aile birleşimi

Başlatan ttyy, Ocak 14, 2010, 02:23:30 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yesim üzülmez

hatta arkadasının eşi hangi şehirde  yabancılar dairesi  hakkında bilgi toplamaya calışıyorumda ondan soruyorum

leylaaa

3 hafta normal ama bizimki subat 1 de 2 ay olucak düşünün artık.içinizi rahat tutun.sadece benim bir evragım burdan daha ulasmamıs o yuzden gecikme olmus.mesela vizesi onaylanan arkadasım benden 1 hafta sonra basvurmustu.benden önce oldu işlemi.sebep sadece gelir vs.değil.memurlar cok önemli izinde olabiliyorlar.yada başka birşey.çünkü arkadaşımın eşinin gelir durumuyla benim eşimin farklı.ev kirası vs araştırıyorlar ama evrak takılabiliyor bazen.kıyasmala yaptık arkadasımla mesela benim eşim almanya dogumlu ev kendimizin 8 yıldır buyuk bir şirkette yönetici.arkadasımın durumuysa daha farklı.içinizi her yönden rahat tutun gecikmelere karsı.

leylaaa

bizim stuttgart arkadasımın hamburg.ama eşim direk belediyeden bilgi aldı.

ttyy

yani o zaman bizim evrakların 3 haftada gitmesi normal peki leyla kardeşim yabancılar daşresi eşine nezamana randevu vermiş bide yeşim kardeşimin dediği gibi eşin hangi şehirde

leylaaa

yeşim almanya da nerden başvuru yaptınız derken şehir olarak mı sordun.ordan herhangi bir başvuru sözkonusu değil.sen sanıyorum henüz vize başvurusunda bulunmadın.eğer başvurmadıysan sordukları soruları öğrensen iiyi olur.ben hiç biryerden faydalanmadan okumadan öğrenmeden gittim.sorular karşısında şoka girdim kiii bana çok fazla soru sormadıkları halde.baska bir arkadasımda yanımdaki gişede mulakata girdi kızın alyansını bile cıkarttırdılar incelediler.

ttyy

yuh artık ya yemin ediyorum ne yapacaklarını şaşırmışlar resmen senin eşin nezaman gidicek yabancılar polisine evraklarını vermeye leyla kardeşim

leylaaa

eşim stuttgart ta.mektupta da sadece istedikleri evrakları yazmıslar.ve 6 hafta içinde getirin demişler.yani sabit belirli bir randevu tarıhı yok eşim buyuk ıhtımalle persembe gidecek.ama bu eyaletlere göre değişiyor.eşi düsseldorf ta olan bi arkadasımada 15 gun ileri tarıhe randevu vermişler görüşme  için.mesela hamburg ta olna arkadasıma da tarıh ve saat vermişlerdi.ama eşime belirli bir saat ya da gün vermemişler.

yesim üzülmez

yok ben basvuru yapmadım ama bilgim var benim sorum eşin hangi şehirden evraklarını verdigiydi basvuru derken onu anlatmak istedim

ttyy

hangi evrakları istemişler peki leyla kardeşim eşinden

leylaaa

ama stuttgartta bu böyle çünkü yine goethe enstitüsinden bi sınıf arkadasımın eşide stuttgart ta. o na da belli tarih ve saat vermediler.evrakları hazırladı direk gitti eşi.bunun ordaki yogunlukla alakası var.eger basvuru coksa tarıh ve sattli oluyor galiba.ama stuttgartta yasayan turk sayısı diğer sehirlere oranla daha düşükmüş.belkide bu yuzden.   eşimden..3 aylık maaş bordrosu...evin tapusu...ve işyerinden süresiiz çalışma belgesi. bu kadar 3 tane kagıt

ttyy

leyla karddeşim inşAllah bi sorun yaşamadan vizen çabucak çıkar

ttyy

yeşim kardeşim bu arada eşin hannovere garbsen bölgesine baksın orda ev kiraları biraz daha uygun oluyomuş

leylaaa

umarım inşAllah hepimizin vizesi çıkar da kavuşuruz hayırlısıyla..Allah kimseyi sevdiğinden ayrı koymasın çok zor.

ttyy

evet gerçekten çok zor leyla kardeşim inşAllah bir an önce hepimiz eşlerimize kavuşuruz ben 3,5 aydır eşimden ayrıyım ve artık gerçekten dayanamıyorum

kadriye_01

slm arkadaşlar bana  cumartesi günü ank konsolosluğundan vize başvuruma cvp geldi maalesef yine red aldım yılmadan mücadeleye devam ne kadar sürdüğünü merak eden arkadaşlar için yazim ben 04.11.2009da başvurumu yaptım eşimi 14.12.2009 da görüşmeye ve istedikleri evraklar için çağırdılar 16.01.2010 da red cvbı geldi vize bekleyen arkadaşların inşAllah en kısa zamanda vizesi çıkar Allah yar ve yardımcımız olsun

leylaaa

anlıyorum bizde 2 ay oldu..ama sabret ben deliye dönmüştüm yemeden içmeden kesildim gecen haftalarda cunku bize dedikleri 4 ile 6 hafta sürüyor mektubun gitmesi.ama bizimki 6 haftayıda gecti.kesin bir sorun var dedim benden  kaynaklanan.ama çok şükür geç de olsa cagırdılar 3 hafta daha ne kii içini rahat tut

ttyy

çok üzüldüm kadriye kardeşim peki neden red verdiler