Bosanma ilami asli konsoloslukta mi kalacak?

Başlatan hopelessly, Eylül 15, 2009, 01:01:39 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hopelessly

Selam arkadaslar,
yarin benimde Ankara Alman Konsoloslugunda randevum var.Gereken evraklarin hepsini tamamladim.Esim bosanmis oldugu icin bosanma ilaminin aslini ve fotokopisini de goturuyorum.Esim alman vatandasi, o yuzden tercume yapilmasina gerek yok bu evrakin.Konsolosluk vizemi (tabi cikarsa ::)) gonderirken bosanma ilaminin aslini da bana geri gonderir mi yoksa onlarda mi kalir?Esim,evrakin aslini onlara gosterip geri almami, sadece fotokopisini vermemi soyledi.Ben aslini vermezsem sorun cikmaz mi eksik evrak var diye?Ne yapacagimi sasirdim.Ya biz bu konsoloslukta ki adamlarla hic mi turkce konusmayacagiz onlara sorsam? tickoff:)Tecrubeli olan arkadaslardan yardimci olabilecek cevaplar bekliyorum.Simdiden sagolun.Allah hepimize yardim etsin...

Cenkyasi

arkadasım oncelikle stres yapma turkce konusuyorsun sadece bir kac cumle almanca olucak bunun yanı sıra bosanma ilamının orjinalini bile goturmene gerek yok sadece fgotokopisi yeter orjinal verdigin butun evrakları hemn o anda sana geri vericekler bir nevi noterlik yapıyorlar orjinal evraklar gorulmustur. gibi o yuzden sıkıntı yapma kendine

Allah yardımcın olsun

hopelessly

Sagolasin arkadasim,

icim rahatladi.O zaman geriye getirecegim evraklar A1 sertifikasi ve bosanma ilami asli.Cok sevindim, sertifikamin onlarda kalmasini istemiyordum cunku.
Amin insAllah hepimize Allah'im yardimci olur.Tekrar sagol...

xmcraex

orjinallerini geri veriyorlar. a1 sertifikasinin yüzüne bile bakmiyorlar burada :)

arkadas29

dogru fotokposını alıyorlar gerısını gerı verıyorlar arkadasların dedıgı gıbı strese gerek yok