Herkese Yardım Edilir..

Başlatan mikail, Ekim 07, 2006, 11:26:44 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SEVGI-40

Alıntı yapılan: delfina - Şubat 08, 2009, 02:05:26 ÖÖmerhaba sevgi ilgin icin tesekkur ederim ama sanirim tatilinin guzel gecmesine sevindim cumlesinin baska bir cevirisi olmasi gerekiyor yanilmiyorsam wie war dein ferein tatilin nasildi anlamina geliyor yinede tesekkurler :)
ikiside ayni sey tatilin nasildi veya nasil gecti  ::) ::) ::)

toricelli

Alıntı yapılan: delfina - Şubat 05, 2009, 01:07:27 ÖÖIyi aksamlar
Bir sorum var yardimci olursaniz sevinirim
Dün gelen adam, ucagi kacirdigini söyledi.
Der Mann der Gestern kam yada Der gestern gekommen war, hat er gesagt dass er den Flugzeug verpastet.
Bu sekilde ifade edilmesi dogrumu? Simdiden yardiminiz icin tesekkür ederim.
Dün gelen adam, uçağı kaçırdığını söyledi.
Der Mann, der Gestern kam, sagte, dass er das Flugzeug verpasst hat.

Gelebilmene çok sevindim/tatilinin iyi geçmesine çok sevindim....
Ich habe mich sehr gefreut, dass du kommen konntest./ Ich habe mich gefreut, dass du deinen Urlaub gut verlebt hast.

Bazı kalıpların tam manasıyla bir dilden diğer dile çevirmenin mümkün olmadığını hatırlatmak isterim.

LG

Sheyma

Merhaba Mikail,
Umarım banada yardımcı olursun.

*Dativ-Akk. konularını işledik.Buraya kadar herşey güzel. Tek sorunum "zu" ve "auf" arasındaki farkı çok fazla idrak edememem. Hangisini? ne zaman? nerede? nasıl? kullanacağımı bilmiyorum. Öğretmen anlattı ama bunun biraz zor ve karışık olduğunu söyledi :)

(Bu arada bende Almanyadayım ve burada Almanca kursuna başladım)

şimdiden teşekkür ederim

Sheyma

esma 41

gece

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.