Kopanze
31.10.2010 23:32:32
Merhaba Arkadaşlar
07.10.2010 da Yapmış olduğum istanbul alman konsolosluğundan başvurumun 3. haftası benim eşim alman vatandaşı bir türk evraklarımı görüşmeden sonra 2. haftası ellerine ulaşmış ben ilk hafta olduğunda eşime aramasını söylemişdim yabancılar polisini aramışdı saolsun ilk etapta evraklarımız bize vize işlemlerimizde sorulan sorular ve işlemleri online olarak gönderimini yapıyor o gün. daha sonra orjinal belgeleri bekliyorlar sonra eşlerimize mektup yoluyorlar bu vesile ile eşlerimiz çağrılıyor yurtdışında bulunan bayan yada erkek eşlerimizden bahsediyorum.
görüşmeye gitti eşim istenilen belgeleri verdi sonra gelişmeler neticesinde bir kaç sorusu oldu onlar yabancılar polisi bu işlemleri online münche e ordan alınan sonuçla türkiyeye yolluyorlarmış söyledikleri bu eşime bende bekliyorum 3 hafta bitti kasım 2. haftası gelir diye ümit ediyorum. şuana kadar bir problem çıkmadı gelişmeleri yine bildirmeye çalışıcam sizlere sorusu olan yazaiblir bildiğim kadarı ile cvp yazacağım.
kml_polat
01.11.2010 13:53:19
bende ayın 7 sinde başvuru yaptım amma benim eşim orda işci alman vatandaşı degil 1 ay olacak halla cıkmadı bişey ne onu cagırdılar nede banna bi kagıt geldi
Serpil çiçek
03.11.2010 10:45:00
Kopanze arkadaşım bilgilenrme için tskler.
eşin alman vatandaşı olması biraz daha avantaj diye duydum doğrumudur öyle ise ne gibi bir avantajı var bunun ben anlamadım.

şimdiden tskler.
Kopanze
09.12.2010 23:41:41
07.10.2010 Tarihindeki vize başvurumun 2. ayı bitti ve geçiyor netice itibari ile arkadaşlar
yabancılar polisi mucnih e yollamış oldukları belgelerimi türkyeye 3 kasım 2010 da göndermişler ama türkiyede malum 9 günlük tatil araya girdi ve posta ile gönderilen belgelerimin fazlası ile geçtiğini düşünüyorum posta ile derken almanyadan türkiyeye gelicek olan belgeler bu konuda eşim yabancılar polisini tekrar aradı onlar bz 3 kasımda gönderdiğimiz sonuca ilişkin 2 ay içinde netice olmazsa biz ihtarname göndericez diyorlarmış bende konsolosluğu aramaktan vaz geçtim ocak ayının 1. haftasında gelir diye düşünüyorum sonuç itibari ile almanyadan 3 kasımdan çıkan sonuc türkiye ulaşsa bile 8 hafta daha bekleme süresi koyuyorlarmış toplamda 12 haftaya çıkıyor neyse beklemeye devam gelişmelerden haverdar ediceğim bu tarihde başvuru yapıp cvp alan biri varsa lütfen bu mesajımın altından bilgilendirsin benide saygılar
kml_polat
10.12.2010 17:54:42
bende 7.10.2010 da başvurdum 15.11.2010 da hanım kagıtları verdi
ayın 10 oldu haınm kagıtları vereli 1 ay olacak hala hiç bir haber yok ne onu nee beni arayan soran var napacaz bilmiyom Allah yardımcımız olsun aynı gun benimle beraber başvuru yapan bi amca oglumö gecen salı aldı vizesini...biz bekliyoz bakalım nereye kadar bilmem....
yasemink
10.12.2010 18:15:02
hayrlısı olsun kemal arkadasım ben 5 ay bekledım pazartesı gelıyor pasaportum Allah yardmcın olsun sabır versın...bes ay beklemem gözunu korkutmasın cok bır ayda on bes gunde gıdenler de var Rabbım hakkınzda hayrıslısını versın...
Kopanze
21.12.2010 18:53:03
Değerli arkadaşlar
07.10.2010 da yapmış olduğum vize başvurum sonuçlandı 25.12.2010 da başlangıç günü ile 3 aylık vize aldım
şimdi şunu belirtmek istiyorum arkadaşlar bu uzun bekleyişlerin sebeplerini tam bilemiyorum ama eğer eşiniz bu konuda takip yaparsa işinizin biraz daha kolaylaşacağını söyleyebilirim sebebine gelince biz herşeyi tamamlayıp almanyadanda eşim her işlemi yaptıktan sonra 2 ay gibi bir işlem süresi veriyorlar eşime söylenen buydu ama biz normal süre olan 8 haftanın dolumundan sonra 3 haftada bekledik ondan sonra eşim yabancılar polisinden eşimin işlemini yapan kadınla tekrar görüştükten sonra onayı köln e fax çekiyorlar ama burda bir sorun var bunlarda fax dedikleri olay 2 şekilde 1. e-mail 2. telefon fax sı genelde eşimde bunu söyledi bana bilgisayardan çekilen faxlarda sorun yaşanıyor dolayısı ile takip etmediğinizden normal sürenin üstüne çıkıyorsunuz benim tavsiyem arada bunu sorgulatmanız sonuçların köln e ulaştığına emin olmanız
burda almanyadaki eşde bitiyor herşey benim fikrimce yinede başıma gelenler onların yani eşimin yabancılar polisinde dosyasına bakan kadının hatası yüzünden biz 3 hafta bedavadan bekledik olay o
şimdi ben vizemi aldım biletide Allah sizlerinde yardımcısı olsun soru sormak isterseniz lütfen yazın paylaşım içinde olucam almanyada bile olsam saygılarımla
Engin BAş
yasemink
21.12.2010 19:23:02
hayırlı olsun gözun aydın arkadasım Allah yolunu acık etsın...
kaleli
21.12.2010 19:37:59
kardess hayırlı ugurlu olsunnnnnnnnnnnnn
kml_polat
23.12.2010 17:17:37
hayırlı olsun kardeş benim vizeden hala ses soluk cıkmadı herlde senin basetigin olay oldu hanıma soyleyim yarın bi gitsin
Kopanze
27.12.2010 00:31:56
arkadaslar sunada almanyadayim inanin oldukca soguk yarin pazartesi yani kayit islemlerine basliyacagiz gelismeler ne sekilde oluyor size bildirecegim benden haber bekleyin saygilarimla
Engin bas
c3t1n
27.12.2010 02:35:42
Alıntı yapılan: Kopanze - Aralık 27, 2010, 12:31:56 ÖÖ
arkadaslar sunada Almanya'dayim inanin oldukca soguk yarin pazartesi yani kayit islemlerine basliyacagiz gelismeler ne sekilde oluyor size bildirecegim benden haber bekleyin saygilarimla
Engin bas
hadi gecmis olsun kazasiz belasiz sorunsuz geldin

almanyanin neresine geldin??
Kopanze
27.12.2010 12:02:53
Merhaba arkadaslar bugun almanyada oturumla ilgili surecimde ilk islemleri baslatmis bulunmaktayim almanyaya geldikten sonra
muhtarliga gittik kaydimi yaptilar burda biyden istedikleri belge passaport ve almanyada evlendigimizi gosteren evlilik belgesi
daha sonra ikametkahim cikti oturumu uyatmak icin kaymakamliga gectik yanliy burda uzatma islemimi gerceklestirebilmem icin kursa kayit olmam gerektigi soylendi o yuden bir gelisme saglanamadi ama adimi not aldi geldigime dair bir kac belge verdi
1 tanesi kurslarin telefonu olan
2 vize basvuru fornuma benzer biseydi hani resimli olan vize basvurusunda bizden istenen onun gibi bisey
ordan ciktiktan sonra
esimin sigortasindan faydalanmak icin sigorta burosu gibi bir yere gittik simdilik is sahibi oluncaya kadar esimin sigortasindan faydalaniyor olucam simdilik bu kadar kursa buyuk ihtimal yeni yildan sonra kayit yaptiricam
simdilik bu kadar gelismelerden haberdar edicegim
Not: Almanyada almanlarin konusmalari ve sana sor sorma heyecani benim uzerimde acayip etki birakiyor size bunu anlatamam yasamaniz lazim almanca sart arkadaslar A1 den sonra ogrendiklerinizi tekrar edin cok lazim olucak
gelismelerden haberdar edecegim saygilarimla sorusu olan tum arkadaslarim yaza bilirler sevgiyle kalin
Kopanze
27.12.2010 12:04:00
c3t1n
27.12.2010 14:14:19
"...almanyada evlendigimizi gösteren evlilik belgesi..."
siz almanyadami evlendiniz türkiyedemi?? türkiyedeyse istenilen belge uluslararasi evlenme kayit örnegi(formül b) miydi?
degilse o dedigin belgeyi nerden aliyorsun ben burda benim evliligimi onaylattim ama elime belge felan vermediler sadece medeni durumumu evliye dönüstürdüler