Ayestefanos
18.01.2011 12:44:50
Merhaba arkadaşlar, ben 28 ekimde vize başvurusu yaptım...Bugun almanyada eşime mektup göndermişler...Ev kontratı, son 6 aylık maaş bordrsu cartı curtu,,,Vellahasıllll TR'ye kaç kere gelip gittigini ögrenmek istemişler....Ama şöyle bir durum var ki...Benim Eşim Alman, Alman vatandaşı zaten...Ve Öğrenci..Ne yapacagız daha önce bu durumla karşılaşanlar yada bir fikri olanlar..Lütfen acil haber bekliorum..VAllaha az kaldı sizinde ülkenizinde girecem adamlara..
ask kızı:)
18.01.2011 13:22:22
eşinin giriş cıkışlarını istedilerse almanyadan vermiolar =( ben burdan cıkarmıştım eşim bana vekalet göndermişti
kurucu52
18.01.2011 13:57:26
esın almanyada oraya baglı turk konsolosluguna gıdecek.turk konsoloslugunun belırlı yemınlı tercumanları var.yemınlı tercuman karsında vekaletnamve vercek.sonra sana yollıcak.sende emnıyetten gırıs cıkısları alacaksın ve konsoloslguna verceksın veya konsoloslugun fax numarasına fax lıcaksın;)Allah sabırlıklar versın.benımde basıma geldı ve 1 ay sonra ısleme gırdı dosyam.tamam ask kızı daha demem.sen benı msn den sıldınmı?
Ayestefanos
18.01.2011 14:09:01
iyide benim eşim alman, tercumana neden gerek var ayrıca bişi sorcam biz kredi kartı extrelerinden çıkardık bütün biletlerin kesim tarihlerini o geçerli degil mi?
ask kızı:)
18.01.2011 16:12:14
bizimkilerde alman ama sen girişleri cıkışları burdan cıkaraıcagıjn için gerek tercüme burdan türkce cıkıcak almancaya ceviricen artık =((((( cok zor işler=(((((
Ahbirbilsen
18.01.2011 16:19:53
merhabalar herkese,
pasaportlardaki giris cikis damgalari yeterli olmuyormu,ülkeye giris yaptigini ispat icin...bütün bu prosedürler gercekten gereklimi..inanin mantigim almiyor:(
kaan59
18.01.2011 16:36:31
Ahbirbilsen
18.01.2011 16:54:03
hmmm bu durumda giris cikislari vuran,türk memurlarini güvenilir bulmuyorlar,konsolosluktaki arkadaslar:))) Allahim ya,bu ne sacma is....moralini bozma kaan59,belki biraz ugrastiracaklar bizleri,..ki bezdirme politikasi zaten bütün bunlar,kimseye pabuc birakmam kendi adima bu konuda:)))eninde sonunda verecekler o vizeyi...az sabir
demesi kolay biliyorum,bende hasretle bekleyenler arasindayim
kaan59
18.01.2011 17:23:04
ich weiss aber ich mache mein kopf kaput jedetag das is so schwerr
tugce_doerjer
18.01.2011 17:41:00
c3t1n
19.01.2011 00:28:04
bende alman vatandasiyim ve üniversite ögrencisiyim ve alman vatandaslari icin gelir ve ev önemli degil gelir kagitlarina göre sana oturum izni vericekler onun icin esinden istiyorlar yani calisan birisinin esine 3 senelik oturum verebiliyorlar calismayan icin 1 senelik tabi sene bitikten sonra uzatabiliyorsun bunu bana bizat yabancilar polisi dedi cünkü telefon acip sormustum ne evraklar gerekli diye dedim calismiyorum devletdende yardim lmiyorum tamam problem degil ozaman yeterince oturma yer iolduguna dair kagit getirin dedi...ev isinide sokakta yasama tehlikesi yok diye istiyorlar bu yazdiklarim almanca olarak yasalardada yaziyor isteyene gönderebilirim....
berivan..
20.03.2011 13:43:15
Alıntı yapılan: Ayestefanos - Ocak 18, 2011, 12:44:50 ÖS
Merhaba arkadaşlar, ben 28 ekimde vize başvurusu yaptım...Bugun Almanya'da eşime mektup göndermişler...Ev kontratı, son 6 aylık maaş bordrsu cartı curtu,,,Vellahasıllll TR'ye kaç kere gelip gittigini ögrenmek istemişler....Ama şöyle bir durum var ki...Benim Eşim Alman, Alman vatandaşı zaten...Ve Öğrenci..Ne yapacagız daha önce bu durumla karşılaşanlar yada bir fikri olanlar..Lütfen acil haber bekliorum..VAllah'a az kaldı sizinde ülkenizinde girecem adamlara..
eşin hangi Almanya nın neresinde acaba alman vatandaşından bunların istendigini ilk kez duyuyorum :S
netalmanca
20.03.2011 14:18:05
Merhaba Arkadaşlar,
Eşiniz Almanoğlualman olsa bile, eşiniz Türkse ve yine eşinizi Türkiye' den götürecekseniz mutlaka Son 5 yıla ait Türkiye' ye giriş-çıkış belgesin diğer istenen belgelerle Alman konsolosluğuna teslim etmeniz şart.
Bu belgeyi nereden alabilirsiniz:
1- Eşiniz Türkiye' ye geldiğinde Havaalanı polisinden hemen orada alabilir.
2- Yada Almanyada' ki kendisine en yakın Türk Konsolosluğu' na gidip bu belge için vekaletname vermek istediğini söyleyecek, onlar sizi yönlendirir. Ama dikkat!!!! Vekaletnamenin orijinalini teslim etmeniz lazım ki size Türkiye' de Emniyet Müdürlüğü' nde belgeyi versinler. Bilgilerinize.
hakan hakan hakan
20.03.2011 14:40:35
selam net almanca ben 8 mart tarihinde istanbuldan müracat ettim forumdaki arkadaslarim bana dediler giris cikis belgesini isterler diye ama benden istemediler. belgelerim su anda almanyada herkezden farkli farkli belgeler isteniyor birisinden istenen digerinden istenmiyor bir arkadastan dügün resimlerini istemisler diger bir arkadas a a1 sertifikasindan dolayi almanca soru bile sormamislar . ben almanyada evlendim benden o yüzden mi istemediler bilmiyorum ama konsoloslugun uygulamasi cok garip
saskin64
20.03.2011 14:44:42
Alıntı yapılan: hakan hakan hakan - Mart 20, 2011, 02:40:35 ÖS
selam net almanca ben 8 mart tarihinde istanbuldan müracat ettim forumdaki arkadaslarim bana dediler giris cikis belgesini isterler diye ama benden istemediler. belgelerim su anda Almanya'da herkezden farkli farkli belgeler isteniyor birisinden istenen digerinden istenmiyor bir arkadastan dügün resimlerini istemisler diger bir arkadas a a1 sertifikasindan dolayi almanca soru bile sormamislar . ben Almanya'da evlendim benden o yüzden mi istemediler bilmiyorum ama konsoloslugun uygulamasi cok garip
aynen hakan kardesım herkesten farklı seyler ıstenıyor bende almanyada evlendım temel evrakları hazırladım baskada hıcbısey olmadı bırazda oluruna bırakmak gerekıo sonucta ne ısterlerse herseyı hazırla gucumuz sabrımız var