ALMANCAX => Almanca Dersleri İle İlgili Sorular ve Cevaplar

Konu: Almanca Sözlük ve çeviri konusunda lütfen yardım

Sayfa: 1 2 3 4 [ 5 ] 6

derwisch 01.03.2007 11:58:40

selam,

Canin sag olsun.
Allah acil sifalar versin.
Bir saat..! Ben günde saatlerimi veriyorum... Ancak...

LG
derwisch

mekselina 01.03.2007 22:06:56

yani demek istiyorsunki fazla ucma:) himmmmmm anladim daha cok zaman ayirmaya calisacagim...
unutmadan tekrar tesekkür ederim bugün doktor sasirdi daha önce hic bukadar konusmamistik:))))))
benim tek problemim aslinda konusmak,cümle kurmak yoksa konusulan yazilan cogu seyi anliyorum ama anlatamiyorum 3 sene oldu buradayim herseyi anliyorum ama konusmaya gelince yanlis yaparim diye korkuyorum.

MuhaяяeM 02.03.2007 11:38:47

Yanlış yaparım diye korkmaya devam ederseniz, herhalde bi 3 yıl daha beklersiniz.   :) :)

sewde 14.03.2007 20:39:59

Yabancı dil öğrenmek isteyen bir kişi, bunun zaman, sabır ve sürekli çalışmayı gerektirdiğini bilmelidir. Dil öğrenen kişi, sabırlı olmalı, ne amaçla dil öğrenmek istediğini belirlemelidir. Belirlediği bu amaca dönük olarak çalışmalı, kendine kısa vadeli seviyeler belirlemelidir.
—   Yabancı dil öğrenen bir insan, kendi anadilini çok iyi bilmelidir. Kendi dilini (gramerini) bilmeyen, başka bir dili hiç öğrenemez.
—   Dil öğrenmeyi bir hobi olarak görmeli, bunu sıkıntı haline sokmadan zevk, azim ve istekle yürütmelidir. 
—    Utangaç ve çekingen olmak, kendine güvensizlik, yabancı dil öğrenmenin en büyük düşmanıdır. Riskleri göze almalı, cesur olmalı ve yanlış yapmaktan asla korkmamalıyız
--Hedefe yavaş ve emin adımlarla gitmeliyiz. Öğrenilen bir konuyu iyice pekiştirmeli, ondan sonra yeni bir konuya başlamalıdır.
-- Kişi, zamanını, imkânlarını, elindeki öğrenme malzemelerini en iyi şekilde kullanabilmeli, planlı bir şekilde kendi kendine öğrenebilmeyi başarmalıdır.
—Dil öğrenen kişi, arasıra kendini ölçmeli, hangi yerlerde eksiği olduğunu tespit edip, eksikleri telafi etmelidir. Sık sık başa dönerek kısa süreli genel tekrarlar yapmalıdır.
--Karşımızda birisi varmış gibi diyaloglar yapmalı, telaffuz etmekte zorlandığımız sözcükleri, ağızdan dökülme rahatlığı kazanana kadar yüksek sesle tekrarlamalıyız. Konuşmaları teybe kaydedip dinlemek, yanlış telaffuzu yok etmede çok yararlıdır.
-- Yazarak çalışmak, öğrenmede bize yardımcı olur. Daha kalıcı hale gelir
—Yabancı dil öğrenirken, rahatsız edilmeyecek yer seçmeli, masamızın düzenli olmasına dikkat etmeliyiz. Karışık ve düzensiz bir ortam çalışma isteğimizi yok eder.
  —Yanımızda mutlaka bir sözlük bulundurmalı, ancak her sözcük için ona koşmamalıyız. Birçok sözcüğün anlamını cümleden çıkarabiliriz. Yeni sözcükleri not etmeli, kartlar hazırlayarak çalışmalıyız.
—Yabancı dilde yayın yapan iletişim araçlarını anlamasak bile dinlemeliyiz

bunu almancaya çevirebilcek olan varmııı ?
ben çevirmeye çalışıorum ama almancam yeterli deil çok zorlanıorum yardıma ihtiyacım varr
:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

djuha 14.03.2007 23:58:40

Merhaba Sewde

Yazdiklarina tamamen katiliyorum. Yazini kelimesi kelimesine degil anlamına göre çevirdim

Einer Person, die eine Fremdsprache lernen will, soll wissen, das dafür Zeit, Geduld und ein permanetes Üben erforderlich ist. Der Lerner soll geduldig sein, und soll definieren zu welchen Zweck er die Sprache lernt. Er soll zielgerichtet daran arbeiten und sich Ziele definieren, die in kurzer Zeit erreichbar sind.
- Eine Person, die eine Fremdsprache lernt, soll seine Muttersprache beherschen. Jemand der seine Sprache (Grammatik) nicht gut kann, kann nie eine andere Sprache  richtig erlernen.
- Das Sprachenlernen soll als Hobby gesehen werden, es soll ohne Stress mit Freude, Eifer und Lust durchgeführt werden.
- Schüchternheit, mangelndes Selbstvertrauen sind der grösste Feind beim Sprachenlernen. Wir sollen uns der Gefahr stellen, mutig sein, und keine Angst haben, Fehler zu machen.
- Wir sollen das Ziel langsam aber sicher angehen, das Thema festigen, und dann erst mit einem neuen Thema anfangen.
- Die Person soll seine Zeit, Möglichkeiten und Lernmittel, die er in der Hand hat, effizient einsetzen, und planmässig sein Lernpension zu schaffen.
— Die Person soll sich manchmal selber prüfen, und festzustellen wo es noch Schwierigkeiten gibt und diese dann lösen. Sie soll öfters zum Anfang zurückkehren und kurze allgemeine Wiederholungen machen.
- Sie soll fiktive Dialoge führen und die Wörter, die in der Aussprache Schwierigkeiten bereiten, immer wieder üben, bis sie problemlos ausgesprochen werden können. Es ist sehr nutzbringend, seine Gespräche aufzunehmen um die falschen Aussprache zu verbessern.
Wenn wir schreiben, ist das beim Lernen hilfreich. Wir werden sicherer
- Wenn wir lernen, sollen wir uns einen ruhigen Platz aussuchen, unser Tisch soll ordenlich sein. Ein unordenliches Umfeld vermindert unsere Lust am Lernen.
- Wir sollen immer ein Wörterbuch dabei haben, aber nicht bei jedem Wort nachschauen. Wir können eingige Wörter aus dem Zusammenhang ableiten. Die neuen Wörter sollen wir uns aufschreiben und auf Karten üben.
- Selbst wenn wir auch nicht Fernsehen, Rundfunk in der Fremdsprache verstehen, so sollen wir es hören. 

lehrerin 15.03.2007 01:11:04

birsey sormak ıstıyorum mesela bei,für,um gıbı proposıtıonları dabei dafür darum seklınde kullanıoruz.Bunu hangı durumlarda yaptıgımızı kavrayamadım hala.Ama arkasından gelen cumleyı baglamaya yarıormus galıba ama yıne de nerde um nerde darum kullancagımı hala anlıyamadım....:(

mikail 15.03.2007 17:35:18

Alıntı yapılan: djuha - Mart 14, 2007, 11:58:40 ÖS
Merhaba Sewde

Yazdiklarina tamamen katiliyorum. Yazini kelimesi kelimesine degil anlamına göre çevirdim

Einer Person, die eine Fremdsprache lernen will, soll wissen, das dafür Zeit, Geduld und ein permanetes Üben erforderlich ist. Der Lerner soll geduldig sein, und soll definieren zu welchen Zweck er die Sprache lernt. Er soll zielgerichtet daran arbeiten und sich Ziele definieren, die in kurzer Zeit erreichbar sind.
- Eine Person, die eine Fremdsprache lernt, soll seine Muttersprache beherschen. Jemand der seine Sprache (Grammatik) nicht gut kann, kann nie eine andere Sprache  richtig erlernen.
- Das Sprachenlernen soll als Hobby gesehen werden, es soll ohne Stress mit Freude, Eifer und Lust durchgeführt werden.
- Schüchternheit, mangelndes Selbstvertrauen sind der grösste Feind beim Sprachenlernen. Wir sollen uns der Gefahr stellen, mutig sein, und keine Angst haben, Fehler zu machen.
- Wir sollen das Ziel langsam aber sicher angehen, das Thema festigen, und dann erst mit einem neuen Thema anfangen.
- Die Person soll seine Zeit, Möglichkeiten und Lernmittel, die er in der Hand hat, effizient einsetzen, und planmässig sein Lernpension zu schaffen.
— Die Person soll sich manchmal selber prüfen, und festzustellen wo es noch Schwierigkeiten gibt und diese dann lösen. Sie soll öfters zum Anfang zurückkehren und kurze allgemeine Wiederholungen machen.
- Sie soll fiktive Dialoge führen und die Wörter, die in der Aussprache Schwierigkeiten bereiten, immer wieder üben, bis sie problemlos ausgesprochen werden können. Es ist sehr nutzbringend, seine Gespräche aufzunehmen um die falschen Aussprache zu verbessern.
Wenn wir schreiben, ist das beim Lernen hilfreich. Wir werden sicherer
- Wenn wir lernen, sollen wir uns einen ruhigen Platz aussuchen, unser Tisch soll ordenlich sein. Ein unordenliches Umfeld vermindert unsere Lust am Lernen.
- Wir sollen immer ein Wörterbuch dabei haben, aber nicht bei jedem Wort nachschauen. Wir können eingige Wörter aus dem Zusammenhang ableiten. Die neuen Wörter sollen wir uns aufschreiben und auf Karten üben.
- Selbst wenn wir auch nicht Fernsehen, Rundfunk in der Fremdsprache verstehen, so sollen wir es hören. 

Sevgili djuha; Sevdenin alıntısını yaptığı o yazı bana ait olduğu için ona değil, benim yazdıklarıma katılıyorsun herhalde.Telif hakları diye bir şey var ya, onu hatırlatmak istedim.Selamlar.

mikail 15.03.2007 17:38:45

Alıntı yapılan: lehrerin - Mart 15, 2007, 01:11:04 ÖÖ
birsey sormak ıstıyorum mesela bei,für,um gıbı proposıtıonları dabei dafür darum seklınde kullanıoruz.Bunu hangı durumlarda yaptıgımızı kavrayamadım hala.Ama arkasından gelen cumleyı baglamaya yarıormus galıba ama yıne de nerde um nerde darum kullancagımı hala anlıyamadım....:(

Sevgili Lehrerin; bu konuda ("Verben mit Prapositionen" başlığı altında anlatılan konu)Bilgi Bankasına bakman iyi olur, çünkü sorunun yanıtı orda mevcut.Selamlar, başarılar.

lehrerin 15.03.2007 18:45:40

tavsıye ıcın tesekkurler..........Ama ben orda ıstedgım seyın cevabını bulamadım ben proposıtıonlı fııllerı kastedmıorum.Propostıon ezberlenınce sorun kalkar amaa o proposıtıonun onundekı da yı ne zamn getırcegımız konusunda terddutlerım var darauf dafür gıbı cumle ıcınde kullanıoruz ya onları soruorum ben.

djuha 15.03.2007 19:48:53

Sevgili Mikail

Buranın yeni üyesi olduğum icin forumun bütün mesajlarını okuyamadım. "Etkin Öğrenme ve Ezberleme Yöntemleri" başlığını şimdi keşfettim. Çok iyi bir iş yapıyorsun. Teşekürler

Sevde´nin ödev icin buna ihtiyaci olduğunu bilseydim uğraşıp çeviri yapmazdım. Bir teşekkür bile etmedi  :(

lg
Djuha

sewde 15.03.2007 20:10:25

djuha çoooooooooooooooooooooooooooooooooook teşekkür ederim herşey için hayatımı kurtardınnnn bugün nete girmeye henüz fırsat buldum yoksa hemen tşk yazardım..Allah razı olsun :-*

mikail 15.03.2007 21:36:33

Alıntı yapılan: djuha - Mart 15, 2007, 07:48:53 ÖS
Sevgili Mikail

Buranın yeni üyesi olduğum icin forumun bütün mesajlarını okuyamadım. "Etkin Öğrenme ve Ezberleme Yöntemleri" başlığını şimdi keşfettim. Çok iyi bir iş yapıyorsun. Teşekürler

Sevde´nin ödev icin buna ihtiyaci olduğunu bilseydim uğraşıp çeviri yapmazdım. Bir teşekkür bile etmedi  :(

lg
Djuha

Sevgili Djuha; duyarlılığın için çok teşekkür ederim.Senin burada bir hatan yok. Ben sadece gerçeği bilmeni istedim, çok da önemli değil.Sevgilerimi ve selamlarımı sunarım.

aatavas 04.04.2007 18:39:25

Konjunktiv I und 2
futur 1 und 2
bana cokk orn lasim cokk dersim var ne yapcm ben yaaa....

Bilge 04.04.2007 19:41:45

Alıntı yapılan: aatavas - Nisan 04, 2007, 06:39:25 ÖS
Konjunktiv I und 2
futur 1 und 2
bana cokk orn lasim cokk dersim var ne yapcm ben yaaa....

Futur 1: In zwanzig Minuten werden wir auf dem Atatürk-Flughafen landen = Yirmi dakika sonra Atatürk Hava Limani´na inecegiz.

Futur 2: In zwanzig Minuten werden wir auf dem Atatürk-Flughafen gelandet sein = Yirmi dakika sonra Atatürk Hava Limani´na inmis olacagiz.

djuha 04.04.2007 20:34:24

Merhaba aatavas

Bu konu cok genis, son zamanlarda bu konu hakkinda yeteri kadar konustuk

Asagidaki linklere bir baksan iyi olacak

https://www.lernen-mit-spass.ch/lernhilfe/schuelerforum/read.php?1,71837
https://de.wikipedia.org/wiki/Konjunktiv
https://www.zum.de/Faecher/D/BW/gym/hotpots/konjunktiv21.htm
https://karlsgymnasium.bestnetz.de/Deutsch/sprachlehre/konjunktiv.htm
https://www.mittelschulvorbereitung.ch/content/GD/GSy12IndikativundKonj.pdf
https://www.lingo4u.de/deutsch/grammatik/verben/konjunktiv
https://www.lesefit.at/mittelstufe/ss7_module/modul2/lprg_konjunktiv/vgb_konjunktiv.htm

birkac örnek

Konjunktiv I

Gott sei Dank
Tanri´ya sükür

Sie lebe hoch
O cok yasasin!

Konjunktiv II

Wenn ich Zeit gehabt hätte, wäre ich mitgekommen
Vaktim olsaydi bende gelirdim.

Man müsste noch mal zwanzig sein
Insan tekrar yasinda olmali

Futur I