Engin09 26.08.2011 13:31:29
29.08.2011 15:04:50

29.08.2011 15:07:55
Alıntı yapılan: arbatsya - Ağustos 18, 2011, 03:43:07 ÖÖ
haha su iki bayanin yazdiklarina o kadar cok güldüm ki sanirim her ikisisde Türkiyenin en kuytu köselerinden almanya ya gelmisler,arkadas o kadar güzel bir baslik atmis ki almanya cehennem mi türkler ,birakin almanyayi tüm avrupa cehennem insanlik icin avrupali bunun farkinda deil ancak Türkiyede elit yerlerde yasiyanlar yasam standardi yüksek olan insanlarin avrupa gelip yasiyabilecegi bir yer deil kesinlikle...burada sadece calsmak var calsimak calismak calismak,,,8 saattir mesai süren ancak pausen ve yol sürenle en az 11 saate gelir measin,isin biter eve gelirsin,yatarsin kalkarsin tekrar isin baslar,yok yorulmadin disari cikim bir iki dost bulayim konusayim dertleseyim istersin alirsin ücün birini türk türkden kaciyor,gideyim bir yerde cay kahve iceyim dersin hahah bir bakmsin ole bir yer bulamassin cünki her yer en 8 de nadir olanlari 10 da kapanir,cumartesi dahil,pazar günü zaten hic birsey yapamssin hic bir yerde acik birsey bulamssin,kafelerde alisveris merkezlerinde müzik sesi duyamassin hasret kalirsin ülkene,,,avrupali aksam saat 7 oldugunda evin pencerelerindeki kepenklerini kapanir mahsenlerine girerler tek bir isik sizmaz disari,burdaki türklerin hali zaten icler acisi cok az kisidir almancayi iyi bilen ve kendilerini iyi ifade edenler,almanlar o kadar iyi biliyorlarki bunlar öküz diorlar korkutuyorlar yanlsi birsey yaparsaniz sinirdisi olursunuz bir cogu korkarlar bilmezler yasal haklarini vs........o yüzden hic kimse ne almanyayi nede avrupayi benim ülkemle kiyaslamsin avrupa bile bilmiyor nasil bir cehnnemde yasadiini ,Türkiyeye gelen avrupali aliyor evini cenneti bu dünyada yasiyor,özgürlük dünya üzerinde sadece benim ülkemde,aaa bir de rusya moscowa da))
tugce_doerjer 29.08.2011 20:12:26
BARTTT 30.08.2011 00:09:09

?? istesende istemesende bu para çocuklara gidiyor.tugce_doerjer 30.08.2011 10:29:53
cevırmeyın arkadasım soledıklerımı. sızde benım kadar ne demek ıstedıgımı gayet ıyı bılıyorsunuz. konuyu dondurmeyın baska yerlere. hepımızde ıyı bılıyoruzkı bır suru cocuk yapıp evde oturan cocukların aldıgı gecım paralarıyla gecınen bır suru aıle var. bu turk olmus yunan olmus farketmez. benım ıcın onemlı olan turk aılelerdır. onların yaptıklarıdır. bugun bızım gıbılerın buraya gelmesı bu kadar zor ve sorunlu oluyorsa bunu onceden buraya gelmıs bır suru hata yapmıs ınsanlara sorucaksın. ben calısan kazanan yasayan ınsanlara bırsey demıyorum. benım hakkında konustuklarım turkun adını kotuye cıkaran almandan cok alman olmus kendını bıyere adapte edememıslere. konuyu ogrencı bursu alanlara cevırmeyın. 31.08.2011 13:49:23
Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ağustos 29, 2011, 08:12:26 ÖS
ben ne oldum delısı olmadım sadece geldıgım ulkenın gerceklerıne buraya gelmeden once hazırdım. bazıları gıbı burayahayaller alemınde gelıp sonra yere cakılmadım. evet ıs buldum cunku meslegım var meslegımı de burda ıcra edebılıyorum. almanca ogrenmek ıcınde kusura bakma ama 1.5 yıl gerekmıyor arkadasım. zaten almanların ıcındeysen kursa gıdıp duzenlı dersınede calısırsan cokda guzel almanca ogrenebılırsın. tabırım cokda yerınde kımse kımseyı zorla tutmuyor ısıne gelmeyen gerı doner.
vasıfsız ısden bahsetmıssın soylermısın bana almancan yeterlı olmadıgı surece ıstersen 5 tane dıploman olsun ıs bulabılırmısın? buraya kafadan mudur olarak calısmak ıcın gelenler tabıkı husrana ugrar. vasıfsız ıs dedıgın karnını doyuruyorsa gecımını saglıyorsa avcunu acıp devletten para ıstemıyorsan cok sukur demek lazım arkadasım. ılerde dılını ılerletırsın meslek kursunu bıtırırsın sonrada ıstedıgın yerde ıstedıgın ısı bulursun oder?
ayrıca turkıyenın hangı sehrınde calısmayana maas var? varsa kac ay? burda bırsuru cocuk yapıp evde gerıne gerıne oturup devletın yardımıyla gecınenleredır benım sozum. buraya gelen ogrencıye degıl. bılıp bılmeden ahkam kesme bence.
hıc kusurada bakılmasın ben calısıp vergı odıycem cocuk yapıp cocugunun uzerınden para kazanıp evde yan gelıp yatanlarda mıs gıbı hayat yasıycak. yokya baska emrınız?
benım gıbı dusunenler ne oldum delısı yada sonradan gorme degıl gerceklerı gorenlerdır. sızın gıbı buraya mudur olacam hayallerıyle gelmedım. geldım calısıyorum ekmegımı kazanıp alnım ak basım dık yasıyorum. devletten yan gelıp yatıp yardım alanlarada kusura bakmada acımıyorum aksıne kınıyorum.
31.08.2011 14:50:40

_serhat_ 31.08.2011 15:41:54
fuk_18 31.08.2011 17:01:20
Alıntı yapılan: _serhat_ - Ağustos 31, 2011, 03:41:54 ÖS
herkese selamlar arkadaslar,tugce hanimin yazdiklarini okudum ve cok sasirdim almanyaya geleli daha 2 ay olmus ve turkiyeden igrenmis bu kadarda olmaz özellikle yazdigi bir sey beni cok sinirlendirdi." sen turkıyenın curcunasını duzensızlıgını ınsanların kabalıgını ozluyorsan gıdersın yasarsın"türk insanlarina kaba diyorsun ozaman senin Almanya'daki ilk hedefin bir an önce alman vatandasligini almak olmalidir ki o sevmedigin milletin vatandasligindan kurtulursun.aslinda sen evlenmeden degilde iltica yaparakda gelebilirmissin almanyaya, turkiyeyi iyi kötülüyorsun cünkü bu arada sanki almanya devletine yillardir vergi ödemis gibi konusuyorsun almanlarin sesi cikmiyorda sana ne oluyor anlamadim bu arada herkes cocuk parasinida yemiyor benim cocugumun parasida bankada kesinlikle dokunmuyoruz ilerde onun birikimi olacak ayrica Almanya'da hesey de cok ucuz degil sadece peynir et icki ve benzin ucuz. elbilseler pahali iyi analiz et bu arada bende senin tabirinle Türkiyenin kuytu kösesinden gelmedim ankara batikentten geldim
_serhat_ 31.08.2011 17:12:53
fuk_18 31.08.2011 19:02:00
Alıntı yapılan: _serhat_ - Ağustos 31, 2011, 05:12:53 ÖS
o konuda beni kast etmedigini biliyorum ancak diger konularda biraz amacini asmis öyle degilmi
_serhat_ 31.08.2011 19:43:46
tugce_doerjer 31.08.2011 23:09:54
01.09.2011 00:20:22
)