Almanya Öğrenci Vizesi Almak İçin Gereken Belgeler



Almanya Öğrenci Vizesi Almak İçin Gereken Belgeler
24 Aralık 2012 tarihinde eklendi, 1.813 kez okundu.
ALMANCA TÜRKÇE - TÜRKÇE ALMANCA ÇEVİRİ HİZMETİMİZ BAŞLADI. TIKLAYIN

almanca eğitim seti

Almanya öğrenci vizesi başvurusu yapacak olanlara önemli tavsiyeler

Almanya’da üniversite okumak için vize başvurusu yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.Konsolosluk görevlileri vize başvurusu yapan adayları birkaç farklı kriter üzerinden değerlendirmektedirler.Bunlardan en önemlilerinden biri uygun bir aday olup olmadığınızdır.
Konsolosluk yetkilileri sizi; Almanca bilginiz, maddi yeterliliğiniz, yaşınız, liseden mezuniyet yılınız ve ne kadar bilinçli olduğunuz konularında değerlendirmeye tabi tutarlar ve öğrenci vizesi alıp alamayacağınıza karar verirler.Vize başvurusu öncesi Almanya’da bir üniversite ile görüşüp ön kabul almış olmak öğrenci vizesi almanız için size büyük avantaj sağlayacaktır.

 

Almanya Öğrenci Vizesi İçin Gereken Evraklar
Almanya öğrenci vizesi almak için hangi evrakların gerekli olduğu aşağıda yazılıdır.Bu evraklar konsolosluğun ilan ettiği evraklar olmakla birlikte bu yazıyı okuduğunuz tarihte bunlara başka evraklar da eklenmiş olabilir veya konsolosluk aşağıdaki evraklardan başka evrak da isteyebilir.En güncel bilgi için lütfen konsolosluklarla irtibata geçiniz.

Tam olarak doldurulmuş vize başvuru formu ve ikamet kanununun 55. Maddesine göre gerekli ek belgeler
En az 1 yıl geçerli olan ve yeterli sayfaya sahip olan bir pasaport
Pasaportun gerekli sayfalarının fotokopisi
Son 6 ay içinde çekilmiş olan iki adet beyaz fonlu biyometrik fotoğraf
Başvurulan okuldan kabul belgesi: Haftada kaç saat ders göreceğiniz ve Kursun başlama ve bitiş tarihlerini de kapsamalıdır.
Nüfus kayıt örneği
Erkek öğrenciler için askerlik terhis ya da tecil belgesi
Halen öğrenci iseniz okulunuzdan alınmış öğrenci belgesi ve öğrenim süreniz içinde gidiyorsanız okuldan izin belgesi (ya da öğreniminizi dondurduğunuza dair belge)
Mezun olunan son okuldan alınan diplomanın fotokopisi
Okul ücretlerini ve yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi gösteren kanıtlar:
* Siz ve/veya aileniz çalışıyorsa son 3 aya ait maaş bordroları, eğitim süresince iş yerinden izinli olduğunuza dair belge, sigortalı işe giriş bildirgesi
* Siz ve/veya aileniz kendi işyerine sahipse: Kuruluş gazetesi, ticaret sicil belgesi, vergi levhası, imza sirküleri
* Size ve/veya ailenize ait banka cüzdanları (Bu miktar aylık 643 Euro yaşam giderini kapsamalıdır)
* Tapular, araç ruhsatları
Masraflar anne ya da baba tarafından karşılanıyorsa imzalı bir sponsor yazısı konulmalıdır.
Daha önce gittiğiniz Almanca kurslarından alınmış sertifikalar
Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu.
30.000 Euro kapsamlı Schengen seyahat sağlık sigortası.

Not: yukarıda yazılı belgelerin güncel olup olmadığını mutlaka konsolosluklardan bilgi alarak öğreniniz.

Arama Terimleri


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (LÜTFEN BU YAZIYA OY VERİN)





Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git