aTa-KaN 19.12.2010 06:10:12
Alıntı yapılan: kaleli - Aralık 18, 2010, 08:32:11 ÖS
o zaman şu sonuca varabılırız tum yazılanlardan sonra.şu forum dakı en gereksız baslık bu.almanya ya gıtmek ısteyenlerın derdıne care olmaya çalısan bu sıtede ınsanların keyfını kacırmaktan baska bı ıse yaramıyo bu baslık.eger almanya yı sevmeyeceksem bunun tek yolu gıtmem,gormem,yasamam olacaktır lafla olmuyo.herşey nasip kısmet sonuçta.
kaleli 19.12.2010 14:06:21
Alıntı yapılan: aTa-KaN - Aralık 19, 2010, 06:10:12 ÖÖatakan arkadaşım aslında aynı seylerı dusunuyoruz senınle.benım dert ettıgım tek sey su baslık hakkında herkes basından gecen kötü tecrubelerını yazıyo buraya.zaten bozuk olan moraller daha da bozuluyo.sımdı burda yazılanlara bakarak kımse almanya ya gıtmekten vazgecek degıl.gıdecek gorecek ve yasayacak herkes kısmetınde olanı..benım derdım de bu sadece bılmem acık olabıldımmı..selametlee...
okada yorum okudum, tek ktildigim yorum seninki oldu kaleli arkadasim:) hayat zaten inisli cikisli degilmidir... inerken ciktiklarini, cikarkende indiklerini düsünenler oldugu kadar nerde, nasil bi hayat icerisinde oldugunu bilenlerde vardir. nasil tüekiyenin avantajlari ve dejavantajlari varsa, Almanya'nında ayni sekildedir. her nekadar sevemedigim isinamadigim bi memlekette olsa, en azindan burda issiz kalmaktan korkmuyorum. yada sosyal haklarla alakali bi problemi yasayacagimi sanmiyorum. yasadigim yeri sevmemem yada geldigime bin pisman oldum demek burda daha yasamak istemiyorum, ilk firsatta Türkiyeye dönecem demek degil. herseyin güllük gülüstanlik oldugu biyer varmidir dünyada, bunuda bilmiyorum. ama ben simdiye kadar görmedim duymadim. tamam kültür farki illaki problem yapiyo, ama asilmicak bi problem degil. yeterki kisiler cözmek istesinler.
bi arkadas gelme sebebi, kimin yanina geldigin önemli felan yazmis. büyük bi aaskla sevgiyle evlenirsen baska felan yazmis. ben tarif edemicem büyüklükte bi ask ile evlendim. cok seviyodum esimi ve hala cok seviyorum. bana "senin yaninda olmadan nefes alamiyorum. sen benim nefesimsin" derdi. simdi baska birinin yaninda nefes aliyo. bende baskalarinin yaninda nefes aldim ayrildiktan sonra. ee noldu, sorun nerde??? düsünürken feda edilen bi kac milyontane beyin hücresi... dahasi yok.
nasipten, kismetten öteye yol gitmiyo. herkes payina düseni yasiyo. ben böyle seyler yasadim diye herkesinde ayni seyleri yasamasi gerekmiyo. ama bi seye cok eminim. yine söylüyorum, istisnalar kaideyi bozmaz ama buraya gelipte pisman olmayan tek kisi görmedim cevremde. ha bu pismanligin burd yasamaya engel olmadiginida gördüm.
e madem geldik, madem burda yasiyoruz, ozaman en iyi sekilde yasamanin yollarini aramaliyiz. elimizdekilerin farkinda oldugumuz sürecede en iyi sekilde yasamamamiz icin hic bir neden yok.
selametle...
berlin01 19.12.2010 15:01:03
kaleli 19.12.2010 16:49:08
Alıntı yapılan: berlin01 - Aralık 19, 2010, 03:01:03 ÖS
Herkezin kendine ait bir hayati vardir , herkezin hayatta aldigi kararlarin dogruluguna inamak ve almis kararlarinin arkasinda durmak zorundadir, ve
HAYAT UZUN BIR CIZGIDIR .. !!!!! BU HAYATTA HERKEZ PAYINA DUSENI YASAR ; NE EKSIK,NE FAZLA.......!!!!!
Cansell 20.12.2010 17:15:10
haberci 20.12.2010 18:56:25
yasemink 20.12.2010 19:12:45
hilal_gh 20.12.2010 22:02:56
dodo4132 20.12.2010 23:37:15
ukhalaz 21.12.2010 11:50:02
ukhalaz 21.12.2010 11:58:38
yasemink 21.12.2010 13:21:11
tugce_doerjer 22.12.2010 01:07:20
Alıntı yapılan: haberci - Aralık 20, 2010, 06:56:25 ÖS
Selamlar;
Almanya yeni gelicek olanlara,almanyayi bu kadar cekilmez gostermekteki tek amac burda yasayan kardeslerimizin daha fazla Türk istememe egoizminden baska bir sey degildir..
Almanya'da yasami yeni gelicekler icin inanilmaz karamsar bir tablo cizerek anlatan arkadaslara soruyorum: "Almanya hükümeti,yeni gelicek gocmenler icin "entegrasyon" adi altinda uyumu kolaylastirmak icin,yeni gelenlere bir cok firsat sunup,buraya entegre olabilmeleri icin bir seyler yaparken,siz neden yeni geliceklere yasamlarini kolaylastircak bilgiler vermek yerine,onalari Almanyaya gelmekten vazgecirme cabasi icindesiniz??
Buraya gelen bir cok insan aci tecrübeler yasamis olabilir vede yasayacaktirlarda,fakat bu sadece Almanyaya yeni gelenlerle alakalandirmak haksizliktan baska nedir?Türkiyede de burda yasananlarin aynilari yasaniyor,bosanma vakalari Türkiyede azimsanamayacak kadar artis göstermistir..(acaba Sizin kafanizdaki Türkiye en ücra köylerdeki yasamdan ibaretmi?)
Almanya'da ki Türklerin yaptiklari isleri "dönercilik,garsonculuk,temizlikcilik ücgeni" die adlandirip entellektüel oldugunu sanan,kücük hesaplar pesindeki insanlari önemsememek,gülüp gecmek onlara verilicek en guzel cevaptir..
Hayat heryerde zorluklarla dolu arkadaslar,fakat bu zorluklar asilmicak güclükte de degil,her sey bizim kendi elimizde,cabalarsak isigi görebiliriz..
Allah'a emanet olun..
saygilar..
? orada yasayan turkler almanlardan daha fazla ırkcı olmus da haberımız yok .... turkler turklerın onunu kapatıyor yol gosterıcene. turkler turklerı hor goruyor yardım edecegıne. yazık valla cok yazık... adana1903 24.12.2010 07:59:42
Alıntı yapılan: haberci - Aralık 20, 2010, 06:56:25 ÖS
Selamlar;
Almanya yeni gelicek olanlara,almanyayi bu kadar cekilmez gostermekteki tek amac burda yasayan kardeslerimizin daha fazla Türk istememe egoizminden baska bir sey degildir..
Almanya'da yasami yeni gelicekler icin inanilmaz karamsar bir tablo cizerek anlatan arkadaslara soruyorum: "Almanya hükümeti,yeni gelicek gocmenler icin "entegrasyon" adi altinda uyumu kolaylastirmak icin,yeni gelenlere bir cok firsat sunup,buraya entegre olabilmeleri icin bir seyler yaparken,siz neden yeni geliceklere yasamlarini kolaylastircak bilgiler vermek yerine,onalari Almanyaya gelmekten vazgecirme cabasi icindesiniz??
Buraya gelen bir cok insan aci tecrübeler yasamis olabilir vede yasayacaktirlarda,fakat bu sadece Almanyaya yeni gelenlerle alakalandirmak haksizliktan baska nedir?Türkiyede de burda yasananlarin aynilari yasaniyor,bosanma vakalari Türkiyede azimsanamayacak kadar artis göstermistir..(acaba Sizin kafanizdaki Türkiye en ücra köylerdeki yasamdan ibaretmi?)
Almanya'da ki Türklerin yaptiklari isleri "dönercilik,garsonculuk,temizlikcilik ücgeni" die adlandirip entellektüel oldugunu sanan,kücük hesaplar pesindeki insanlari önemsememek,gülüp gecmek onlara verilicek en guzel cevaptir..
Hayat heryerde zorluklarla dolu arkadaslar,fakat bu zorluklar asilmicak güclükte de degil,her sey bizim kendi elimizde,cabalarsak isigi görebiliriz..
Allah'a emanet olun..
saygilar..
hopelessly 25.12.2010 21:48:56