ALMANCAX => Etkin Öğrenme ve Almanca Kelime Ezberleme Yöntemleri

Konu: Yabancı Dil Öğrenirken ...... (Zaman, Sabır ve Çalışma)

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4

mikail 18.03.2007 01:26:46

Sevgili Whery, öncelikle aramıza hoş geldin.Güzel övgülerin için de çok teşekkürler.Dil öğrenme yolunda üstün başarılar dilerim.Selam ve sevgilerimle.

care 12.05.2007 17:14:07

slm hocam
bu degerlendirmelerin gercekten almanca ögrenmek isteyenlere cok faydasi olacaktir bence almanca ögrenimi konusunda sikintiya dusen,bikkinlik duyan bu isten vazgecmeyi dusunen acsin bir daha bir daha bu yaziyi okusun inanin sonunda almancayi ögrenmis olacaktir .hocam sana gercekten cok tesekkurler iyiki senin gibi bir yol gösterici ve ögretmenimiz var sana ve sitede emegi gecen tum arkadaslara tekrar binlercekez tesekkurler

Starfish_ch 22.05.2007 00:29:05

Merhabalar herkese,
Ben de yaklaşık 1,5 yıl önce İsviçre'ye geldim. İlk zamanlar sudan çıkmış bir balık gibiyken şimdilerde almanca öğreneceğime olan inancım bu site sayesinde oldukça gelişti.
Çok fazla yöntemler denedim, kendime en uygun çalışma tarzı ne olabilir diye. Özellikle kelime öğrenme tekniği için okulun önerisi olan sayısızca kelime kartları hazırladım. Ancak uygulamada malesef bir işe yaramadı. Çünkü kartları hazırlamak oldukça vakit aldığı için onları çalışmaya isteğim kalmıyordu.
Günümün büyük bölümü bilgisayar başında geçtiği için bu sitede bulduğum kelime ezber programı sayesinde bayağı severek ve eğlenerek kelimeleri öğrenmeye devam ediyorum.. Programı bizimle paylaşan arkadaşa da ayrıca teşekkürler..
Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler..

M@réş@l 15.07.2007 22:07:11

Çok Çok teşekkür ederim MİKAİL ogretmenim yazınız muhteşem.Bende bu kuralları uygulayarak yaşımın kuçuk olmasına rağmen 3. dili ogrenen birisi olarak herkesin bu maddeleri eksiksiz uygulamasını diliyorum.çünkü en onemlisi olan dil ogrenmesini hobi haline getirebilmeyi başardım.Sonuçlarını da fazlasıyla alıyorum... :angel:

mikail 16.07.2007 13:56:48

Sevgili M@reş@l; öncelikle seninle gurur duyduğumu belirtmek isterim. İkinci olarak da güzel sözlerin için teşekkür ederim. yabancı dil öğrenmek isteyenler senin gibi düşünmedikçe çok zorlanırlar bu konuda. Seni kutluyorum. Sevgilerimle.

specific 02.10.2007 13:58:51

sevgili mikail hocam yazınızı daha bugün okudum ben 20 gündür falan başladım almanca öğrenmeye ingilizceyi de 10 yaşından beri okulda gördüm o yüzden çok zor olmadı benim için ilk başta, ben 3 tane defter yaptım biri günlük konuşma kalıpları biri temel gramer ve biri de zamanlarla cümle kurma yöntemleri hergün hepsine azar azar çalışıyorum ve sıkılmadan birinden diğerine geçiyorum bu yöntem iyi mi sizce yoksa yorucu mu olur ilerki zamanda? ve sürekli mp4üme yüklediğim deutsche wellenin derslerini dinleyip alman kanallarını izliyorum anlamasamda çok mu hızlı gidiyorum sizce?

mikail 21.10.2007 21:05:18

;D Sen en iyi yöntemi bulmuşsun, Sevgili Specific, bravo! Bu yazdığını mutlaka öğrencilerime göstermeliyim.
Sakın vazgeçme ama! ;)Selamlar, başarılar.

burçin76 02.11.2007 10:59:09

herkese selamlar ..Mikail hocam benim şöyle bir uygulamam var..gün içinde işte,evde,sokakta,dostlar arasında  söylediklerimin çoğunun hemen akabinde bu söylediklerimi  almancaya çevirmeye çalışıyorum..hem keyifli hem zor..çeviremediğim tabirler,fiiller,kalıplar varsada akşam eve gidip öğreniyorum:))

mikail 02.11.2007 17:22:38

Sevgili burçin76; bu çok güzel bir yöntem ama yazdıklarının doğruluğunu, bilen birine mutlaka kontrol ettirmelisin. Aksi halde hatalı yazdıkların aklında öyle yer eder ve ilerde bu hataları düzeltmen zor olur.
Yabancı dili; yazıp çizmeden, birşeyler dinlemeden ve okumadan öğrenmek mümkün değil. Kolay gelsin.

burçin76 03.11.2007 11:13:40

hocam onun için sizi sürekli rahatsız ediyorum ya:)..hakikaten kendi başına öğrenmek meşakatli..çok sorulacak soru oluyo..ama karşında kimse yok:)almanca yorumlayabilmek zor sanat gerçekten:)Allahtan burdasınız..:)

brace08 11.11.2007 20:16:08

Yaziniz bana da iyi bir gaz verdi..Bu ara ben daha cok alman kanali izleyerek anlama kapasitemi artirmaya calisiyorum bi de Mikail Bey in söyledigi gibi elimden sözlük hic düsmüyor..
Sözlüge o kadar cok bakmak bazen cok sikici olsa da cok yararini görüyorum tavsiye ederim..

mikail 11.11.2007 20:24:45

;D Tabi bu arada Almanca müzik dinlemeyi de unutmuyoruz.  ;)Selamlar, kolay gelsin.

irem27 06.12.2007 01:15:04

merhaba iyi geceler bende bu siteye yeni katildim ve sizin yazilarinizi ve anlatim seklinizi cok begendim tesekür ederim ellerinize saglik.

06.12.2007 01:59:49

Sayin Mikail Hocam, Bu sitede daha birkac günlük bir üyeyim. Üyeligimden beri takip ettigim kadariyla, bu sitenin en cok hosuma giden yönlerinden biri Sizin gibi degerli hocalarimizin ve bilgilerini paylasan diger arkadaslarimizin degerli ve motive edici calismalarinizi bizim yararimiza sunmanizdir. Konunun basinda ilettiginiz yaziyi okuyana dek, almancayi omuzlarimda artik bir yük olarak görmeye, yorulmaya ve yilmaya baslamistim. Almanya`da yasadigim halde almancayi yalniz basina ögrenmeye calisan biriyim (nedenleri oldukca uzun ve karmasik). Su an herhangi bir almanca kursu bile ziyaret malesef edemiyorum. InsAllah Sizin gibi degerli hocalarimiz sayesinde bu sitede almancayi bikmadan ilerletebilecegim... Emeklerinize, ellerinize saglik. Bizi yalniz birakmadiginiz icin cok tesekkürler. :)

mikail 06.12.2007 17:34:32

Sevgili Gütig; güzel sözlerin için sayısızca teşekkürler, sağ ol!
Almanca öğrenen insanlarımıza, birazcık da olsa yararım dokunduysa, amacıma ulaştım demektir.
Sevgiler, başarılar.

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4