almanyada dogan cocuk

Başlatan batan, Mayıs 24, 2010, 01:22:05 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

batan

slm arkadaslar benım bı sorum olucaktı nısan basında bı oglum oldu esım tr vatandası surezı oturumu var ben trde ıkahmetgah etmekteyım oglumun alman pasaportu alması ıcın basvuruda bulundu esım 4 hafta ıcerısınde gelır demısler ama suan 6. haftanın ıcınde hala bı ses seda yok gecen hafta tekrar gıdıp sormuslar 4 hafta gectı hala gelmedı dıye  offoff:) oradakı gorevlı bı kac gune kadar gelıcenı sölemıs ve uzerınden nerdeyse 2 hafta gectı ses seda yok sızce ne zamn gelır yada ne hemen alabılmek ıcın ne yapmamız lazım daha cocgumu goremedım hıc lutfen yardım edın aynı durumları yasayan arkadaslardan rıca edıyorum .

DeLiyanginiM

benimde nisan basinda bır oglum oldu(türk vatandasıyım)ama her yerın proseduru faklı oluyo ben yasadıgımda gordum

Bana cocugumun geburtsurkundesını bıle vermedıler sebeb babasının pasaportunun orjınalı olmalıymıs Tr de dıyorum postalarsa kaybolur felan ne olucak,o zaman dıyo alman konsolosluguna gıdıcek fotokopılerıne aslı gıbıdır dıye tasdıkletıcek yollıcak.Bırde ısmını onayladıgına daır bır kagıt verdı bana ımzalattı ılla esınde ımzalıcak orjınal olucak dıye tutturdu dedım ben postalıcam o postalıcak cok uzun surer yalvar yakar faxı kabul ettı ama ılletım raporlarınıda getırıceksın faxın dedı yoksa kabul etmem.
Babanın orjınal pasaportu
evlılık cüzdanı orjınal
bırde ısmını onayladıgını belırtılen kagıdı getır vereyım dedı geburtsurkundeyı
Alman vatandaslıgı ıcınde Yabancılar daıresıne yazıcam dedı.Ordan onay gelınce dıger ıslemlerı yapabılırsın.

5 gun sonra geburtsurkundesını aldım ıstenılen evrakları verdım.Yabancılar daıresıne gecen hafta bıldırdım cevap beklıyorum dedı.Sana kagıt gonderıcem o zaman bana gel dıye konustuk
10 gun sonra cocugunuz alman vatandaslıgı kazanmıstır lutfen gelın dıye bır kagıt geldı,gıttım bazı kagıtlar verdı.Alman vatandası oldugu yazıyordu esımın benım ısımlerımız adreslerımız felan
Alman passı ıcın bürgerbüroya gıt dedı.

Oraya gıdınce yıne bır sok daha yasadım Kadın ya babasıda burda olucak yada babası Tr dekı alman konsoloslugunda babalık tanıma senedı yapıcak bıze faxlıcak ve bunlara ek olarak cocugun bıometrık 1 adet resmını sen kendı pasaportunu,13 euro para ve bızzat cocugun kendısını getırmek sartıyla Alman passını alabılırsın dedı

Netıcede 3 hafta sonunda butun ıslemlerı bıtırdık.Stres ıcınde

Benım durumumu yasayan kımseyı gormedım burda ama ben bunları yasadım.

not:Babalık tanıma senedı Baskonsolosluk kısmından 15 euro karsılıgı alınabılıyor

Rabbım cümlemızın yardımcısı olsun

Tez zamanda hepımızı kavustursun :cryla:

Mutim

sevgili dostum , Allah analı babalı büyütmeyi nasip etisn bebeğini, hayırlı bir evlat olur insAllah. Ailece mutluluklar dilerim..

batan

arkadaslar bzım 6 hafta oldu ne yapabılırız yokmu bı fıkrı cozumu olan

f_tuba26

peki baba yada anne alman vatandasi ise sorunsuz otomatikmen alman vatandasi olyuormus diye duydum(almanyada dogan cocuk) bilgisi olan varmi? ???

yasin demir

baba veya anne alman vatandaşıysa çocuk nerde doğarsa doğsun alman vatandaşı olur illaki almanyada doğmasına gerek yoktur benim eşim alman vatandaşı kızım tr de doğdu gittim konsolosluktan alman passını aldım