Lise diplomasını noter tasdik

Başlatan Mutim, Şubat 02, 2010, 09:40:51 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mutim

Arkadaşlar Lise diplomasını noterden tasdik etmek gerekiyor mu almanyada kullanmak için, yada sadece diploma olması yeterlimi noterin orada bir faydası olurmu ?

endoplazmikretikulum

wallla bu konuda bir bilgim yok ama
tahminimce gerek kalmaz
zira tasdikden zıyade genelde bu tür belgelerde
orjinal belgenin yeminli tercümandan onayını istiyorlar

yinede sen içinde şüphe varsa sıkıca araştır..

Mutim

gerçi tercümeye kalsa orada da yaptırırım değil ama? almanyada

selmanselda

Alıntı yapılan: Mutim - Şubat 02, 2010, 09:40:51 ÖÖ
Arkadaşlar Lise diplomasını noterden tasdik etmek gerekiyor mu Almanya'da kullanmak için, yada sadece diploma olması yeterlimi noterin orada bir faydası olurmu ?

sannetmiyorum bi faydasi olacagi..sen tr de ne mezunu isen burda onun denklik sistemine sokarlar..sinava girmelisin yani..yoksa bi faydasi olcani sanmiyorum...cünki ben almanyaya gellei 1 .5 yil oldu ve tr de ünv okuyodum hala burda son senemi disardan devamm ediyorum ve sonra bnde denklestircem mejburen..yoksa bi faydasi olmuor ...

yasin demir

noterden tasdik ettirmebne gerek yok zaten lise diplomanda bi işe yaramıycak bizim ünv diplomamız bi işe yaramıyoki kalmış lise diploması

serkem0103

arkadaşım yarayacak yapman gereken şu notere falan para harcama lise diplomanla beraber baglı oldugun şehrin kaymakamlıgına git orda apostil yaptır burda meslek egitimi kurlarına gidecegin zaman yahut ona benzer bir işle uğraşacagın zaman lazım olcak kaymakamlık lardan birine gidererek apostil yaptır burda işine yarayacaktır