ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Turist vizesi red kararina itiraz

Sayfa: [ 1 ] 2

yeter84 09.08.2012 23:55:40

Merheba arkadaslar. 25.07.2012 tarihinda ankara almanya konsoloslugunda ziyaret amacli schengen vizesi icin basvuruda bulundum. universite 3.cü sinif hemsirelik ögrencisiyim. Almanya'dan evli olan uzaktan bir akrabamizin,alman olan  esi(Bayan) davetiye gönderdi. 3 kere turkiyeye geldiler burda tanismistik esiyle. geliri falanda iyi. busene gelemiyecekleri icin beni davet ettiler. konsolosluktaki gorusmede de hic bir sey sormadilar. ama ertesi gun red geldi, uye topraklari terk edecegim tespit edilmemistir diye. davetiye gonderen kisi ve ben ayri ayri dilekce yazip durumu acikladik, oda dedi geri donecegi konusunda her turlu garantiyi ve yasal sorumlulugu uzerime aliyorum diye.. ama 2 hafta gecti henuz yanit yok.ankara almanya konsolosluguna telefonlada ulasmak imkansiz defalarca aradim kimseye ulasilmiyor.zaten tek amacim ziyaret, 3.cu sinifta okulu birakip gidecek halim yok:) baska hic bir tanidigimda yok zaten Almanya'da:) bu konuda tecrübeli arkadaslarin yorumlarini bekliyorum ne yapmam gerektigi konusunda, simdiden tesekurler.:)

fuk_18 10.08.2012 00:03:12

genelde itiraz edildikden sonra hemen sonuc beklemeyin 6 ay bekleyende oldu ama itirazdan sonra onay cikma olasiligi cok dusuk o sekilde alan 100 kisiden 10 kisidir yani size verilen karari zaten anlamissiniz sizin geri doneceginize inanmamislar sizi turkiyeye baglayan birsey bulamamislar demekki okulda artik o kapsama girmiyor iyice zorlasti vizeyi genelde iyi maasi geliri isi olana veriyorlar birde memur olanlara daha kolay veriyorlar haberiniz olsun sizin bu yaz sanmiyorum gideceginizi ama yinede belli olmaz ama seneye yine sansinizi deneyin veya ailenizde varsa memur anne yada baba o konuda yardimci olabilirim memurlar ise eger.

yeter84 10.08.2012 00:05:53

cevabiniz icin tesekurler. annem ev hanimi babam emekli, hemsire olan ablamda kefil oldu. yani bazi kisilere 2-3 hafta icinde dilekcelerine cevap almislar diye duydum o yuzden umutlanmistim biraz:( peki yeniden basvursam,bu dilekcelerle birlikte, belgeleri en bastanmi yapmam gerek. davetiye onlarda kaldi cunku, bana hic bir belgeyi gondermediler, mesela davetiyenin fotokopisiyle basvursam? diger belgeleride tekrar ayarlayabilirim sanirim.

fuk_18 10.08.2012 00:08:24

yinede umudunuzu yitirmeyin bekleyin bakalim cevap ne gelcek buraya yazin ne gelirse gelsin  mutlaka

yfatih 10.08.2012 00:37:45

ben de esimin dogumu icin 2010 yilinda basvurmustum red vermislerdi.onun oncesinde bekarken 2007'de alman bi tanis davet gondermislerdi yine red yemistim.o zamanlar aciklama yazmiyorlardi.ama 2010'da red yiyince konsolosluga mail attim.biraz damar yazdim,cocugumun yaninda olmak istiyorum,esime destek olmak istiyorum vs diye 2-3 gun sonra aradilar mail atmisiniz vs dediler.dosyaniz tekrardan incelendi vizeniz onaylandi pasaportu yollayin dedilerdi.tabi ben ucmusum o an:)

yfatih 10.08.2012 00:38:08

ben de esimin dogumu icin 2010 yilinda basvurmustum red vermislerdi.onun oncesinde bekarken 2007'de alman bi tanis davet gondermislerdi yine red yemistim.o zamanlar aciklama yazmiyorlardi.ama 2010'da red yiyince konsolosluga mail attim.biraz damar yazdim,cocugumun yaninda olmak istiyorum,esime destek olmak istiyorum vs diye 2-3 gun sonra aradilar mail atmisiniz vs dediler.dosyaniz tekrardan incelendi vizeniz onaylandi pasaportu yollayin dedilerdi.tabi ben ucmusum o an:)

yeter84 10.08.2012 00:51:55

yfatih bilgilendirmen icin tsk, ama ankara konsolosluguna ize hakkinda mail atamiyosun, sadece telefonla ulasim var ordada kimse cikmiyo:( yoksa defalarca aradim ama basarisiz. :( birde maili turkcemi attin? ben dilekceyi turkce yazdim, ama davet eden kisi beni destekleyici dusuncelerini iceren dilekceyi almanca gonderdi.

yeter84 10.08.2012 00:54:55

fuk_18 tabi mutlaka yazarim.

yfatih 10.08.2012 11:00:33

sitesinde yazıyor vize ile ilgili mail atmayın diye ama ben dinlemedim. iletişim bölümünde departmanlar var konsolosu vs seçtim ve yolladım.

yeter84 10.08.2012 11:42:25

peki türkcemi attin yoksa almancami?

yfatih 10.08.2012 12:52:41

turkce

Alıntı yapılan: yeter84 - Ağustos 10, 2012, 11:42:25 ÖÖ
peki türkcemi attin yoksa almancami?

yeter84 10.08.2012 15:51:07

Alıntı yapılan: yfatih - Ağustos 10, 2012, 12:52:41 ÖS
turkce

tamam tsk. bende yazdim simdi bayagi birsey, bide davet eden kiside ikinci dilekceyi faxladi, bakalim umarim bi sonuca ulasiriz..

MaEsTrO 13.08.2012 04:24:34

Bu hususta Almanları anlıyorum; önceleri okul, geri dönmek için baya baya bağlayıcı bir durum iken maalesef bu durumu suistimal eden binlerce vatandaşımız yüzünden artık pek de güven veren bir madde değil. Ne gençlerimiz 2. ya da 3. sınıfta Almanya'ya turist olarak gidip sırf orada yaşayacağım gayesi ile eğitim hayatını bitirdi. İnşAllah siz alırsınız vizenizi.

yeter84 14.08.2012 11:19:26

Bende anliyorum, yani kurunun yaninda yasta yaniyo tabiki, ama kötü niyet surda basliyor, madem her belge tamam olsada, universite ögrencilerine turist vizesi verilmiyor, ozaman bunu en bastan belirtsinler, kimse bosuna o kadar masraf yapip emek vermesin.Kendi durmumu düsününce bu sonuca variyorum. yani her türlü maddi olanagi saglayip, 2000 euro ya yakin geliri olan ,kendiside bayan olan alman kisiden( yani türk kökenli alman degil, safkan alman:) davetiye varken bu vizeyi vermiyolarsa, yani benim durumumda ki gibi ögrenci olan kime veriyolarki anlamadim? Yani söyle bir dusununce, ögrenci olupta benim sagladigim seylerin uzerinde , daha baska ne saglanabilirki? davetiye gönderen alman 3 kere tr ye geldi ben gezdirdim falan bende bayanim, ynai erkek olsam diyecem baska türlü düsünecegiz diye ama oda yok :) daha öncede hic yurtdisina cikmamisim ailemdende cikan yok.. yani sicilde temiz.. herneyse yani kimse temiz degil, belki biz sagladik onlara bu önyargilari , ama onlarda bunu kötüye kullaniyor, yazik o kadar emege paraya.. sitelerine koysalar , ögrenciysen bosuna basvurma diye:) o zaman diyecektim suc sadece bizde, ama sagiyorlar bizi malasef..

Alıntı yapılan: MaEsTrO - Ağustos 13, 2012, 04:24:34 ÖÖ
Bu hususta Almanları anlıyorum; önceleri okul, geri dönmek için baya baya bağlayıcı bir durum iken maalesef bu durumu suistimal eden binlerce vatandaşımız yüzünden artık pek de güven veren bir madde değil. Ne gençlerimiz 2. ya da 3. sınıfta Almanya'ya turist olarak gidip sırf orada yaşayacağım gayesi ile eğitim hayatını bitirdi. İnşAllah siz alırsınız vizenizi.

fuk_18 14.08.2012 15:21:24

ögrencilere vize vermiyoruz diye kavram yokki sans sana cikmis bir suru ogrenci vizesini aldi gitti sadece onemli olan senin turkiyedeki maddi durumun ne kadar iyi neler sundun ailenle ilgili kac ev kac araba eger sende sunabilirsen 4 5 tane daie ev ailenin durumunu gosteren gecim belgelerini cok iyi olmak kosulu ile ailenin yada senin ustune bulunan araba bankada yuklu miktarda para yarin vize verirler sana en garanti yol bu,bunlar yoksa ama adamalarin kafalarinda suphe olusuyor oda sana vurmus birde yas farki var bilmiyorum yasin kac ama orta yasli birinin genc yasdaki birine gore vize alma orani daha yuksek ,ve en son olarakda demissin safkan alman diye ne alakasi safkan almanla sonradan alman olmus kisinin o safkan alman dedigin insanla sonradan alman olmus herhangi bir kokenli insanin ne haklari varsa hepsi esit ayni kimse ayirt edemez yok sen safkan almansin senin haklarin cok diyemez kanunda ikiside esit ayni vatandaslar cunku.simdi sen turksun sonradan turk olan birinden ne farkin var kanunda yasalarda ayni sey.bu sekilde ayrit etmeyelim

Alıntı yapılan: yeter84 - Ağustos 14, 2012, 11:19:26 ÖÖ
Bende anliyorum, yani kurunun yaninda yasta yaniyo tabiki, ama kötü niyet surda basliyor, madem her belge tamam olsada, universite ögrencilerine turist vizesi verilmiyor, ozaman bunu en bastan belirtsinler, kimse bosuna o kadar masraf yapip emek vermesin.Kendi durmumu düsününce bu sonuca variyorum. yani her türlü maddi olanagi saglayip, 2000 euro ya yakin geliri olan ,kendiside bayan olan alman kisiden( yani türk kökenli alman degil, safkan alman:) davetiye varken bu vizeyi vermiyolarsa, yani benim durumumda ki gibi ögrenci olan kime veriyolarki anlamadim? Yani söyle bir dusununce, ögrenci olupta benim sagladigim seylerin uzerinde , daha baska ne saglanabilirki? davetiye gönderen alman 3 kere tr ye geldi ben gezdirdim falan bende bayanim, ynai erkek olsam diyecem baska türlü düsünecegiz diye ama oda yok :) daha öncede hic yurtdisina cikmamisim ailemdende cikan yok.. yani sicilde temiz.. herneyse yani kimse temiz degil, belki biz sagladik onlara bu önyargilari , ama onlarda bunu kötüye kullaniyor, yazik o kadar emege paraya.. sitelerine koysalar , ögrenciysen bosuna basvurma diye:) o zaman diyecektim suc sadece bizde, ama sagiyorlar bizi malasef..

Sayfa: [ 1 ] 2