ALMANCAX => Almanca Ders ve Bilgi Bankası

Konu: Almanca INFINITIVSATZ MIT "um ..zu, ohne ..zu, anstatt ..zu" (MASTAR CÜMLELER)

Sayfa: 1 2 [ 3 ]

IGDIR76 05.04.2013 02:38:42

Alıntı yapılan: impress - Nisan 05, 2013, 01:14:18 ÖÖ
um zu ile zu arasındaki fark genel olarak um zu warum sorusunun cevabı degil mi ? Mesala orneklersek
es ist langwelig, allein zu sein mesala bunda um allein zu sein olmuyor.
ich werde nach deutschland kommen, um deutsch zu lernen.Bunu da deutsch zu lernen diye yapamiyoruz değil mi ? Cunku warum sorusuna cevap verdiği için.
um zu ile zu arasindaki ki ilk cumle icin kesinlikle iste um allein zu sein olmaz dediler ben de kendiligimden böyle bir mantik geliştirdim. Doğru mudur bu mantık. Mesala tek zu lu olanlar da zum oluyor warum sorusuna cevap verirken. Ich brauche wasser zum kochen gibi. Hoş kursa falan gittiğim de yok şu anda evde kendim öğrenmeye çalışıyorum vize çıkana kadar.
Cümleleri yazarken kücük büyük yazilimina elinden geldigi kadar dikkat et. Hic olmazsa Cümlenin baslangicini büyük yazki soruyu anlamaya calisirken hangisinin fiil hangisinin isim oldugunu anlayasin.

Es ist langweilig, allein zu sein.   (mesala bunda um allein zu sein olmuyor)
Ich werde nach Deutschland kommen, um Deutsch zu lernen.   (Bunu da deutsch zu lernen diye yapamiyoruz değil mi )
Ich brauche Wasser zum Kochen.

Simdi um zu ya gelelim.  um zu cümleleri birlestirmk icin kullanilan bir baglactir. um zu kullanmadan iki ayri cümle kullanabilirsin.

Ich werde nach Deutschland kommen. Ich werde Deutsch lernen.   (iki ayri cümle )

Cümlenin yapisina akarsan, ikinci cümlede  senin amacin ne oldugu vurlunaniyor. Birinci cümlede amacin icin ne yapacagini (hareket)  vurguluyor. Bu cok önemli.

Simdi bu iki cümleyi birlestirdiginda, yan cümle senin amacin olacak.

Ich werde nach Deutschland kommen, um Deutsch zu lernen.

Böyle konulari ögrenirken, teker teker ögren,  um zu ile zum un  yada  zu nun alakasi yok, zum = zu dem  in kisaltmasidir.

das Kochen  u  dativ yap, dem Kochen olur, buda zu dem Kochen olur buda zum Kochen olur.

impress 10.04.2013 00:45:12

Sağol bilgiler için.

Sayfa: 1 2 [ 3 ]