ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Aile Birlesimi vizesi hakkında soru

Sayfa: [ 1 ] 2

hasanalanya 24.02.2011 16:20:57

Merhaba Arkadaşlar
öncelikle bu forum sitesinin yapımında emeği geçen tüm arkadaşların ellerine sağlık.
Benimde size sormak istediğim bi kaç soru var. Benim eşim alman ve biz bir yıldır Türkiyede yaşıyoruz. Geçen aralık ayında eşim ile beraber Almanyaya gittik aile ziyareti için ve bu sene almanyaya gitmeyi ve tamamen orada yaşamayı düşünüyoruz fakat izlememiz gereken yol nedir? Forumu baya okudum ve inceledim ama benim kafamı karıştıran eşiminde benimle beraber şu anda Türkiyede yaşaması. Nasıl yapıcaz nerden başlıycaz yada en kolay yol nedir? yardımcı olursanız sevinirim

c3t1n 24.02.2011 17:28:58

sana vize vermeyebilirler cünkü esin seninle beraber türkiyede yasiyabiliyor diye

kaleli 24.02.2011 18:22:54

kardes ben iki aydir almanyadayim ve gittigim entegrasyon kursunda alman vatandasi esiyle 3 yil turkiye de yasadiktan sonra almanya ya yerlesim amaciyla gelen bir arkadas var pazartesi kursa gidince senin icin ona sorarim neler yaptiklarini.ama vize  alirsin bence cunku ornegi var

hasanalanya 24.02.2011 20:59:59

Alıntı yapılan: kaleli - Şubat 24, 2011, 06:22:54 ÖS
kardes ben iki aydir Almanya'dayim ve gittigim entegrasyon kursunda alman vatandasi esiyle 3 yil turkiye de yasadiktan sonra almanya ya yerlesim amaciyla gelen bir arkadas var pazartesi kursa gidince senin icin ona sorarim neler yaptiklarini.ama vize  alirsin bence cunku ornegi var

Kaleli kardeş cevabın için çok teşekür ederim. Bahsettiğin arkadaşa bi sorarsan sevinirim. En azından kafamdaki soru işarretleri azalır. Birde bahsettiğin arkadaşın tam olarak ne zaman Almanyaya yerleşti, msn ni veya mail adresi varmı, bunlarıda sorabilirsen çok iyi olur.

kaleli 24.02.2011 21:58:03

Alıntı yapılan: hasanalanya - Şubat 24, 2011, 08:59:59 ÖS
Kaleli kardeş cevabın için çok teşekür ederim. Bahsettiğin arkadaşa bi sorarsan sevinirim. En azından kafamdaki soru işarretleri azalır. Birde bahsettiğin arkadaşın tam olarak ne zaman Almanyaya yerleşti, msn ni veya mail adresi varmı, bunlarıda sorabilirsen çok iyi olur.
kardes arkadas almanya ya yerleseli sadece birbucuk ay olmus yani benimle hemen hemen ayni zamanda gelmis.bende simdilik msn si yada telefonu yok cunku henuz bir hafta bile olmadi tanisali.ama sohbet ettik biraz ve aynen senin durumunda olan biri.cuma gunleri haric hafta ici hergun beraberiz anlayacagin anca cuma gunu gorusuruz onunla da.icini ferah tut bence

kaan59 24.02.2011 22:15:24

kaleli  bu eşimizin maaşını neye göre hesaplıyorlar sence problem çıkarmı içime bir kurt düştü vAllah 1200 euro maaş alana bıle red vermişler benim eşimin maaşı daha az ??? ama alman fark edermi ...

hasanalanya 24.02.2011 23:33:50

Alıntı yapılan: kaleli - Şubat 24, 2011, 09:58:03 ÖS
kardes arkadas almanya ya yerleseli sadece birbucuk ay olmus yani benimle hemen hemen ayni zamanda gelmis.bende simdilik msn si yada telefonu yok cunku henuz bir hafta bile olmadi tanisali.ama sohbet ettik biraz ve aynen senin durumunda olan biri.cuma gunleri haric hafta ici hergun beraberiz anlayacagin anca cuma gunu gorusuruz onunla da.icini ferah tut bence

O zaman dediğin gibi arkadaş aynen benim durumumda. Onun izlediği yolu takip edebilirim. senden haber bekliyorum ben o zaman kardeş. şimdiden çok teşekür ederim kardeş zaman ayırdığın için.bu arada bilgisi olan diğer arkadaşlar varsa ve cevap yazarlarsa sevinirim.

hasanalanya 01.03.2011 13:50:41

Alıntı yapılan: kaleli - Şubat 24, 2011, 09:58:03 ÖS

Merhaba Kaleli Dostum
Arkdaşınla görüşebildinmi acaba?

tugce_doerjer 01.03.2011 14:05:48

bende esımle turkıyede yasıyorum ızledıgımız yol su;

once ben a1 sertıfıkası alıyorum ( ınsAllah bu hafta sertıfıkam gelıek cuma gunu gırdım sınava )
daha sonra esım almanyadan aılebırlesımı ıcın basvurucak bende burdan konsolosluktan randevu alıcam ıstedıklerı evraklarımızı tamalayıp verıcez. ondan sonrası beklemekle gecıcek ılk once 3 aylık vıze verıcekler almanyaya gıdıcez orda da oturum ızınını cıkarıcaz... bu sekılde bır yol cızdık kendımıze sımdılık sertıfıkamı beklıyoruz daha sonra ıslemlere baslıcaz.

Allah yardımcın olsun ama a1 sertıfıkanı alman lazım bunun ıcınde eger almancan yoksa hemen kursa basla 3 ay sonrada sınavına gırer sertıfıkanı alırsın  okey:)

hasanalanya 01.03.2011 14:39:08

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Mart 01, 2011, 02:05:48 ÖS
bende esımle turkıyede yasıyorum ızledıgımız yol su;

once ben a1 sertıfıkası alıyorum ( ınsAllah bu hafta sertıfıkam gelıek cuma gunu gırdım sınava )
daha sonra esım Almanya'dan aılebırlesımı ıcın basvurucak bende burdan konsolosluktan randevu alıcam ıstedıklerı evraklarımızı tamalayıp verıcez. ondan sonrası beklemekle gecıcek ılk once 3 aylık vıze verıcekler almanyaya gıdıcez orda da oturum ızınını cıkarıcaz... bu sekılde bır yol cızdık kendımıze sımdılık sertıfıkamı beklıyoruz daha sonra ıslemlere baslıcaz.

Allah yardımcın olsun ama a1 sertıfıkanı alman lazım bunun ıcınde eger almancan yoksa hemen kursa basla 3 ay sonrada sınavına gırer sertıfıkanı alırsın  okey:)
Tugce arkadaşım öncelikle cevabın için teşekür ederim. öncelikle zaten benim almancam var. mesleğim turizm olduğu için. bu arada şimdi benim ilk yapıcağım iş o zaman direk evrakları ayarlayıp izmirden başvurmam ve eşimde kendisini babasının yanında ikamet ediyo diye göstericek. öyle olursa bi sorun olmuyomuş ama eşimde almanyadan başvurucak demişsiniz? Benim anlamadığım. önce benmi izmirden başvurucam yoksa önce eşimmi almanyadan benim aldırmak için başvurucak?

tugce_doerjer 01.03.2011 17:28:16

oncelıkle almancan varsa hemen sınava gır a1 sertıfıkanı al. sertıfıkan olmadan vıze basvurusunda bulunamıyorsun. sonra esın almanyada evraklarını verıcek basvuruda bulunacak sende burdan basvuruda buluncaksın. esın ordan basvurdugu zaman sende burdan basvur ama sertıfıka sart arkadasım almancam var demek yetmıyor. sınava gırmen ve en az 60 alman lazım. sınav dınleme okuma anlama yazma konusma olarak bolum bolum.

saskin64 01.03.2011 20:40:50

tugce yanlıs yonlendırıosun almanca bılıosan a1 ı almana gerek yok vıze basvurusunuda ılk once turkıyedekı es yapıo.turkıyeden kagıtlar almanyaya gıdıo almanyadakı es ondan sonra basvuruyo...benım bıldıgım bu sekılde

c3t1n 01.03.2011 22:04:15

Alıntı yapılan: saskin64 - Mart 01, 2011, 08:40:50 ÖS
tugce yanlıs yonlendırıosun almanca bılıosan a1 ı almana gerek yok vıze basvurusunuda ılk once turkıyedekı es yapıo.turkıyeden kagıtlar almanyaya gıdıo Almanya'dakı es ondan sonra basvuruyo...benım bıldıgım bu sekılde

cogununki öyle ama tugcede nedense ilk önce almanydaki esi davet etsin demisler yani eyalete göre gine sanirim...

hakan hakan hakan 05.03.2011 00:28:45

arkadaslar benimde kafam karisik. 25.02.2011 tarihinde stuttgart da evlendim esim alman vatandasi. yabancilar dairesine gidip oturum almak istedik
esimden ve bende 15 tane kagit istediler. kagitlarin hepisini tamamladik tekrar gittik kabul etmediler. kabul etmeme nedenleride benim baska bir ülkenin schengen vizesi ile almanyaya gelmis olmam. su an tr deyim tüm evraklarim tamamlandi almanyada iken esimin AOK si na benide ekledik sigorta kartim yanimda ayrica
einmeldung yaptik.elimde rathaus dan alinmis kagit var birde almanyada calismaya baslayan her yabanciya verilen vergi numarasi verdiler bana.
a1 sertifikasi ve  konsoloslugun isedigi tüm belgeler elimde esim ausbildung yapiyor ev vesaire hersey müsait .istanbuldan müracat edicem. bir tanidigim avukat ile takip edin dedi cok daha kisa zamanda
islemler biter dedi. daha önce avukat kullanan oldumu???? ve müracat esnasinda neler soruyorlar ????  esimle alakali ne tür bilgiler . yada nikahla alakali ne tür  bilgiler istiyorlar ???. tecrübeli arkadaslardan cevaplar bekliyorum<  ve  ortalama nekadar zamanda  biter bu  isler ???

tugce_doerjer 05.03.2011 10:39:15

Alıntı yapılan: saskin64 - Mart 01, 2011, 08:40:50 ÖS
tugce yanlıs yonlendırıosun almanca bılıosan a1 ı almana gerek yok vıze basvurusunuda ılk once turkıyedekı es yapıo.turkıyeden kagıtlar almanyaya gıdıo Almanya'dakı es ondan sonra basvuruyo...benım bıldıgım bu sekılde

arkadasım benım bıldıgım almancayı bılsen dahı onu belgelemen gerekmıyor mu? turkıyede yasayan esın almancasını belgelemesı lazım dıye bılıyorum ben

Sayfa: [ 1 ] 2