yeter84 14.08.2012 16:13:51

Alıntı yapılan: fuk_18 - Ağustos 14, 2012, 03:21:24 ÖS
ögrencilere vize vermiyoruz diye kavram yokki sans sana cikmis bir suru ogrenci vizesini aldi gitti sadece onemli olan senin turkiyedeki maddi durumun ne kadar iyi neler sundun ailenle ilgili kac ev kac araba eger sende sunabilirsen 4 5 tane daie ev ailenin durumunu gosteren gecim belgelerini cok iyi olmak kosulu ile ailenin yada senin ustune bulunan araba bankada yuklu miktarda para yarin vize verirler sana en garanti yol bu,bunlar yoksa ama adamalarin kafalarinda suphe olusuyor oda sana vurmus birde yas farki var bilmiyorum yasin kac ama orta yasli birinin genc yasdaki birine gore vize alma orani daha yuksek ,ve en son olarakda demissin safkan alman diye ne alakasi safkan almanla sonradan alman olmus kisinin o safkan alman dedigin insanla sonradan alman olmus herhangi bir kokenli insanin ne haklari varsa hepsi esit ayni kimse ayirt edemez yok sen safkan almansin senin haklarin cok diyemez kanunda ikiside esit ayni vatandaslar cunku.simdi sen turksun sonradan turk olan birinden ne farkin var kanunda yasalarda ayni sey.bu sekilde ayrit etmeyelim
fuk_18 14.08.2012 17:15:50
Alıntı yapılan: yeter84 - Ağustos 14, 2012, 04:13:51 ÖS
Sanirim biraz bakis acimiz farkli. Irkcilik kimlikle degismiyor..almanlarin tarihindede bu var, yani cebinde alman kimligin var ama yabancisin, cebinde alman kimligin var ama almansin, bu ikisi arasindaki farki Almanya'da bürokratik bir isin olursa cok iyi anlarsin.genellemiyorum ama bu is cebindeki kimlikle belirlenen birsey degil..tabiki bir almanla ayni haklara sahipsin ama önyargilar malasef degismiyor...Cebinde alman kimligi olan üstelik dogma büyüme almanyali olan bir yabanci kökenlinin sen Almanya'da yüksek bürokrat oldugunu gördünmü? bu kadar yabancinin yasadigi almanya federal meclisine bak 2 tane yabanci var biri cem özdemir yesiller partisinden.onunda agzindan asil kimligi konusunda birtek laf duyamazsin,sembolik seyler yani.almanlardaki "üstün irk" kavrami dünya yakin tarihine ilk hitlerle girmistir.. o tarihten bu tarihe almanlarin cogu o tarihlerinden utansalarda icgüdüsel olarak bu kavram yerlesti, onun icin cebindeki kimligin bi önemi yoktur, sari sac yesil göz beyaz irk vardir..tabi bunlar tartisilasi konular...
Diger sorduklarina gelince, kendi adima para dan baska hersey vardi, 2 ev 1 araba, ayrica bana kefil olan hemsire ablamin bankasinda yaklasik 8000 tl para. yani burada aslinda ben cok önemli degilim, o kadar cok insan varki aileden cocuktan ayri.. bizim durum keyfi bi duruma giriyo..ama onlarin durumu tabi cok daha aci malasef..
yeter84 14.08.2012 17:27:46
Alıntı yapılan: fuk_18 - Ağustos 14, 2012, 05:15:50 ÖS
evet ama sen beni yanlis anladin ben halk arasindaki ayrimi söylemiyorum kanunlarda hepsi esit esitlik olmadigi durumlarda mahkeme hakki doguyor ve sonuna kadar hakklarini araya bilirler ve senin vizen de dedigim gibi sans meselesi cunku durumu iyi olmanylarda aldi biraz sans isi bu vize konulari bir standart yok ama durumu iyi olan kisi her zaman daha onde
enigman 17.08.2012 19:17:16
yeter84 17.08.2012 20:23:40
Alıntı yapılan: enigman - Ağustos 17, 2012, 07:17:16 ÖS
1 sene önce ben de turist vizesine basvurmustum. calistigim yerden 5 tane belge istediler. sgk kadi flan filan hepsini verdim. davette filan sorun yoktu. ayni sana dedikleri gibi, vize süresi bitince Türkiyeye geri döncegime dair bir inanc olusmamis. muhtemelen kacak kalirim mi sandilar nedir ! üzerime kayitli ev araba arsa dükkan yoktu. dedim hersey bizde babaya ait olur. onlar sagken kendi üzerime mi gecirtcem. dinlemediler.
almanca itiraz dilekcesi yazdim. eskiden teminat parasi yatiriyordun. yani bi miktar parayi bankaya yatiriyosun. eger geri dönmezsem el koyabilirsiniz diye. bu para teminat oluyodu. o sekilde dilekcemde uzun uzun anlattim. üzülerek söylemelim ki, ise yaramiyor.
enigman 18.08.2012 17:58:24