Almanyada sigortalı durumu?

Başlatan Mutim, Şubat 26, 2010, 09:42:51 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mutim

Arkadaslar şimdi eşler , eşlerini almanyada üzerlerine sigortalı yapabiliyormus. Ben yaptırmadım , fakat söylede bir durum var. vize basvuru yaparken ikamet müsade formunda almanyada sigortalı olup olmadıgımız soruluyor.. Bundan dolayı bir problem olurmu?

şimdi den değerli bilgilerinizi paylaştıgınız için teşekkür ederim

DeLiyanginiM

ALmanyada esiniz üzerinden sigortali olabilmeniz icin önce aLmanya ya giris yapmaniz gerekmekte.ikamet müsadesindeki yere almanya ya gidince esim üzerinden Sigortali olucam yazmaniz yeterli.

Yabancilar dairesi olsun konsolosluk olsun ne tür evrak ve garanti istiyecegini kestirmek acikcasi zor.

Misal benim yabancilar dairesindeki memur esimin buraya geldiginde benim üzerimden sigortali olucana dair krankenkasseden onay kagidi getirmemi istedi.Bende krankenkasse ile konustum zaten boyle bir kagidi sıkça verdiklerini soyledi hemen yazdi verdi.Ben garanti olsun diye (bazi yerlerde konsolosluklarinda istediginide okudugum icinde) birde konsolosluk icinde aldim.

benim basima gelen ve bildigim bu.

Rabbim Yardimcimiz olsun

Mutim

Allah razı olsun kardesim de söyle birşey var , simdi sigortalı derken burada sadece diyelim hastane ile ilgili işlerini yapman için orada esimi kayıt yaptırıcam diyomus sonra buraya bi kagıt geliyor SSKya gidip onaylatıp  6 aylık geçerliliği varmıs. yani sigortalı gibi olunuyormus , yani böyle bir durum olursa ne önerirsin merak ettim