ayhanurgül
05.05.2011 17:52:44
merhaba atakan arkadasım;Almanya'da unıverste benım ıcın onemlı bı konu.bu konuya degındın ıcın tesekkrederım.. ben suanda nısanlıyım nısanlım almanyda oturuyor.bende ondıkuzmayıs üniverstesınde ebelik 4. sınıf ogrencısıyım suan.bır ay sonra okulum bıtıyor dıplomamı alıcam.ve busene eylulde almanyaya gıdıyrum. ısımı orda yapmak ıstıyorum bosbosune bukadar yıl bosa okumak ıstemıyorum ve meslegımı cok sevıyorum..fakat suanda tam bılgım yok benım dıplomam kabul olacakmı yenıden unıvesrtemı okucam bılmıyorum. dıl olarak b1 belgem var. bana bukonuda yardımcı olabılırmısın lutfen? gıdecegım yer '' saarbrucken''
sehrı.
memoli07
21.08.2012 23:33:17
Değerli arkadaşım, Konunun açılışı ve konuya ayırdığın zaman için Teşekkür ederim,
1998 yılından itibaren türkiyede IT ( Bilgi - işlem ) sektorünün içerisindeyim,
Teknik lise - bilgisayar - donanım,
Meslek yüksek okulu ( 2 yıllık ) Bilgisayar teknolojileri ve programlama bölümü mezunuyum,
2003 yılından itibaren çeşitli hotel bünyesinde IT manager olarak görev yapmaktayım,
Eşimin rahatsızlığından dolayı ( Almanya da tedavi görüyor ) almanyada yaşamam gerekiyor,
kafamda birçok soruyu çözmüş bulunmaktayım fakat bu iş olayını hala çözümleyemedim,
sonuçta insanın eşi, yanında olucak orada yaşayacak, insan ailesi için hamallıkta yapar, ayıp değil, günah değil,
fakat kendi işim ve bu güne kadar ki bilgi birikimim ve kariyerim hepsinin boşa gideceği düşüncesinden rahatsızım biraz,
Sizlerden;
öncelikle kendi işimi yapma olasılığım nedir;
IT alanında almanya da iş olanağım nedir,
üniversite den aldığım diplomaların denklik olasılığı nedir ( Akdeniz Üniversitesi )
2 yıllık üzerine 4 yıllık informatik geçiyor galiba devam etme olasılığım nedir,
bu soruların veya benzeri oluşabilecek sorularıma yardımcı olursanız sevinirim,
Saygılarımla, tekrardan Teşekkürler..
memoli07
01.10.2012 12:20:57
İlginiz için Tşk Ederim,
Yakın zamanda bilgi alabilsem çok iyi olur,
Tekrardan çok tşk ler,,
Saygı ve Sevgilerle