzücü bir olayla gündem konusu olduk.
Hersey cekirdek ailede basliyor ve bitiyor. Bu gibi olaylar tek Almanya da degil diger Avrupa ülkelerinde de yasaniyor. Egitim, egitim ve yasadigin memleketi iyi tanimak ve iki kültür arasindaki köprüyü iyi kurmak gerekiyor.  Kacimiz sosyal etkinliklere katiliyor ve yasadigi yeri iyi taniyor. Ne yazik ki bir cok Türk erkegi Almanya ya geldikleri günden beri calisip evlerini gecindirmekle yükümlü. Bazilari calistiklari Döner res. disari bile cikamiyor ve ordaki ortamda kendilerini gelistiremiyorlar. Degisik insanlarla tanisip kültürel, sosyal bilgi alisverisinde bulunamiyorlar.Bu durumda eve gittiklerinde paylasacak farkli duygu ve düsünceleri de olmuyor. Kisir döngü böyle devam ettigi sürecede olan genclerimize oluyor. Etki tepki meselesi.. Ne ekersen onu bicersin cok dogru bir söz... Anne babanin ektigi cicekler yegane cocuklaridir... Cicekler sulandikca cocuklarda sevgi verildikce büyür ve sevgiyi disarda aramazlar önce ailede bulurlar. Aile baglarimiz ne kadar iyi olursa bizlerde yasadigimiz toplumda bi o kadar mutlu ve basarili oluruz. Birbirimizi sevelim ve saygi duyalim ki diger toplumlarda bizi sevsin, saysin.

Mutlu günler... 

ilk_ze

radikallesme yok burada gencler cok farkli Türkiyedeki gibi degiller hemen herseyi yapmak istiyorlar cünkü okuduklari okullar Alman okullari ve okulda 10 tane Türk varsa 150si Alman dogal olarakta Alman arkadaslari oluyor ve onlardan gördukleri gibi yasiyor evlerindede cünkü anne baba laf gecirmekte cok zorlaniyor cocuklara burada yada anne babasina tehdit savuranlarda var dedigim olmazsa ben heima giderim diyenlere cok rastladim bizzat genellikle kiz cocuklari burada ailelerine sorun cikartiyorlar ve daha cok onlar Alman gibi yasamak istiyorlar kendi kültür örf ve adetlerini kesinlikle kabullenen yada ona göre davranan görmedim. burada cocuklarda devletin elinde eger bir cocuk evde siddet gordum derse devlet o cocugu ailesinden aliyor ve ailesinin bilmedigi bir yere goturuyor kolay kolay cocuguda gostermiyorlar ve anne baba devlete para ödemek zorunda kaliyor cocugun bakimi icin. örnek; iki cocuklu Fasli bir aile cocuklari kindergarten`a gidiyor yaslari 3 ila 4,5 arasinda, evde anneleri büyük olanina bagirip cagiriyor kiziyor buda cocugu etkilemis ve korkutmus olucakki ertesi gün kindergartenda ögretmenine annem bizi dövdü diyor ve devlet cocuklari ailenin elinden aliyor. radikal bir gurbetci kesimide vardir tabiki ama genel olarak radikal bir gurbetci toplumu görmedim henüz.