Oh be Çıkmış Vizem :)

Başlatan djaleeshan, Mayıs 14, 2010, 09:43:40 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

djaleeshan

Merhaba arkadaşlar
Sabah eşim aradı.Yabancılar şubesini sürekli arıyordu bu sabah tekrar aramış ve evraklarımın çarşamba günü ellerine geçtiğini ve onaylayıp Ankaraya maille yolladıklarını söylemişler.Sanırım hafta başı pasaportumu da yollarlar.Yüce rabbim herkesi eşine kavuşturmayı nasip eylesin.Ama size tavsiyem eşiniz orada yabancılar şubesini sürekli arayıp bilgi alsın ve baskı yapsın.Bugün 15.gün ve vizem 13.gününde çıkmış.

Mutim

Allah bundan sonraki hayatında mutluluklar nasip eder kardeşim, duaların için Amin...

3,14

Alıntı yapılan: djaleeshan - Mayıs 14, 2010, 09:43:40 ÖÖ
Merhaba arkadaşlar
Sabah eşim aradı.Yabancılar şubesini sürekli arıyordu bu sabah tekrar aramış ve evraklarımın çarşamba günü ellerine geçtiğini ve onaylayıp Ankaraya maille yolladıklarını söylemişler.Sanırım hafta başı pasaportumu da yollarlar.Yüce rabbim herkesi eşine kavuşturmayı nasip eylesin.Ama size tavsiyem eşiniz orada yabancılar şubesini sürekli arayıp bilgi alsın ve baskı yapsın.Bugün 15.gün ve vizem 13.gününde çıkmış.

--> Gözünüz aydin sizin adiniza cok sevindim! Allah bir an önce kavustursun InsaAllah! Allah hickimseyi ayri birakmasin! :angel:

djaleeshan

Amin arkadaşlar.İnşAllah herkesin vizesi benimki gibi tez gelir.Mutim senin vize noldu kardeşim?

Mutim

KARDEşİM EşİME MEKTUP GİDELİ 20 GÜN FALAN OLDU, BİRAZ EKSİKLERİMİZ VARDI. BİRDE EşİM TÜRKİYEYE GELDİ, NASİPSE BU HAFTA İÇİ TÜM EVRAKLARI İÇERİ VERECEK, SÜRESİZ OTURUM KAĞIDINI ALIP ÖYLE GİTMEK İSTEDİĞİ İÇİN GARANTİ OLUR DİYE DÜşÜNDÜK. KAGIT İÇİN RANDEVU VERMİşLERDİ. BU HAFTADA ALIP HEPSİNİ VERECEK. İNSALLAH EN KISA ZAMANDA CIKAR.. AYRICA SENİN EşİN TÜRK VATANDASIMI , EşİNDEN NELER İSTEMİşLER ONLARIDAYAZARSAN ARKADASLAR BİLGİLENİR KARDEşİM

djaleeshan

Anladım kardeşim.Yok benim eşim Alman vatandaşı.Ben daha konsolosluğa gitmeden eşim yabancılar şubesine gidip hakkımda bilgi vermiş.Onlarda adımı soyadımı nerde ve ne zaman doğduğumu,nerede tanıştığımızı,ne zaman evlilik teklifi yaptığımı sormuşlar ki ben Ankaradayken bana da bu soruların aynısını sordular.Daha sonra geçen çarşamba evraklarım yabancılar şubesinin eline geçmiş.Eşim daha önce de zaten sürekli arıyordu yabancılar şubesini sürekli soruyordu evraklarım orda mı diye.Ordaki adam da evraklarımın çarşamba günü geldiğini ve gelir gelmez aynı gün içerisinde onaylayıp maille Ankaraya yolladıklarını,herşeyin yolunda oldugunu söylemiş bu sabah.

Mutim

Allah bundan sonraki yaşamında kolaylık nasip eder artık kardeşim ne diyim darısı buradaki arkadaslarım ve benim başıma insAllah

djaleeshan

İnşaAllah kardeşim.Ama emin olabilirsin ki senin vizem çıkmış yazını gördüğümde bir kerede daha aynı kendi vizem çıkmış gibi sevineceğim.Darısı yüce Rabbimin izniyle bu hayırlı Cuma gününün kudretiyle sen ve senin gibi vizesini bekleyen tüm kardeşlerime.

roman

gözün aydin hayirli olsun arkadasim.ben diyorum carsamba pasaportun elinde.

djaleeshan

İnşAllah kardeşim pasaport da gelsin de bitsin sıkıntılar :)

lilly

Gözünüz aydin kardesim :) darisi benim esime insAllah. Esim de zertifikayi aldiktan sonra 15. Mayis.2010 istanbuldan vize basvurusu yapti, bakalim esimin vizesi ne kadar sürecek, bende alman vatandasiyim insAllah esim de kisa zaman icinde alir vizeyi.

djaleeshan

İnşAllah eşinizde en kısa zamanda alır vizesini.

djaleeshan

Salı günü pasaportum da geldi.Vizem çıkmış.1 Haziran'da Allah kısmet ederse Almanya yolcusuyum..Darısı tüm vize bekleyen arkadaşlara.

esteban61

arkadaslar basvurudan 18 gun sonra vızem geldı cok sukur...bu kadar kısa surede beklemıyordum...yardımları ıcın mutım arkdasıma tesekkurlerımı ıletıyorum...

aysunnn

Alıntı yapılan: djaleeshan - Mayıs 14, 2010, 11:04:16 ÖÖ
Anladım kardeşim.Yok benim eşim Alman vatandaşı.Ben daha konsolosluğa gitmeden eşim yabancılar şubesine gidip hakkımda bilgi vermiş.Onlarda adımı soyadımı nerde ve ne zaman doğduğumu,nerede tanıştığımızı,ne zaman evlilik teklifi yaptığımı sormuşlar ki ben Ankaradayken bana da bu soruların aynısını sordular.Daha sonra geçen çarşamba evraklarım yabancılar şubesinin eline geçmiş.Eşim daha önce de zaten sürekli arıyordu yabancılar şubesini sürekli soruyordu evraklarım orda mı diye.Ordaki adam da evraklarımın çarşamba günü geldiğini ve gelir gelmez aynı gün içerisinde onaylayıp maille Ankaraya yolladıklarını,herşeyin yolunda oldugunu söylemiş bu sabah.
tebrikler canım bişi anlamadım sen konsoloslukta vize için randevu almadan önce eşin almanyada önce istekmi yaptı kafam çok karıştı benmm yha :( bnde pass a başvurdum randevu verdiler 14 hazirana...10 içerisinde ewine gelir passın dediler...bundan sonraki yolu anlatırsanız sevinirim....almanyaya giden bi arkadaşım vize randevusu almadan önce benm pass numaramla almanyada eşim tarafından istek yapılması lazım dedi sonra randevu alacaksın dedi...yani ilk işlemin almanyada yapılması gerekiyomuşş,,,diğer sorduklarım öle bişi yok dedi sen nasıl bi yol izledinn anlatırmısınn????

djaleeshan

Anlatirim tabi.Bana Ankaradan konsolosluktan randevu verdiler.Esim almanyada yabancilar subesine gidip benim randevumun oldugunu ama henuz Ankaraya gitmedigimi soyledi.Esime birseyler sormuslar orda o da cevaplamis.Yani normalde adamlarin eline evraklarim gelmeden once esim onlari bilgilendirdigi icin esime sonradan tekrar mektup yollamadilar.Daha sonra ben Ankaraya gittim ordaki randevum bittikten 10 gun sonra esim tekrar yabancilar subesini aradi evraklarimin gelip gelmedigini sormak icin.Onlarda evraklarimin geldigini ve bir problem olmadigini evraklari onaylayip tekrar Ankaraya yolladiklarini soylemisler.Sonra da zaten 4-5 gun sonra pasaportum geldi evime.De senin aile birlesimi mi?Aile birlesimi icin 10 gunde yollamazlar pasaportu.

berlin01

Arkadaşlar benim durumumda olan arkadaşlar varsa yorumlarını yazabilirler... 
eşim alman vatandaşı
ev ve iş problemi yok
berlin de
yaş farkımız yok
ben 1 ay büyüğüm
eşimin 6 yaşında bir kızı var
2-10-2009 resmi nikahımızı yaptık
akraba değiliz
eşim ve benim daha önceden bir defa evlenip boşanmalarımız var
yaşımız 31
HERHANGİ BİR SABIKA VEYA BUNA BENZER İLLEGAL BİR DURUMUMUZ YOK 

başvuru                                                                  15-01-2010
eksik evrak tamamlama                                               27-01-2010
konsolosluk görüşme talebi yaptı                                     23-02-2010
evraklar yabancı polisinin elinde                                     17-03-2010
eşim yabancılar polisi görüşmesi evrak vermesi                  14-04-2010
ups den gelen mektup ve benimle tekrar görüşme talebi      11-05-2010     

bu işlemlerden sonra konsolosluk tekrar yabancı polise mail atıyor 20-05-2010 da yabancılar polisi tekrar değerlendiriyor ve 25-05-2010 da tekrar bizim konsolosluğa mail atıyor benden daha önce gençlik dönemlerimize ait resim istemişlerdi bende buldum kargo ile 31-05-2010 da ellerine ulaştı ve ben 2 gün önce aradım  02-06-2010 evraklarım konsolosluk müdüresi masasındaymış. artık bu hafta olumlu veya olumsuz bir cevap bekliyorum....  valal çok sabır gösterdik insAllah Allah'ım bunun karşılığınıo verir...hayırlısı artık...  ARKADAşLAR KONUYLA İLGİLİ BİLGİSİ OLAN ARKADAşLAR VARSA YORUMLARINI BEKLİYORUM.  HERKEZE BOL şANSLAR...

hala bekliyoruz ve neyi beklediğimizi ilmiyoruz