ALMANCAX => Etkin Öğrenme ve Almanca Kelime Ezberleme Yöntemleri

Konu: Yabancı Dil Öğrenirken ...... (Zaman, Sabır ve Çalışma)

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ]

yelease 21.05.2008 21:16:44

Merhaba. Öncelikle hazırlamış olduğunuz site için çok teşekkür ederim, harika bir çalışma. Ben de İngilizce öğretmeniyim, uzun yıllar lisede almış olduğumuz almanca ile idare ettik, ama göreve başlayınca anladım kı her gun daha da geliştirmem gerekiyor kendimi. O yüzden Almanca için daha fazla çaba safretmem gerektiğini hissettim. Umarım yabancı dille uğraşıyor olmak bana kolaylık sağlar. Emekleriniz ve bize sunmuş olduğunuz dokümanlar için tekrar çok teşekkürler. Her ne kadar kendi başıma çalışmaya "çalışsam"da mutlaka bir öğretmene ihtiyacım olacaktır. İyi çalışmalar

false messiah 24.05.2008 04:15:50

Hocam elinize sağlık. Ama bana göre dil öğrenirken "temel gramer kuralları"nı öğrendikten sonra ilerlemek için en iyi yöntem sürekli o dilde metinler okumak. Lisede yıllarca ağırlıklı olarak ingilizce eğitimi veriliyor (özellikle anadolu ve yda liselerde, gerçi şimdi liselerdeki sistemler değişti nasıl olduğunu bilmiyorum ama) fakat dil öğrencisi dışındaki arkadaşlar lise bittikten sonra İngilizce hakkında neredeyse tek kelime bilmiyorlar. Ben bunun sebebi olarak öğrencilerin İngilizce metinler okumamalarını görüyorum. Ben de lise boyunca İngilizce metinler okudum (okumamın sebebi de YDS) neredeyse hiç konuşma pratiği yapmadım ve oturup gramer çalışmadım ama şu anda çok akıcı bir şekilde konuşabiliyorum. Oturup matematik fizik formulleri gibi gramer çalışmaktansa metinler üzerinde çalışmanın daha verimli olabileceğini nacizane tecrübelerime dayanarak söylemek istedim. Herkese kolay gelsin.

mikail 24.05.2008 16:52:50

Sevgili false messiah, dediğin çok doğru tabi. Metin okumadan, o öğrenilen dilbilgisi kurallarının nerede ve nasıl kullanılacağını kavrayamayız ki. Hem bol bol okumalı, hem dilbilgisine zaman ayırmalı, hem de o dildeki yayınları (özellikle müzik) dinlemeliyiz. Teşekkür ederim.

mikail 24.05.2008 16:57:19

Sevgili Meslektaşım Yelease, takıldığın her ne konu olursa olsun, sorabilirsin, ben burdayım. Güzel sözlerin için sağ ol. Meslek hayatında üstün başarılar diler, sevgiler sunarım.

august 12.06.2008 12:17:21

Hocam merhaba,
Subat ayi basindan beri Almanya´da kursa devam ediyorum. Kursum, haftanin 4 gunu ögleye kadar. Su an A2 seviyesinde Passwort Deutsch 3`ü okuyoruz. Örneklemlerde teorilerim ve Gramatikal olarak konu alistirmalarim iyi. Ama konusma isin icine girdiginde tikaniyorum. Ayrica eski konulari cok cabuk unutuyorum. ( bunun icin tekrarlara basladim) Sabirla calismaya devam ediyorum. Simdiye kadar konusuyor olmam gerekirdi diye dusunuyorum zaman zaman ve ümitsizlige kapiliyorum.  ??? ??? ??? Anlama olayina gelince yari yariya diyebilirim. Gecen hafta A1 sinavi yaptilar 86 aldim. Türkiye`de zaten sinav olupda gelmistim orada 70 almistim, 10 günlük bir calisma ile. Sizce, anlattigim kadariyla durumum nasil? Ilave etmek istediginiz seyler varsa dinlemek isterim. Vakit ayirdiginiz icin cok tesekkürler. Essiz paylasimlariniz icin tekrar Tesekkur ederim.

AUGUST

mikail 12.06.2008 21:54:03

Sevgili August, durum gayet normal ve iyi. Acele etme. Zamanla rahatça konuşacaksın.
Sabırla çalışmaya devam ediyoruz, tabi eski konuları da sık sık tekrar etmek gerek.
Ümitisizliğe kesinlikle yer yok. Başaracaksın. ;)
Sevgiler sunarım. Güzel övgülerin için de çok teşekkürler.

(LALEZAR) 13.06.2008 05:37:25

Alıntı yapılan: august - Haziran 12, 2008, 12:17:21 ÖS
Hocam merhaba,
Subat ayi basindan beri Almanya´da kursa devam ediyorum. Kursum, haftanin 4 gunu ögleye kadar. Su an A2 seviyesinde Passwort Deutsch 3`ü okuyoruz. Örneklemlerde teorilerim ve Gramatikal olarak konu alistirmalarim iyi. Ama konusma isin icine girdiginde tikaniyorum. Ayrica eski konulari cok cabuk unutuyorum. ( bunun icin tekrarlara basladim) Sabirla calismaya devam ediyorum. Simdiye kadar konusuyor olmam gerekirdi diye dusunuyorum zaman zaman ve ümitsizlige kapiliyorum.  ??? ??? ??? Anlama olayina gelince yari yariya diyebilirim. Gecen hafta A1 sinavi yaptilar 86 aldim. Türkiye`de zaten sinav olupda gelmistim orada 70 almistim, 10 günlük bir calisma ile. Sizce, anlattigim kadariyla durumum nasil? Ilave etmek istediginiz seyler varsa dinlemek isterim. Vakit ayirdiginiz icin cok tesekkürler. Essiz paylasimlariniz icin tekrar Tesekkur ederim.

AUGUST

merhabalar arkadaşım Allah yardımcın olsun..

(LALEZAR) 13.06.2008 05:46:56

Alıntı yapılan: (LALEZAR) - Haziran 13, 2008, 05:37:25 ÖÖ
Alıntı yapılan: august - Haziran 12, 2008, 12:17:21 ÖS
Hocam merhaba,

AUGUST

merhabalar arkadaşım Allah yardımcın olsun..

bende aynı dertten muzdaribim..gerçi daha yeni başladım çalışmaya  ama kelimeleri çabuk unutuyorum,fakat gramerde basit cümle kurumuna kadar geldim:(

en çokta artikelleriyle birlikte ezberleyemiyorum..çünkü cansız olanlarda bazan dişi eril olaibliyor,sanırım henüz mantıgını kavrayamadım:(

çoğul konusunuda çalışmama rağmen kendi kendime çoğul yapamıyorum:(

birde almanca müzik nereden dinleyebilirim..
yardımcı olursanız sevinirim...teşekkürler...

bu arada iyiki varsınız:))))

nakonires 14.07.2008 17:52:16

Hocam sözler için sana tşk ederim böyle bir motivasyona ihtiyacım vardı.Benim tek sorunum çalışırken çok çabuk sıkılıp hemen bırakıyorum ve bu yüzden bir türlü sevemedim dil ögrenmeyi bunun için bi fikriniz varmı bana önerebileceğiniz.

_VeRa_ 14.07.2008 20:30:58

S.a.Çok yararlı bir yazıydı.Allah razı olsun...
Önerilerinizi dikkate alacağım ;)

RAPUNZO 14.07.2008 21:31:30

selamlar.bende yaklaşık bir saat önce üye oldum.günlerdir böyle bir site arıyorum.ben almanca öğretmeniyim fakat,bikaç senedir ingilizce öğretmenliği yapıyorum.hiç almanca öğretmedim.ve tabiki kaçınılmaz son....unutttuuummmm.çok mutsuzum ve tutunacak bir dal arıyorum bir süredir.ama kararlıyım.peki ben nerden başlamalıyım.bilen varmı????ben karar veremiyorum.tabi bildiğim bişeyler var fakat kullanamıyorum.konuşamıyorum,yazamıyorumm.yardıma ve desteğe ihtiyacım var.hepinizi gördüğüme sevindimmm.

...mystery... 26.09.2008 22:33:09

—    Utangaç ve çekingen olmak, kendine güvensizlik, yabancı dil öğrenmenin en büyük düşmanıdır. Riskleri göze almalı, cesur olmalı ve yanlış yapmaktan asla korkmamalıyız. Dil öğrenirken yanlış yapmanın doğal olduğunu bilmeliyiz. Geçmişe bakacak olursak, kendi anadilimizi bile ilk başlarda hatalı söylüyorduk. Yeni konuşmaya başlayan çocukları gözlemlediğimizde bizi gülümseten şirin hatalar yaptıklarını görürüz. Demek ki yaptığımız bu yanlışlar işin tuzu biberidir.

ben çok utanıyorum konuşurken ama nedense vazgeçemiyorum konuşurken kıpkırmızı kesildiğimi hissedebiliyorum.. utanan:)

esma 41 22.03.2009 15:49:57

Güncelleme .

Mikail Hocamizin yazisini okuyun ,  tavsiye ediyorum.  okey:)
https://almancax.com/forum/index.php?topic=1506.0  (sayfa 1 )  :)

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ]