ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Çok Aceleeeeeeee!!!!!

Sayfa: 1 [ 2 ]

netalmanca 20.03.2011 17:04:05

merhaba arkadaşlar,

doğru diyorsunuz fakat bunların sebepleri var. şöyle ki; orada ki memurun insiyatifine kalmış bazı şeyler. İsterse konsoloslukta size öyle sorular sorarlarki ve eğer gerçekten hakkıyla cevap veremezseniz sizin almış olduğunuz Goethe setifikasının bile geçerli olmadığını ve - gidip en baştan sınavı geçin, yeni sertifika getirin- diyebilirler. Bu kanunen hakları. Ve formalite evlilikleri, Zwangsheirat(Zoraki evlilikleri) gibi şeyleri önlemek  için evliliğinizin gerçekliğini anlayabilmek için şüphelendikleri durumlarda ispat etmenizi isterler. Çünkü inanmazlarsa vize vermemek gibi hakları var. Bu durumlar nelerdir : Akraba evlilikleri, küçük yaşlarda yapılan evlilikler, Alman-Türk evlilikleri, aşırı yaş farkı olan evlilikler, önceden Almanya' da yaşamış oturum alamamış olan kişilerin yaptığı evlilikler gibi vs. örnekler çoğaltılabilinilir. Siz de dediklerinizde haklısınız ama ben öğrencilerimin vize işlemlerini de yaptığım için çok değişik durumlarda karşılaşıyorum. Mesela giriş-çıkış belgesi de bir göstergedir eşinizle gerçekten ilişkiniz var mı, ne sıklıkla görüştüğünüzün. Hatta bazı kişilerden cep tel mesaj dökümü de istiyorlar. Bilgilerinize,  Saygılarımla...

c3t1n 20.03.2011 19:47:55

Alıntı yapılan: netalmanca - Mart 20, 2011, 02:18:05 ÖS
Ama dikkat!!!! Vekaletnamenin orijinalini teslim etmeniz lazım ki size Türkiye' de Emniyet Müdürlüğü' nde belgeyi versinler. Bilgilerinize.

Ben Konsolosluktan aldim Vekaleti ve esime faxladim kabul ettiler(istanbul atatürk havalimani polisi)

netalmanca 20.03.2011 20:21:47

Doğrudur ama bu sizin şansınız. Aslında etmiyorlar. Memurun insiyatif kullanma hakkı var.

Sayfa: 1 [ 2 ]