Herkese Yardım Edilir..

Başlatan mikail, Ekim 07, 2006, 11:26:44 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mikail

gestern/wir/ins Kino gehen/wollen

Prateritum: Wir wollten gestern ins Kino gehen. (Dün sinemaya gitmek istiyorduk/istedik.)

abdulhamidhan

öncelik bilgi ve birikimlerinizi bizimle paylaştınız için teşekkürler mikail hocam.
benim sorum.cümle içerisinde rasladığımız
noch-mal-doch-erst-ja-denn(was machst du denn?)wohl...vb
bu gibi kelimelerin anlamlarını örnek cümlelerle verirseniz sevinirim.
teşekkürler.....

Bilge

Alıntı yapılan: abdulhamidhan - Nisan 06, 2007, 01:57:28 ÖÖ
öncelik bilgi ve birikimlerinizi bizimle paylas¸tınız için tes¸ekkürler mikail hocam.
benim sorum.cümle içerisinde rasladıg?ımız
noch-mal-doch-erst-ja-denn(was machst du denn?)wohl...vb
bu gibi kelimelerin anlamlarını örnek cümlelerle verirseniz sevinirim.

Gerçi Mikail hocaniz degilim ama, ben bir baslamis olayim, kendisinin yardima kosacagindan eminim.

Sözünü ettiginiz kelimeciklerin dogru kullanimi, saniyorum, en büyük zorluklardan birisi. Bunlari belli bir gruba sokmak mümkün degil, çünkü asil görevleri baglaç, belirteç gibi iken, onlari ayni zamanda Abtönungspartikel (bu terimin Türkçesi var mi acaba?) olarak da kullaniriz. Abtönungspartikel olarak kullanildiginda vurgulu mu, vurgusuz mu olduklarina dikkat etmek lazim, ona göre anlam degisir.

Mesela:

Ich gehe heute nicht in den Unterricht, denn ich habe Fieber. = Bugün derse gitmeyecegim, çünkü atesim var.
Was machst du denn? (denn vurgulu) = Öyleyse ne yaparsin?
Was machst du denn? (denn vurgusuz) = Ne yapiyorsun ki?

Bir de onlari bir arada kullanmak da var:
Gib du doch schon mal das Geld = Parayi seni veriver!

mikail

Sevgili Abdulhamidhan; Öncelikle güzel sözlerin için çok teşekkürler. Soruna gelince, Bilge yanıt verdiği için ben bulaşmayayım. Selam ve sevgilerimle.

Bilge

Lieber Mikail,

ich habe ja nur auf eine Sache geantwortet. Das Thema ist ziemlich schwierig. Und ich hatte mir Hilfe erhofft.

Er hatte ja nicht nur nach "denn" gefragt.

mikail

Die Person weiss, wer wer ist. Das finde ich nicht gut, und nicht schick. Bitte antworte alles oder nichts!

abdulhamidhan

ıch habe schon das Thema  gefunden aber ıch war nicht sicher.

ıch danke mich deine Antwort..bilge

mikail

Gut, dass du es gefunden hast. Alles Gute, und viel Erfolg!

197

mikail hocam ben sizin hotmail adresinizi ekledim, eger zaman ayirabilirseniz sevinirim.

mikail

Öğrencilerimden vakit bulabilirsem tabi. Çok sevindim beni eklemene, Sevgili 197.Selamlar.

197

Umarim zamaniniz olur Mikail Hocam, saygilar.

KAZENIS

merhaba mikail hocam bu cümleleri nasil tamamlayabilirim türkce karsiligini yazabilir misiniz
Das ist........opa?
ja,motorradfahren ist.....hobby.
und wie findet...........oma das?
Sie  fährt selbst!das ist.....motorrad auf dem Bils.

2-da haben wir den 20.geburstag von meiner Frau gefeiert.
Sind  das ......kinder?
Nein ..............Kinder haben wir erst später bekommen

mikail

Alıntı yapılan: KAZENIS - Nisan 20, 2007, 09:19:56 ÖS
merhaba mikail hocam bu cümleleri nasil tamamlayabilirim türkce karsiligini yazabilir misiniz
Das ist........opa? Ist das dein Opa? =Bu, senin deden mi?
ja,motorradfahren ist...sein....hobby.= Evet, motorsiklet sürmek onun hobisidir.
und wie findet...deine........oma das? =Eee, ninen bunu nasıl buluyor?
Sie  fährt selbst!das ist..ihr...motorrad auf dem Bild.= Bizzat kendisi sürüyor. Resimdeki onun motorsikletidir.

2-da haben wir den 20.geburstag von meiner Frau gefeiert.= Burada (bu resimde) karımın 20.doğum gününü kutladık.
Sind  das ...deine.....kinder?= Bunlar senin çocukların mı?
Nein,....die.......Kinder haben(wollen olmalı) wir erst später bekommen. = Hayır, çocukları daha sonra istiyoruz.

KAZENIS

tesekkür ederim mikail hocam aksama kadar internet acikti bekledim siz yoktunuz  emeginize saglik

KAZENIS

merhaba hocam bu sitenin ne kadar yararli oldugunun farkindayim bir gün sanki bu degerli bilgileri kaybederim diye korkuyorum hergün dua ediyorum birsey olmasin diye size birsey sormak istiyorum daha farkli  ek bir calisma yapacagimiz bir site biliyor musunuz.daha önceleri ankaradayken tell me more setini almistim amanyaya geldigimde computer e koydugumda ne yazik ki almanca terim leri bilmedigim icin kurulumunu sildim su an hic yardimci kaynagim yok onun icin sordum tesekkür ederim simdiden

mikail

Sevgili Kazenis, başka siteleri bilen arkadaşlar bazen buraya site adlarını yazıyorlar.Onlara bakarak diğer siteleri bulabilirsin. Korkun da biraz yersiz bence. Sitemiz bir kazaya uğrasa bile, (daha iyi olarak) yeniden yazarız, kaynak kafamızda nasılsa. ;D ;D ;D Selamlar.

(Ancak şunu da belirteyim, düzenli olarak çalışmadıktan sonra, ne herhangi bir site, ne Goethe Enstitüsü, ne Oxford yardımcı olabilir. Dil öğrenme işi kişinin kendisinde başlar ve onda biter.Tekrar selamlar.)

KAZENIS