sabrisonmez 18.02.2013 23:58:44
kudret 13.03.2013 15:20:51
Alıntı yapılan: arbatsya - Ağustos 18, 2011, 03:43:07 ÖÖ
haha su iki bayanin yazdiklarina o kadar cok güldüm ki sanirim her ikisisde Türkiyenin en kuytu köselerinden almanya ya gelmisler,arkadas o kadar güzel bir baslik atmis ki almanya cehennem mi türkler ,birakin almanyayi tüm avrupa cehennem insanlik icin avrupali bunun farkinda deil ancak Türkiyede elit yerlerde yasiyanlar yasam standardi yüksek olan insanlarin avrupa gelip yasiyabilecegi bir yer deil kesinlikle...burada sadece calsmak var calsimak calismak calismak,,,8 saattir mesai süren ancak pausen ve yol sürenle en az 11 saate gelir measin,isin biter eve gelirsin,yatarsin kalkarsin tekrar isin baslar,yok yorulmadin disari cikim bir iki dost bulayim konusayim dertleseyim istersin alirsin ücün birini türk türkden kaciyor,gideyim bir yerde cay kahve iceyim dersin hahah bir bakmsin ole bir yer bulamassin cünki her yer en 8 de nadir olanlari 10 da kapanir,cumartesi dahil,pazar günü zaten hic birsey yapamssin hic bir yerde acik birsey bulamssin,kafelerde alisveris merkezlerinde müzik sesi duyamassin hasret kalirsin ülkene,,,avrupali aksam saat 7 oldugunda evin pencerelerindeki kepenklerini kapanir mahsenlerine girerler tek bir isik sizmaz disari,burdaki türklerin hali zaten icler acisi cok az kisidir almancayi iyi bilen ve kendilerini iyi ifade edenler,almanlar o kadar iyi biliyorlarki bunlar öküz diorlar korkutuyorlar yanlsi birsey yaparsaniz sinirdisi olursunuz bir cogu korkarlar bilmezler yasal haklarini vs........o yüzden hic kimse ne almanyayi nede avrupayi benim ülkemle kiyaslamsin avrupa bile bilmiyor nasil bir cehnnemde yasadiini ,Türkiyeye gelen avrupali aliyor evini cenneti bu dünyada yasiyor,özgürlük dünya üzerinde sadece benim ülkemde,aaa bir de rusya moscowa da))
ciko1 27.05.2013 23:32:36

kadir76 28.05.2013 01:21:16
benim icin en azindan öyle he birde havuza gidiyorum ufacik cocuklar okul ile yüzmeye derslere gelmisler bence egitim acisindan cok büyük imkanlar var buradaki klasik bir egitim ortamini türkiyede yapabilmek icin milyarlarinizi dökmeniz gerekir yardim almiyorum devletten almayida dusunmuyorum cünki ihtiyacim yok olan insanlar icinde devlet gereken destegi en azindan türkiyedeki durumdan daha fazla veriyor kisacasi almanya biraz pozisyon ve karsiniza acilacak kapiya bagli ben kuaförüm esim dis teknisyeni meslek cok önemli bir faktör meslek yoksa hayat 1 adim geriden geliyor yani angarya islerden basliyor buda maas + calisma saati+ daha fazla emek anlamina geliyor benim icin almanya tekrar söylüyorm korkulacak yada BiTMiS bir ülke deil....
ssguney 08.06.2013 01:01:39
EL-TURCO 21.06.2013 21:31:51
kaan34 22.06.2013 21:54:03
impress 23.06.2013 19:43:47
my_sweet_shadow 19.07.2013 11:45:14
ortalama gelir 1000 tl işçi emekçi için 1500 e kadar çıkar... haftalık pazar ihtiyacı 150 tl sadece aylık doğalgaz faturası kışın 300 tl elektrik 100 tl su min 60-70 tl telefon min 40-50 tl kiradaysanız yandınız...
o peşinat nerdeyse tazminatın yarısı kadar o birikimi yapana kadar zaten kiradasın nasıl kredi çekiceksin ayrıca ihtiyaç kredisi borcu olmayan ya da kredi kartı borcu olmayan varmı ülkemde merak ediyorum varsa alnından öpmek isterim...EL-TURCO 19.07.2013 16:22:52
kaan34 19.07.2013 18:34:34
guru 03.09.2013 14:17:43
Reyya 15.09.2013 14:06:49
Alıntı yapılan: EL-TURCO - Temmuz 19, 2013, 04:22:52 ÖS
en nefret ettigim sey insanlarin kendi dogdugu ülkeyi kötülemesidir.ülkemin hatalari olabilir ama bu herseyede tu kaka dememizi erektirmez.ise birde bardagin dolu tarafindan bakmak gerekir.ben bunca yildir üyeyim ve bu konuya özellikle bu zamana Kadar yazi yazmamistim ama bu Kadar karalama yeter.ülkemizin kiymetini bilelim.uzaktan davulun sesi hos gelir der atalar.bazi seyleri abartmakta üstümüze yok.tamam Burda az maas bile alsan buzdolabin hep dolu.ama yediklerinin tadi var mi?iste o yok ot yemis gibisin.bir domatesin bir salataligin meyvenin sebzenin görüntü var tat yok.
havamiz Cennet,insanimiz cok cana yakin yardimsever-burda Almanya'da komsu komsuya gidip iki bardak kahve cay icmeye gitmez Ismini bile cogu bilmez.
is konusunda kimse ah vah etmesin calisan adama herzaman heryerde is var ülke farketmez.daha cok para kazanmak istiyorsan daha iyi egitim alacaksin bu dünyanin heryerinde böyle!
yemekten isyan etmis birisi Burda pazar günü cebinde paran olsa bile ekmek alacak acik yer bulamazsin sen ne diyorsun!
tek eglence Cuma ve cumartesi aksamlari gidersen bar-disco-ki Türkiyedekiler 10 basar kalitede-ucuz kizlar bir milyon boya küplü,bol jöleli erkegimsi cocuklar,dopingli vucutlar.
hastane mi?Türkiyede paran varsa özel hastaneye gidip istedigin doktora tedavi olursun Burda paranla bile özel hastaneye gidemezsin.3 ay benim esimin tedavisi icin ugrastilar hastaligin ne oldugunu bulamadilar tesadüf bir sekilde halloldu is.
egitim mi?burda ögretmene saygi diye birsey yok ama iyi tarafi cocuklar kücüklükten mesleklerine göre egitiliyor.
din mi?burda dinciligin krali yapiliyor Burda cocugu hristiyan etmek icin bin türlü etkinlikler düzenlenir!!!Burda basbakan papazdan olur alir.bütün gazetelerde dinciligin propangadasi yapilir ama lafa gelince biz müslümanlar terörist ve asiri dinciyiz hadi canim sende,buraya bilmeden buraya sallayanlara siniri oluyorum.
akrabalik mi?cebindeki paran Kadar akraban ve arkadasin vardir!
arkadas mi?ancak kahvelerde hafta sonu okey oynama ve arada ekip varsa -ki sen yeni almanyaya geldigin icin zaten hemn bir grupla sicakli kuramazsin-futbol oynarsin.
kumar mi?kumarin krali var Burda.heryer kollu otomatlarla dolu.las vegas halt etmis.
Türk polisine laf sokmayi birakin.burda ayrimciligin krali var.mahkemede bile sahidin Türk oldumu pek bi ..oka yaramaz.polis kafani kolunu kirar isi bir kilifina uydururlar.
irkcilik krali var,evime yangin alarmi taktirdim,yanan türk evlerinin hatti hesabi yok,bakiniz son nsu davasi
bu konu daha cok uzar ama gerek yok dedigim gibi bardagin hangi tarafina baktiginiza bagli.her iki ülkenin iyi yönü oldugu gibi kötü yönleride vardir.ama bu öncelikle dogdugumuz yada büyüdügümüz yada köklerimizin geldigi yere tu-kaka demeyi gerktirmez.
EL-TURCO 16.09.2013 07:08:05
Alıntı yapılan: Reyya - Eylül 15, 2013, 02:06:49 ÖStsk reyya.
daima hakvermişimdir sana.
Reyya 18.09.2013 14:47:13
Alıntı yapılan: guru - Eylül 03, 2013, 02:17:43 ÖS
istanbulda beylikdüzünde kim 250 lira kiraya oturuyor merak ettim hemen bende oturucam.
arkadaslar lutfen real şeyler yazalım. ben Almanya'da doğdum ve 1 yıldır istanbulda yaşıyorum. Türkiyeyi kötülemek adına değil tamamaen gerçekliğini söylemek adına Türkiye en az 200 yıl geride bir çok konuda.
1 insana değer verilmiyor= doktora gidiyorsunuz, doktor suratınıza bakmıyor. ben jinekoloğa gittim sorularıma cevap alamadığım gibi bana birdaha gerçekten hasta olmadıkça gelmememi söyledi doktor. çünkü bakteri kapabilirmişim! eşimi başbakanın karısına ait olan şu hastaneye götürdük tonlarca para harcadık ve doktorun vermiş olduğu ilac yan etki yarattı, eşim ruh gibi gezdi bir kaç gün. ilacı eczaneye gösterdiğimde EN AĞIR EPİLEPSİ hastalarında kullanılan uyuşturucu ilacı aldığımızı öğrendik!
hayatımda ilk antibiyotiğimi yine Türkiyede aldım. Almanya'da kolay kolay antibiyotik vermezler...
2 kuralsızlık hakim herşeyde= adam sigara içilmez diyor ama bal gibi içiliyor. kırmızı ışıkta durun diyor minibüscüler sürat teknesi gibi maşAllah birtanesinde dahi durmuyorlar, yaya geçitinden bahsetmiyorum bile. Almanya'da böyle birşey olsa direk ehliyet alınır ve yaptırım uygulanır.
3 çalişma şartları çok ağir= o kadar çok işsiz var ki memleketimde üniv mezunları bile burgerlerda çalısıyorlar? napsınlar? mezun oluyorlar ama yönlendiren yok ki...Almanya'da stajlar,kurslar,oryantasonlar düzenleniyor çok azı işsiz kalıyor üniv mezunlarının.
eşim aylardır pazarları da çalışıyor en son kaç hafta önce beraber kahvaltı yaptık hatırlamıyorum bile... kayınvalidem normalde 2 vardiya çalısır, neymiş 1 hafta izin kullanmışlar (fabrika kendi izne çıkardı herkesi) şimdi telafi yapıcaklarmış 12 saat günde. yani bu hangi memlekette var Almanya'da var mı böyle birşey?
4 hayat pahalı= Almanya'dakı insani temel ihtiyaclar kesinlikle ucuz! burda nektarini 4 liraya alırken Almanya'da rahatlıkla 1.50ye alıyorsunuz... yumuşatıcı vernel aldınız diyelım 8 lira, orda 1.99. kaşar orda en güzelleri en lezzetlileri 100gr 1 euro falan... sucak salam pastırma zaten alabilene memleket güzel geliyordur.... bir pirzola ben yemedim 1 yıldır. kilosu 57 lira olan şeyi nasıl yesin ki benim insanım?? ve ben bu sene hiçte lezzetli domates veya salatalık yemedim. salatalık hep pahalıydı ve tatsızlıktan yenmiyordu bile anca cacık oluyordu. diş macununa 12 lira veriyorsak burda bu sistemde zaten bir yanlış var demektir
araba falan almak zaten lükse giriyor. Almanya'da 500 euroya rahatlıkla alabilirsin arabanı diger masrafları dışında tutuyorum
yani demek istediğim ben orda büyüdüm burada 1 yıldır yaşadım ve aradakı farklılıklar çok fazla göze çarpıyor...burada insan gibi yaşamak için insanın geliririn çok çok iyi olması şart...
ben 8 saatimi çalışırım...2 gün iznimi yaparım paramı da biriktirip çok güzel trde tatilimi yaparım şahsen...ama burda böyle bişey çok çok çok zooooor. hep yasam standardının altında yasamak zorunda kalıyor ınsan