adaizmir
12.06.2011 00:03:23
Merhaba izmirden..
36 yasındayım 15 yasında velayetı bende oglum var ben baktım bunca sene ogluma nafaka almadım...alman bır beyle evlenmek ıstıyorum.ama uzerımde mal yok sıgortamda yok.kıradayım.kendısı davet mektubu garantorluk kagıtlarını yolladı babamdan sadece emeklı maası alıyorum.
hazırladıgım belegeler sırasıyla..
babamdan aldıgım emeklı ması dokumu.
kıra kontratım.
oglumun ogrencı belgesı
yenı cıkardım pasaportlar
vukuatlı aıle dökümü belgesı
bıometrık fotograflar
karşı tarafın gonderdıgı davet garantörluk belgesı
sevgılımın durumu iyi fabrıkası var bunun artısı olurmu?
ve bırde bır arkadasımın sırketı var oradan burada calısıyor gıbı bır belge hazırlatsam maaşı şudur şu tarıhler arası ızınlıdır gıbısınden faydası olurmu?
ve gorusme esnasında konsolosluga (babamdan emeklı maaşım kesılmesın dıye sıgorta yaptırmadım)dersem ne olur ??
hal buyken ben vıze alabılırmıyım lutfen 3 gun sonra gorusmem var konsoloslukta.ve en onemlı sorum şu. sevgilim dıyorkı .almanyaya geldıgınde burada sorun cıkarsa farketmez hollandada gıderız veya baska ulkeye orada evlenırız bu ne kadar mantıklı bılemedım?.ama forumları okuyorum gıdenler bu sekılde gerı gonderılıyormus.bu esnada unutmadan goethe kursuna kaydoldum A1 sınavı ıcın.onumuzdekı hafta baslıyorum.bunun almanyaya turıst vızesı alıp gıtmemde ve evlendıgımde gerı gönderılmemem ıcın faydası olurmu?
cunku ben burada evımı boşaltıp gıdıcem.gerı dönüş olursa cocugumun okulunu burada yakar bır sene kaybı olur.
yanı bana akıl verırsenız lutfen..
merhaba.. kesinlikle illegal yollara basvurmayin.. cunki sizin bahsettiginiz sey illegal ve bu sekilde vize alabilecek bile olsaniz vermezler.. zaten bu yuzden ssk'danda belge istiyorlar.. babaniz uzerinden aldiginiz emekli maasi ve oglunuzun ogrencilik durumu yeterli olabilir belki..
adaizmir
12.06.2011 02:49:34
yanı sonuc ıtıbarı ıle ben emeklı maasını ve oglumun ogrencı belgesını gosterırsem yetebılırmı bu
ssk dokumu vermeyeyım degılmı eskı calıstıgım yıllara daır
durustce soyleyeyeımmı ben emeklı maasından oturu sıgorta ıstemedım dıye ?
gökhan38
12.06.2011 11:27:59
öncelikle umarım hersey dilediginiz istediginiz gibi olur...tabii burdaki hicbir arkadas vize memuru degil bende dahil.. insanların basına gelenlerle olusan tecrubeler dogrultusunda yardımcı oluyoruz birbirimize insani bi kardeşlik bizimkisi.... şimdi siz normal bi turistik vize alıp almanyaya gidip oradan hollandaya filan gecip evlenmeyi düşünüyorsunuz...bu bana pek mantıklı gelmedi...gelelim sizin durumunuza babanızdan maas alıyorsunuz sigortanı yok ev yok mal yok mülk yok almanya sizden geri dönecegınıze dair bazı seyleri ispatlamanızı istiyor... eger bunlar yoksa geri gelmeyecegınıze kaanat getırebılıyorlar... hal böyleyken siz cocugunuzuda götürmek istiyorsunuz... bence siz hic kafa agrıtacak yollara basvurmayın... biz evli oldugumuz halde sınavı basaıryla gecmemıze ragmen eşimin alman olmasına ragmen bekletiliyoruz... size önerim a1 sınavına girin kazanın... sevgiliniz ile evlenin aile basvurusuna basvurun o zaman kimse sizden ne ev ne ssk nede baska bırsey istemeyeceklerdir... cocugunuza gelince bunu normal bi yolla götürebilirmisiniz bununla alakalı birsey ddıyemeyecem vekaleti sizde oldugu icin götürebilirsiniz sanıyorum....
adaizmir
12.06.2011 14:12:42
Gökhan bey ins sizinde istedıgınız gıbı olur bıter çileniz bir an önce.
wAllahi ben neye kulak verecegıme şaşırdım.
acentaya gidiyorum adam baska dıyor..
benımkıyle konusuyorum o bana bırak ben bılıyorum sen dedıklerımı yap dıyor..tam cehalet abidesi oldum bu konuda..
uf 18 nıkındekı kardesımızle konustuk bıraz oda dıyorkı sımdı turıst vızesı alıp gıdersın vıze red gelır.sonra aıle bırlesımı ıcın gıdersın derlerkı sen daha once turıst vızesı ıcın gelmemişmidin
walla korkuyorum ya.sımdı bız aıle bırlesımı ıcın basvuralımmı once buraya gelsın evlenelımmı ne yaopalım buraya gelırse ne getırecek evrak vıze kabul gorurse (turıst vızesı)bız evlensekte almanya veya baska ulkede bızı gerımı gonderırler?
oglum 15 yasında.sınırda 16 olursa sorun oluyormus oyle okudum forumlarda.velayetı bende hatta savcılıga gıdıp velayet kagıtlarını kaybettıgımı soyledım yenıden verdıler fotokopılerını..
babamın emeklı maasının hepsını almıyorum yarısını annem alıyor..bu sorun olurmu?
ya aslında daha cok sorum varda beynım durdu korkudan mutsuz oldum paranoyaya bagladım sabah aksam gorusuyoruz kamerada benımkıyle sınırden aglıyorum artık hanı psıkolojımı o topluyor.korkma halledıcez bı yol bulucaz dıyor.
Bthnkdgn
12.06.2011 14:18:05
En basitinden madem sevgiliniz fabrikator gelsin turkiyeye evlenin burda sonra a1 kursuna gidin sonrası aile birleşimi diğer sekilde vize almanız zor
adaizmir
12.06.2011 14:22:33
siz nıye bekletılıyorsunzu ben anlamıyorum
eşi saf alman olanın aıle bırlesımı vızesınde sorun cıkmıyormus dıye duymustum bırde almanyadakı eş durumu ıyıse onuda goz onune alıyorlarmıs sorun nedır neden beklıyorsunuz cıdden merak ettıım?
Alıntı yapılan: adaizmir - Haziran 12, 2011, 02:12:42 ÖS
Gökhan bey ins sizinde istedıgınız gıbı olur bıter çileniz bir an önce.
wAllahi ben neye kulak verecegıme şaşırdım.
acentaya gidiyorum adam baska dıyor..
benımkıyle konusuyorum o bana bırak ben bılıyorum sen dedıklerımı yap dıyor..tam cehalet abidesi oldum bu konuda..
uf 18 nıkındekı kardesımızle konustuk bıraz oda dıyorkı sımdı turıst vızesı alıp gıdersın vıze red gelır.sonra aıle bırlesımı ıcın gıdersın derlerkı sen daha once turıst vızesı ıcın gelmemişmidin
walla korkuyorum ya.sımdı bız aıle bırlesımı ıcın basvuralımmı once buraya gelsın evlenelımmı ne yaopalım buraya gelırse ne getırecek evrak vıze kabul gorurse (turıst vızesı)bız evlensekte almanya veya baska ulkede bızı gerımı gonderırler?
oglum 15 yasında.sınırda 16 olursa sorun oluyormus oyle okudum forumlarda.velayetı bende hatta savcılıga gıdıp velayet kagıtlarını kaybettıgımı soyledım yenıden verdıler fotokopılerını..
babamın emeklı maasının hepsını almıyorum yarısını annem alıyor..bu sorun olurmu?
ya aslında daha cok sorum varda beynım durdu korkudan mutsuz oldum paranoyaya bagladım sabah aksam gorusuyoruz kamerada benımkıyle sınırden aglıyorum artık hanı psıkolojımı o topluyor.korkma halledıcez bı yol bulucaz dıyor.
adaizmir
12.06.2011 14:24:52
sızlere ne kadar tsk etsem az
haklısınız pazartesı gunu gıdıp bır fırması olan şahısa noter masrafları vs 250 tl karsılıgında burada calısıyor maaşı şıudur yazısı cıkartacaktım sızler sayesınde vazgectım oyuna gelıyorum zaten sızler döndurdunuz bencede illegal yola basvurmamalıyım .durustce gıdıp şansımı denemek en guzelı.
zaten yalan soyleyemem yuzumden anlarlar.
Alıntı yapılan: adaizmir - Haziran 12, 2011, 02:49:34 ÖÖ
yanı sonuc ıtıbarı ıle ben emeklı maasını ve oglumun ogrencı belgesını gosterırsem yetebılırmı bu
ssk dokumu vermeyeyım degılmı eskı calıstıgım yıllara daır
durustce soyleyeyeımmı ben emeklı maasından oturu sıgorta ıstemedım dıye ?
adaizmir
12.06.2011 14:29:05
dogru soyluyotrsun zaten goethe a1 sınavı ıcın kayıt yaptırıcam pazartesı gunu haftaya kurslar baslıyormus
vıze verseler bıle agustos 1 ıcın baslayan vızeyı ne yapayım kurs var agustos 20 de sınav var.
hepsı çakısacak hanı vızeyı aldın gıttın bıtmıyorkı iş gerı gonderebılırlermıs.
aile bırlesımı ıcın basvurun dıyebılırlermıs.bu arada fabrıkator deme sebebım yanlıs anlasılmasın ne olur hanı bu konuda etkısı olurmu durumunun ıyı olması anlamında belırtme geregı duymustum cunku vızelerde ekonomık durumlar uzerınden donuyor dıyaloglar.
yoksa fabrıkator ıster balıkcı olsun ben ınsan olana bakıyorum bılen benı bılır.
tskler cevap ıcın
Alıntı yapılan: adaizmir - Haziran 12, 2011, 02:22:33 ÖS
siz nıye bekletılıyorsunzu ben anlamıyorum
eşi saf alman olanın aıle bırlesımı vızesınde sorun cıkmıyormus dıye duymustum bırde Almanya'dakı eş durumu ıyıse onuda goz onune alıyorlarmıs sorun nedır neden beklıyorsunuz cıdden merak ettıım?
adaizmir
12.06.2011 15:05:05
arkadaslar sizce hangısı ??
1-turıst vızesı alıp almanya veya baska bır ulkede evlenmekmı ?
2-aıle bırlesımı ıcın basvurup a1 sertıfıkası alarak beklemekmı ?
Bthnkdgn
12.06.2011 15:28:33
Simdi siz ısı basit yoldan halledelim diyorsunuz dediğimiz gibi saydığınız şartlarda turist vizesi almanız imkansız gibi birsey çalışmıyorsunuz bir geliriniz yok. Yani herturlu Almanya ya gittiğinizde donmeyeceginiz belli
Eğer kurallar değişmediyse Almanya'da evlenseniz bile Almanya sizi geri gönderiyor git a1 sertifikası al ordan aile birleşimi yap gel diyor diye biliyorum sonuçta turist vizesi alicaksiniz süresi dolunca kacak olucaksiniz daha sorun yaratabilir zaten illegal yollardan gelenlere iyi gözle bakmıyor Almanya
Benim esim saf Alman bebeğim olucak. Ama Nisan'dan beri uğraşıyoruz
En iyisi sevgiliniz hemen gelsin sizde zaman kaybetmeden almancaya başlayın evlenin sonra başvurulmak yapin
adaizmir
12.06.2011 15:34:17
şu an kendısı seyahatte Chile gitti sızlerın yorumlarınız dogrultusunda kendısıne msj attım benı ara dıye aradı konustuk.soyledım bak burada herkes böyle dıyor dedım.oda dedıkı turıst vızesı ıcın basvur red gelırse neden geldıgını ogrenırız yenıden ona gore onlemımızı alırız dedı artık gun aldık gıt dıyor.bu arada goethe sınavına yarın kaydoluyorum a1 ıcın onda sıkıntı yok.ama ona anlatamıyorumkı bız ıngılızce konusuyoruz.aıle bırlesımı dıyorum tamam gerekırse onuda yaparız ama 2 hafta seyahatteyım bu esnada vıze randevun evrakların hazır gıt dene dıyor.
sız böyle dıyorsunuz o boyle dıyor..kafayı yıycem ya.. turısy vızesı ıcın gıttıgımde red gelırse aıle bırlesımı ıcın basvuruda bulununca demıyceklermı bana sen daha once turısy vızesı ıcın gelmıstın ne oluyor ? derler dımı..
ama ben bunu benımkıne anlatamadım.tutturmus konsolosluktakı randevuna gec kalma da kalma baskada bısey demıyor.
sımdı korkuyorum vıze red gelıcek.sonra o gelse evlensekte aıle bırlesımı basvurumda bana supheyle bakıcaklar.
olan bana oluyo koştur ha babam koştur ..
adaizmir
12.06.2011 15:42:14
öncelıkle Allah sızı bebegınız ve annesıne tez zamanda kavustursun rabbım gercektende dılegım bu.İnsAllah kavusacaksınız aılenıze..Allah goruyor cektıgınız cıleyı..
benımde oglum 15 yasında 16 ya sınıra dayandı sımdı sorun yok onla alakalı ama aıle bırlesımı ıcın beklersek kaan rıske gırıcek 16 mart dogumlu cunku...
aynı gorusteyım sızınle korkumda bu zaten.hata yaparsak olacagı varsada mahvederız korkusu var sımdı.
gıtmezsem kızıcak bana randevuya turıst vızesı ıcın.gıdersemde red alıcam aıle bırlesımı basvurumu rıske atıcam..
Almanca bılen varmı aranızda ne olur.
bana bı kac satır şu derdımı anlatmam ıcın yazsa bende sms halınde gondersemde anlatabılsem

?
Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Haziran 12, 2011, 03:28:33 ÖS
Simdi siz ısı basit yoldan halledelim diyorsunuz dediğimiz gibi saydığınız şartlarda turist vizesi almanız imkansız gibi birsey çalışmıyorsunuz bir geliriniz yok. Yani herturlu Almanya ya gittiğinizde donmeyeceginiz belli
Eğer kurallar değişmediyse Almanya'da evlenseniz bile Almanya sizi geri gönderiyor git a1 sertifikası al ordan aile birleşimi yap gel diyor diye biliyorum sonuçta turist vizesi alicaksiniz süresi dolunca kacak olucaksiniz daha sorun yaratabilir zaten illegal yollardan gelenlere iyi gözle bakmıyor Almanya
Benim esim saf Alman bebeğim olucak. Ama Nisan'dan beri uğraşıyoruz
En iyisi sevgiliniz hemen gelsin sizde zaman kaybetmeden almancaya başlayın evlenin sonra başvurulmak yapin
Alıntı yapılan: adaizmir - Haziran 12, 2011, 03:05:05 ÖS
arkadaslar sizce hangısı ??
1-turıst vızesı alıp almanya veya baska bır ulkede evlenmekmı ?
2-aıle bırlesımı ıcın basvurup a1 sertıfıkası alarak beklemekmı ?
Bthnkdgn
12.06.2011 18:02:48
Sevgilinizin evlenmek istediğine eminmisiniz ? Vize alamiyacaginizi bile bile git diyorsa ilginç çok Fransız galiba bu islere masrafları karşılıyorsa başvurun o zaman
adaizmir
12.06.2011 18:41:27
sinirlenmekte haklısın.aynı durumdayız bende sınırlenıyorum bu duruma.masrafları karsılıyorsadan kasıt nedır acab hanı yenıden sıgorta yaptırmak vıze ıcın kapıda odeme vs gıbı ? o sorun degıl yenıden basvururuz dıye dusunuyorum. evlenmek ıstedıgımızden emınız.sabah aksam gorusuyoruz ofıste evde kamera 24 saat acık onunda benımde.yanı bu konuda suphenız olmasın gercekten.
yenıden basvurursam şansım azalırmı korkum odur

bırde ben bırsey yaptım almanca tercuman eskı hocama rıca ettım bu durumu sızlerın dedıklerınızı kısaltarak kendısıne almanca cevırerek sms attım az once sımdı beklıyorum cevabını yıne dıretırse gıt şu vızeye dıye yapacak bırsyeım kalmıyor.
Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Haziran 12, 2011, 06:02:48 ÖS
Sevgilinizin evlenmek istediğine eminmisiniz ? Vize alamiyacaginizi bile bile git diyorsa ilginç çok Fransız galiba bu islere masrafları karşılıyorsa başvurun o zaman