Almancax Sohbet Mekanı

Başlatan Mutim, Nisan 20, 2010, 11:40:18 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

türkkızı

helllo onurrr ? wie gehts? ja du bist recht. Hier ist almancax sohbet .Naturlich Ich schreibe deustch :)

3,14

--> Ja, ich mag es, wenn du alles auf Deutsch sagst. Herzlich Willkommen. :)
Es geht mir sehr gut. Und wie geht es dir Gamze?

türkkızı

3,14

--> Allah möge dir Gutes geben. (Allah iyilik versin. :) )

türkkızı

aminnnn :) bilmiyorum ne demek amin :)  utanan:)  :D

3,14

--> Hristiyanlar Amen diyorlar, ama sen amin de, ben de Amin diyorum. Ama onların dualarına değil, kendi dualarımıza tabi ki . :D

Reyya

yalnız bu başlık sadece türkçe sohbet etmek için açılmış.   ama yeni bir başlık açsak sadece almanca sohbet adı altında   clap:) oradan devam etsek daha iyi olur bence. was meinen sie??? cofe:)

EL-TURCO

Alıntı yapılan: Reyya - Kasım 26, 2012, 09:52:47 ÖS
aynen öyle. Almanya'da kağıt israfı çok fazla. ufacık birşeyde dahi telefon veya e-maille değil, mektup yoluyla tercih ediliyor burada. bazen düşünüyorumda bu güvensizliktenmi kaynaklanıyor diye. :) şaka bir yanada Almanya'nın çok kurallı bir ülke olduğunun en ufak bir kanıtı bu. :)bizim Türkiyede çoğu şeyi telefon aracılığıyle yürütürdük. (çok önemli belgeler hariç tabii) :)
söz ucar yazi kalir derler atalarimiz.Burda sadece almanlar degil tüm ülkelerde yazismalar posta ile yapilir.oda denetleme kolayligi ve kisilerin inkar etmesini engelleme amacli delil niteligindedir.sizinde dediginiz gibi cogu seyi telefonla (cok önemli belgeler haric) iste bu belgelerin önemi kisiye göre degisiklilik gösterdigindendir.ki almanyada halen postaci sistemi vardir.postanenin adami degil.eskiden ulak dedigimiz evrak tasiyan insanlar-resmi yazismalari teslim etmek amaci ile-ve hala var ve saatlik ücreti12,50 € buralarda.yerel gazetelerin rathausla ilgili bölümlerinde cikar eleman aradiklarina dair! ':-)

3,14

--> Engin bilgilerini bizimle paylastigin icin tesekkür ediyorum El-Turco.
--> Reyya, evet burasi Türkce sohbet icin acilmis aslinda. Ama Türkce sohbet icin Laf Lafi Aciyor konusu var diye düsünerek burada;

Almancax Sohbet Mekani degilde, Almanca Sohbet Mekani diye algilamak daha iyi olur diye düsünmüstüm. :D Ama bakalim daha önce konu kesin acilmistir Almanca icerikli sohbet icin... ;)

3,14

--> Sitede muhtemel onlarca almanca sohbet konusu var. Ben hizli bir arama sonucu üc farkli almanca sohbet konusu buldum. ;D

Online Olan Üyeler Arasında Almanca Konuşma ( Pratik Yapma)
Hier wird nur deutsche unterhaltunge gemacht
Wer hat Lust mit mir auf Deutsch zu sprechen?!

Iclerinden birini secerek Almanca sohbete baslayabiliriz! alkis:)

Mutim

Selamlar arkadaslar, uzun zaman sonra tekrar merhabalar.

Soziologe-D

parisi

merhabalar yıllardır siteye girip almanca ile ilgili bilgiler alıyordum en sonunda üye oldum bende sizinleyim hasta la vista...

Mutim

Merhaba arkadaslar , nasilsiniz? Uzun zaman oldu, umarım hersey yolundadir?

Köln'den selamlar.

Mutim

Sessiz sedasız gelip
Selam vermeyenler burada mı ? :)

Mutim

Selamlar arkadaslar , HAYIRLI cumalar