aTa-KaN 25.11.2010 06:52:40
Alıntı yapılan: hanimeli - Kasım 22, 2010, 02:11:00 ÖÖ
Merhaba Ata-kan arkadasim.
Gercekten cok hayati önem tasiyan bir konuya deginmissiniz. Ben iki yillik yüksek okul mezunu insaat teknikeriyim. Almanya ya geleli 12 yil olmasina ragmen hic bir gelisme saglayamadim. Diplomayi denklestirmek istedim. Alman Egitim Ateseligi benden Lise Diplomasindan baslayip Üniversite giris sinav sonucu, derken yaptigim staj belgelerine kadar istedi. Alti aylik ugrasin sonunda Almanya da Teknikerlik okuluna girmek icin ilgili meslekte okul öncesi 2 yil calisildigini ama Türkiyede okul bittikten sonra staj yapildigi icin kabul etmediklerini söylediler.
Sadece bana Almanya'da bir insaat mühendisligi okuyabilir yazisi gönderdiler. Su an bende cikacak kanunu bekliyorum.
Ben sizden sunu ögrenmek istiyorum. Teknikerler icin herhangi bir weiterbildung varmi? Ayrica Fern Studium´lar var. Buralarin verdigi diplomalarin gecerliligi nedir?
Selametle kal.
aTa-KaN 25.11.2010 07:05:22
Alıntı yapılan: kursatgorel - Kasım 22, 2010, 06:00:37 ÖS
atakan kardesim çook tesekkurler böyle bi konuya değindiğin için...bende kısmetse almanya yolcusuyum ama daha gelmeden eşim ve ben iş araştırması yapıyoruz gider gitmez işe başlaya bilmek için...benim bir kaç sorum olucak ben Türkiyede uludağ üniversitesi den iki yıllık iklimlendirme soğutma mezunuyum ve açık öretim 3. sınıftayım istan bulda muhendıslık fırmasında proje çiziyorum ve çeşitli sertifiklarım var avrupa birliği gecerliliği olan açaba orda okula devam etme şansım ne ve bu sertifakların gecerlılık ihtimali nedir bana yardımcı olursan sevınırım teşekkurler.
yaşamjiyan 25.11.2010 20:38:41
selore 26.11.2010 08:30:09
aTa-KaN 28.11.2010 07:39:48
Alıntı yapılan: yaşamjiyan - Kasım 25, 2010, 08:38:41 ÖS
Merhaba Atakan bey
Benim içinde çok önemli olan bir konuya değinmişsiniz.Bende Türkiyede 4 yıllık işletme bölümü mezunuyum.Okul bittikten sonrada Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavına girdim.2 yıl staj yaptıktan sonra Serbest Muhasebeci Mali Müşavir oldum.Ayrıca Türkiyede 8 yıllık iş deneyimim var.İşyeri referanslarımı ve diplomalarımı buraya getirdim ve tüm evraklarımı tercüme ettirip Uniasiste master yapmak istediğime dair evrakları gönderdik ama bana gelen cevapta almancam yetersiz olduğu için kabul edilmediğim yazıyordu.1 yıldır Almanya'dayım.Burda entegrasyon kursuna gittim ve yeni bitti.Almancam temel düzeyde kendimi ifade edebilecek düzeyde.Bazı sağlık sorunlarım olması nedenıyle sınavım pek iyi geçmedi.Sanırım A2 düzeyinde sertifika alabilirim diye düşünüyorum.Ben Niedersachsen-Leer'de yaşıyorum.Benim sorum burda mali müşavirlik yapabilirmiyim yada yapabilmek için neler yapmam gerektiği ve 2011 de diplomaların tanınacağına dair haberler duydum.Ne kadar doğru.
Bu konuda bilgi verirseniz çok mutlu olurum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
zuzuma 30.11.2010 19:38:00
zaman ayırdığınız ve öneriler için çok teşekkür ederim
bende memnun oldum..dil olayına gelince burda a1 sertifikamı hiç bi kursa gitmeden 86 puanla aldım ..umarım bu başarım ordada aynı devam eder ve kısa zamanda güzel bi seviyeye ulaşabilirim..bi sorum daha olucaktı size,aTa-KaN 04.12.2010 05:48:29
Alıntı yapılan: zuzuma - Kasım 30, 2010, 07:38:00 ÖS
![]()
zaman ayırdığınız ve öneriler için çok teşekkür ederim
bende memnun oldum..dil olayına gelince burda a1 sertifikamı hiç bi kursa gitmeden 86 puanla aldım ..umarım bu başarım ordada aynı devam eder ve kısa zamanda güzel bi seviyeye ulaşabilirim..bi sorum daha olucaktı size,
peki burdan diplomalarımı götürmeden notere onaylatmam gerekirmi??şimden teşekürler
zamanim oldugu ve parmaklarimin izin verdigi müddetce cevap vermeye calisirim...hanimeli 11.12.2010 02:06:59
dielosch 18.12.2010 19:15:41
aTa-KaN 19.12.2010 05:36:38
Alıntı yapılan: hanimeli - Aralık 11, 2010, 02:06:59 ÖÖ
Atakan arkadasim senin diplomani Alman Egitim Ateseligi mi Tanidi, yoksa Arbeitsamt mi kabullendi. Birde Almanca Kurslarindan hangi sertifikayi aldin? Su anda kendi mesleginde is araman cok güzel. Sana aynen katiliyorum. Buraya yeni gelenlerin hic zaman kaybetmeden Almancayi ögrenip kendi branslarinda calismalari. Bende aynen senin dedigin gibi 2 ay bir insaat ta , 5 aybir insaat ta oradan oraya savrulup gidiyorum. Selametle
aTa-KaN 19.12.2010 05:46:34
Alıntı yapılan: dielosch - Aralık 18, 2010, 07:15:41 ÖS
ahh sonunda biri Almanya'da üniversite dedi! Yahu bu benim kaç yıllık hayalimdi. Ama doğru dürüst bilgi bulamadığım için vazgeçmiştim.şuan lise 3teyim ve sanırım yeterli dil bilgisini öğrenmek için zamanım kalmadı malesef.ama en azından master için bilgi almak isterim gerçekten. bir de testdaf demişsiniz.bunu açarmısınız ? ben daha sonra Almanya'da üniversite okumak için a1 sınavına flan girmeyi düşünüyordum.yoksa buna değilde o sınava mı girmem lazım.şimdiden teşekkürler (:
) a1 sinavi sadece almanyaya aile birlesimi icin gelmek isteyenlerin tabii tutuldugu bi sinav. o belgeyle degil üniversite okumak, pazardan yumurta bile alamazsin. böyld yazdiktan sonra bana kizacak arkadaslar olabilir ama a1 belgesiyle buraya geldikten sonra yasyacaklari bana hak vermelerine neden olacaktir.dielosch 19.12.2010 12:23:47
yasemink 19.12.2010 15:19:22
aTa-KaN 27.12.2010 00:13:09
aTa-KaN 27.12.2010 00:21:30
Alıntı yapılan: yasemink - Aralık 19, 2010, 03:19:22 ÖS
atakan arkadasım Allah bın kere razı olsun meger ne cok sorunlu arkadasımz varmıs okul konusunda da sen konusmadan sesımz cıkmamıs..benımde bı sorunum var fıkırlerını söylersen cok memnun olurum...ben su an evlıyım vızemı aldım kısmetse yılbasından sonra almanyaya gelıyorum bayern eyaletı augsburga..neyse ben de unıversıteyı kazandım ıngılzce ögrtemnlıgı bı yıl okudum ordakı unı ıle konustuk ıkı yıl orda oku yatay gecıs yap gel dedıler ok dedık ama sıfırdan baslıcaksın dedıler sonra ben vazgectım maddı durumum cok mukemmel olmadıgı ıcn bosuna okumıcam ıkı yıl dedım ve bıraktım okulumu orda devm etmek ıstıyorum aynı bölumume ya da ona es deger tercumanlık,dıl edebıyet gıbı...esım tekrar arastırdı ve geldıgımde okulun yabancı dıl kursuna gıtmem gerektıgı ve sonunda bı sınava gırmem gerektıgı onu kazadngım taktırde bırıncı sınıftan baslayabılecegım söylendı bunun ıcınde öss sonuc belgem ve lıse dıplomamın yeterlı oldugu söylendı sımdı arkadasım bıze verılern bılgıler ne kadar dogrudur ıcım ıcımı yıyor bı aksılık cıkarda ben okuluma devm edemzsem dıye yardımcı olursan,elınden geldıgınce benı aydınlatırsan cok memnun olurum !!!