Baybars 25.09.2011 22:54:23
Alıntı yapılan: mera67 - Eylül 25, 2011, 10:48:00 ÖS
siz beni anlamadınız belliki..ben çalışmayın devletten yardımmı alın dedim! benim seçici olmam şart tabikide.tahsil görmüşüm ve Türkiyede iyi konumlarda görev yapmışım.Almanya'da çalışmam için benim biraz emek sarfetmem lazımdı ve dilini öğrenip kendi statümde çalışmak istedim.boş boş oturmadım baybars bey..ben yıllarca onurlu çalıştım.vatanımada vergimi sonuna kadar ödedim keza buradada aynısını yapmak için çabam.birincisi, ben yardım almıyorum..eşim çalışıyor ama ben eşimde olsa kendi ayaklarımın üstünde durmak için çabalıyorum.şuan meslek kursuna başlayacağım demiştim zaten..Allah'a şükürki hayatım boyunca başkasının emeğiylede geçinmedim hiç birzaman..açıkçası ben üniversite mezunu olup,muhasebecilik yapmışım ve buraya gelip temizlik işleri yapmam saçma!! yorumlarımı iyi okumamışsınız belliki. tepkinizi doğru bulmadım..
önce yazdıklarımı iyice okuyunki benim düşünceminde sizinkiyle aynı olduğunu göreceksiniz sadece farklı olan kısmı gelirgelmez hemen iş bulmanın biraz zor olduğunu söyledim..dil şart dill!! burada uzun zaman kalıyorsan bunu seninde iyi bilmen gerekir. birtakım özelliğim varsa,elbetteki iş konusundada seçici davranırım...benim durumumda olan kişiler beni daha iyi anlayacaklarını biliyorum..herkes temizlik işinde çalışabilir kardeşim buda senin düşüncen...
25.09.2011 22:56:58
Alıntı yapılan: Baybars - Eylül 25, 2011, 10:05:07 ÖS
- peki söyle düsünün, hakkinizi aradaniz ve sizinde bahsettigniz gibi isi bulamadiniz, bu durumda hayatinizi gecirmek icin, aylik bir gelir icin ne yapacaksiniz?
Baybars 25.09.2011 23:01:49
Alıntı yapılan: mera67 - Eylül 25, 2011, 10:56:58 ÖS
bakın hak aranacak falan birşey yok...emek verirsen herşeyi başarırsın. ben 1,5 yıldır emek verdim karşılığınıda olumlu bir şekilde alacağıma inanarak adımımı atıyorum. bahsettiğim işte Almanya'da bulunmayacak bir iş değil bence..satıcılık veya sekreterlik bu çokmu zor bulunacak bir iş !! sadece dil gerektiren görevler..bende bu konuda 1,5 yıl boyunca hazırlandım ve şuanda hazırım işe demek istedim. Benim öyle büyük hayallerim yokki!! üniversitede yıllarca dirsek çürüttüm. elbetteeki işimdede seçici davranmam olasıdır. Hayalim devlet kadını olmak veya iş kadını olmak değil!! beni anlamadınızmı bende bunu anlamadım. halbuki herşeyi açık seçik yazdığımı düşünmüştüm..
kalın sağlıcakla...
25.09.2011 23:05:57
Alıntı yapılan: Baybars - Eylül 25, 2011, 09:34:19 ÖS
acikcasi sizde yazmissiniz, secici davrandiginiz icin ise baslamamissiniz.. cama Almanya'da calismak esastir, hangi is yaptigi degil. calisarak parasini kazanan insana herkes saygi duyar burda.. benimde konuda bahsettigim o.. bir insanin calisabilecekken, calismadan baskalarinin emeginden gecinmek istemesi mi onur lu olan? calisarak kendi parasini kazanmak mi? tabi yinede sonunda yazdigim gibi herkesin kendi görüsü.. esas olan hep dogrudur, yoksa herkes yanlis yapar, herkesin yanlisi vardir.. o yüzden her fert kendi istedigi gibi düsünür..
Baybars 25.09.2011 23:13:21
Alıntı yapılan: mera67 - Eylül 25, 2011, 11:05:57 ÖS
kusura bakmayın ben başta zaten dikkat ederseniz herkonuda bilgi verdiğiniz için teşekkür etmiştim size...kaba kişiliğim yoktur benim.ama bu yazınız sanki bana ima edilerek yazdığınızı düşündüm belkide ben alındım. herneyse..benimde görüşüm elbetteki sizinle aynı.Almanya'da ve avrupa ülkelerinde türklere bakış açılarının biraz daha farklı olmasını isterdim ben..almanların malesefki türkler hakkındaki görüşleri tembel ve cahil bir toplum olduğuna kendilerini inandırmışlar..bende bundan oldukça rahatsızım açıkcası ....yani benim düşüncelerim ile sizinkiler aynı baybars bey...sadece ben birazdaha seçici bir iş aradım o kadar...
25.09.2011 23:23:12
26.09.2011 00:38:36

26.09.2011 00:39:49
Alıntı yapılan: Baybars - Eylül 25, 2011, 11:01:49 ÖS
- hersey anlasilir durumdayken, polemik ortaya cikarmak istemeniz neden bende bunu anlamis degilim, size direk yazmamisken ve size herhangi bir ithamda bulunmamisken, ismimide yazarak tartismak icin yazi yazmaniz da benim tarafimdan anlasilir degil.. kendinizi bana yada herhangi birine ispatlama gereginiz olmamasina ragmen, israrla mücadelenizi anlatmanizda ayni sekilde benim tarafimdan anlasilir degil..
Baybars 26.09.2011 01:43:09
Alıntı yapılan: mera67 - Eylül 26, 2011, 12:38:36 ÖÖ
konular birbirini takip etmemiş ve karışık olmasına rağmen bunu yazıp konuyu kapatmak istedim..isim kullanarak yazdığım yazıda platformda konuyu açan veya bazı düşüncelerin bana uymadığını belirtmek amaçlı o kişinin ismini kullanmam çok doğal.. ayrıca kendimi kimseye ispat etmek gibi bir amacım olamaz
her düşünceye herkes olumlu bakmak zorunda değildir. burası herkesin düşüncelerini sunabileceği bir sitedir. ayrıca ben kişilerin bazı düşüncelerine katılmadığım zaman bana neden kırıcı konuşuluyor onuda anlamadım..Türkiyeden almanyaya gelecek olan kişilere ben kendi düşünce şeklimi aktardım hepsi bu kadar...
26.09.2011 11:58:25
aşağıda yazdığım konu sizinle ilgisi yok lütfen bunu bilin!
kimseyede kırıcı konuşmadım ayrıca..itham etmeyiniz!!
Baybars 26.09.2011 14:49:37
Alıntı yapılan: mera67 - Eylül 26, 2011, 11:58:25 ÖÖ
off.. kırıcılığı siz yaptınız, ayrıca beni ilgilendiren yazılarınız üzerine cevap verdim lütfen!! artık dallandırmayın..diğer tartışma konularına gelince, şahsıma yapılan birtakım hakaret içeren cümleleri zannediyorum okumadınız ve bu yüzden cevap vermiştim.iyi okuyunuz derim.özetleyim ve konuyuda kapatalım rahatsız oldum..ben buraya geldimde hemen iş bulamadım dediğimde bir kişi müdür hayaliyle gelenler hayalkırıklığına uğrar tabiki gibisinden cümle vardı..lütfen artık kırıcı cümleler yazmayın..hepimiz gurbet elindeyiz. ben tatlıya bağlamışken enson alıntı yaptığım sözleriniz karşısında istemeyerekde olsa cvp yazdm.benim kimseyle tartışma gibi beklentim yok,konuşurken biraz daha düşünerek yazdı. kırılıyorum iyice!!sizinle konuşmam bu kadar...aşağıda yazdığım konu sizinle ilgisi yok lütfen bunu bilin!
Başka bir konuya değinmek istedim, eski tartışma konularında devletten alınan yardımın ne kadar yanlış ve bunun kul hakkı olduğunu,çalışanların vergisini kullanma gibi sözlerle savunanlar(burada yazan ark.lardan bahsetmiyorum,kimse üstüne alınmasın) nedense başka bir platformda yardımı nasıl alabileceğine dair bilgiler alıyor..bu nasıl çelişki? ben gerçekleri yazdım diye beni çok eleştirenler oldu.devletten yardım alan hakkında hiç olumsuz şeyler yazmadığım halde!!. bu düşüncede olduğum için.ben bu sitede olumsuz insan oldum..kimseyede kırıcı konuşmadım ayrıca..itham etmeyiniz!!
26.09.2011 16:00:02
Baybars 26.09.2011 20:15:49
Alıntı yapılan: mera67 - Eylül 26, 2011, 04:00:02 ÖS
biz farklı dillerden konuşuyoruz!! en iyisi sonlandır artık bana hitaben cevaplarını. yazdıklarını birkez daha oku,bazı yerlerde kime hitaben yazdığını anlarsın...haklısın veya haklıyım.. herneyse. düşünce özgürlügündende bahsetme bence. sana önceki yazılarımda tşk bile ederek incelik gösterdiğim halde, dillerimiz sürştüğü için ters düştük.
Allah işini gücünü rast getirsin arkadaşım..
tugce_doerjer 26.09.2011 21:08:19
26.09.2011 22:27:26