Modalverben im Deutschen (Almancada Modal Fiiller)

Başlatan mikail, Ekim 06, 2006, 10:16:46 ÖS

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuchs

emeginize tesekkürler, keske Almancax ile Türkiyedeyken tanissaydik gec oldu ama temiz oldu

sekonder

Alıntı yapılan: 30sTm - Nisan 12, 2009, 11:46:08 ÖÖ
İyi günler.Bu bilgiler için çok ama çok teşkkür ederim.Ama benim dönem ödevim varda lütfen biraz yardım edebilir misiniz?Yine bu konuyla ilgili ama biraz detay sanırım ??? konu:mödchen ve wollen arasındaki fark nedir? umarım en kısa sürede cevap yazabilirsiniz.eğer yazarsanız hayatım kurtulur :):) şimdiden çok ama çok teşekkürler...
Möchte ile wollen arasinda söyle bir fark var gramer anlaminda: Wollen bir fiildir, möchten ise mögen fiilinin Konjunktiv II halidir. Anlamlari ayni kapiya ciksa da "möchten" ile istenen soru daha kibar kabul edilir.

:)

sekonder

Bu arada, yukarida "möchte ile wollen" demisim, elbette o möchten olacak. :)

tugrul_isbilir

Mikail hocam, öncelikle açıklamalarınız ve örnekler için çok teşekkür ederim. Çok yararlı oldu fakat 3. örnekte

"Ich gehe in die kantine und trinke ein Glass tee" cümlesinde dative olduğundan dolayı Ich gehe in der kantine olmayacak mı?

Açıkcası dative nasıl ve hangi durumlarda kullanılır sürekli kafam karışıyor.

netalmanca

Alıntı yapılan: tugrul_isbilir - Nisan 19, 2011, 06:15:47 ÖS
Mikail hocam, öncelikle açıklamalarınız ve örnekler için çok teşekkür ederim. Çok yararlı oldu fakat 3. örnekte

"Ich gehe in die kantine und trinke ein Glass tee" cümlesinde dative olduğundan dolayı Ich gehe in der kantine olmayacak mı?

Açıkcası dative nasıl ve hangi durumlarda kullanılır sürekli kafam karışıyor.

Merhabalar,

Kantin' e gidiyorum derken AKKUSATIV çekim alıyor artikel.
şöyleki:Bir yere gidiyorum 2 şekilde söylenebilinilir. 1. si "in", 2. si "zu"ile.
Eğer "in" Praepositionunu kullanıyorsanız Akkusativ olarak kullanırsınız. Eğer "zu" Praepositionunu kullanıyorsanız o zaman kullandığınız kelimenin artikeli kesinlikle dativ çekim alır. Çünkü "zu" immer dativ yani her zaman ama her zaman dativ çekim alır. Ama "in" hem akkusativ hem dativ çekim alır. Yani Akkusativ çekim alırkan ORAYA demek için kullanırız, ama dativ kullanırken İÇİNDE anlamında kullanırız. Örnek: Ich gehe in die Schule.(Ben OKULA gidiyorum.) Akkusativ-Wohin
                          Ich bin in der Schule. (Ben OKULDAYIM.) Dativ-Wo

İnşaAllah anlatabilmişimdir. Hoşçakalın.

tugrul_isbilir

tugrul_isbilir

Yani akkusativ kullanacağım zaman hareket, dativ kullanacağım zaman ise durum bildiren bir cümlemi olması gerek?

netalmanca

Durduğunuz yerde de hareket edebilirsiniz. yani şöyle dersek daha iyi olur: bir yere giderken in+ Akkusativ, bir yerde bulunulduğundan bahsederken in+Dativ

örnek: Ich gehe in die Disko. (Akk.-Wohin)
           Ich bin in der Disko. (Dativ-Wo)

iki örnekte de "in" var. 1. sinde disko' ya derken 2. sinde diskoda diyoruz.

Tschüs
Gute Nacht

tugrul_isbilir

Dün dativ ve akkusativ ve prepositionlara iice çalıştım artık çok ii anlıyorum teşekkürler. Keşke lise zamanıma dönebilseydim ne çok vaktimiz varmış ozamanlar okey:)

lukeskywalker

hocam çok saolun tam öğretmenimizin anlattığı gibi olmuş. ellerinize sağlık.